چند تکنیک مهم برای طراحی دکوراسیون محیط اداری و دفتر کار

کد خبر: 1026753
چند تکنیک مهم برای طراحی دکوراسیون محیط اداری و دفتر کار

چند تکنیک مهم برای طراحی دکوراسیون محیط اداری و دفتر کار

همه ما بخش زیادی از روزمان را در محل کار خود سپری می کنیم و به نوعی می توان گفت که محل کار ما، خانه دوم ماست؛ بنابراین باید به طراحی داخلی این فضا نیز اهمیت بدهیم چرا که تاثیر زیادی بر روحیه افراد و حتی میزان راندمان آن ها دارد. از دیگر تاثیرات طراحی دکوراسیون محیط های اداری، ایجاد ارتباط مناسب و موثر بین مراجعه کننده و کارمندان است. از جمله مواردی که در دکوراسیون فضای کار باید به آن توجه شود، به کار بردن درست عناصر و رنگ ها، سادگی، جذاب و خاص بودن و انعطاف پذیری طراحی است. طراحی دکوراسیون داخلی محیط های اداری به دو دسته تفسیم می شود؛ طراحی دکوراسیون اداری باز و طراحی دکوراسیون بسته. در ادامه به بررسی هر کدام

دکوراسیون اداری بسته در حقیق همان شیوه قدیمی و متداول طراحی داخلی محیط های اداری است؛ دیوارها و یا پارتیشن اداری در این شیوه از طراحی فضا کاربرد زیادی داشته و برای جدا سازی هر قسمت از آن ها استفاده می شود.

در مقابل، دکوراسیون اداری به صورت باز شیوه ای مدرن و امروزی است که برای طراحی داخلی شرکت های خصوصی و ارگان های دولتی به کار رفته و طرفداران زیادی دارد. در این روش بیشتر بر ایجاد فضای باز با دیوارهای کم تر تاکید می شود. این نوع از طراحی فضا برای محیط های وسیع و فلت بسیار مناسب است. یکی از دلایل علاقه مندی افراد به این سبک از دکوراسیون این است که کارمندان با یکدیگر به راحتی در ارتباط بوده و مدیر مجموعه نیز می تواند بهتر بر کار نیروهای خود نظارت داشته باشد. همچنین طراحی باز دکوراسیون در محیط های اداری موجب ایجاد فضایی دوستانه تر و صمیمی تر می شود.

تاثیر نورپردازی در طراحی دکوراسیون اداری

خلاقیت و ظرافت دو عنصر بسیار مهم در طراحی دکوراسیون محیط های اداری است و یکی از پارامترهای موثر در زیبایی هر فضایی نورپردازی آن است. نورپردازی محیط های اداری می تواند موجب افزایش بهره وری و بازده کاری کارکنان شده و انرژی آن ها را افزایش دهد. در مقابل اگر فضای کار نور مناسبی نداشته باشد افراد از کار کردن در آن محیط خسته شده و حتی ممکن است دچار سر درد یا چشم درد شوند. بنابراین نباید تاثیر نور را نادیده گرفت.

بدون شک نور طبیعی بهترین نوری است که می توان برای محیط اداری در نظر گرفت؛ اما در صورت عدم دسترسی به نور طبیعی کافی، باید از نور مصنوعی به درستی استفاده کنید. به طور کلی چهار نوع نورپردازی برای هر محیط اداری در نظر گرفته می شود؛ نورپردازی عمومی، نورپردازی تاکیدی، نورپردازی وظیفه ای و نورپردازی تزئینی.

نورپردازی عمومی به نوری گفته می شود که کل فضا را روشن می کند؛ در نورپردازی تاکیدی برای آن که توجه افراد را به وسیله یا بخش خاصی جلب کنند، از نور استفاده می کنند. در نورپردازی وظیفه ای، میز کار و سطوحی که فرد با آن سر و کار دارد روشن می شود و از نورپردازی تزئینی نیز برای زیبا کردن محیط استفاده می کنند تا به محیط کار جلوه خاصی ببخشند.

انتخاب پرده مناسب نیز در این بخش از طراحی دکوراسیون اهمیت ویژه ای دارد و علاوه بر نورپردازی صحیح باید نسبت به خرید پرده اداری نیز اقدام کنید. مهم ترین نکته ای که در خرید پرده باید به آن دقت کنید، انتخاب نوع پرده متناسب با مبلمان و سایر وسایل و عناصر به کار رفته در محیط است. امروزه بیشتر از پرده زیرا و شید برای محیط های اداری استفاده می شود. این پرده ها ضمن ایجاد امکان تنظیم نور، جلوه خاصی نیز به دفتر کار شما می بخشند.

نقش مبلمان اداری در طراحی دکوراسیون اداری

انتخاب مبلمان اداری مناسب علاوه بر نقشی که در زیبایی محیط کار دارد، از آن جهت جائز اهمیت است که مستقیما بر سلامت جسمی کارکنان تاثیرگذار است. منظور از مبلمان اداری صندلی اداری، صندلی مدیریت، صندلی کنفرانس، میز اداری، میز مدیریت، مبل اداری، میز منشی، پارتیشن، قفسه و کتابخانه و … می باشد. دو نوع مبلمان اداری داریم؛ مبلمان کلاسیک و مبلمان مدرن که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند و بسته به سبک دکوراسیون محیط کار -که کلاسیک باشد یا مدرن- از یکی از آن ها استفاده می شود.

شما می توانید از رنگ سازمانی خود برای مبلمان استفاده کنید تا تاثیر بیشتری بر مراجعه کنندگان بگذارید و محیط را خاص و جذاب جلوه دهید.

علاوه بر رنگ و رعایت اصول ارگونومیک در طراحی مبلمان، باید به ابعاد و اندازه آن نیز توجه کنید. اگر فضای کوچکی دارید هرگز نباید به سراغ سرویس کامل مبلمان اداری با ابعاد بزرگ بروید؛ شما می توانید برای محل کار خود از مبلمانی ظریف و کوچک استفاده کنید.

تاثیر گیاهان در طراحی دکوراسیون اداری

ار دیگر المان های مهم و تاثیرگذار در زیباتر کردن محیط های اداری استفاده از گیاهان است. علاوه بر جذابیت بصری که بر محیط می بخشد، سبب ایجاد فضایی شاداب شده و حس طراوت و زندگی را به محیط می بخشد و بازدهی کارکنان را نیز افزایش می دهد. از جمله گیاهانی که برای استفاده در محیط های اداری مناسب هستند می توان به پاپیتال، بامبو، پوتوس و کاکتوس اشاره کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها