برنج ایرانی را گران‌تر از این نخرید /بازار در انتظار کاهش قیمت برنج

کد خبر: 1168723

قیمت نجومی برنج در سال گذشته این توقع را در کشاورزان ایجاد کرد که امسال هم می توانند محصولات را با قیمت بالایی به تجار بفروشند اما لغو ممنوعیت واردات برنج در زمان برداشت محصول، احتمال تعیین نرخ گذاری از سوی دولت و اصرار دولت بر سیاست ارزانی، انتشار برخی اخبار مثبت درباره مذاکرات برجام و کاهش خرید برنج از سوی تجار محاسبات کشاورزان را بر هم زده است.

برنج ایرانی را گران‌تر از این نخرید /بازار در انتظار کاهش قیمت برنج

اسفندیار قاسم‌زاده دبیر انجمن برنج مازندران در گفت و گو با همشهری آنلاین گفت: قیمت نجومی برنج در سال گذشته که از ۴۰ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان هم رسید موجب شد تا کشاورزان امسال در فروش برنج های خود با قیمت پایین مقاومت نشان دهند اما این مقاومت در حال شکستن است.

دبیر انجمن برنج مازندران در ادامه افزود: کشاورزان می خواستند برنج را در بازار عرضه نکنند با این نگاه که ارزان نفروشند. از طرفی بازرگانان و تجار هم در این مدت به خاطر شوک هایی که به بازار برنج وارد شده دست نگه داشته اند. در این مدت برخی تجار شهرستان ها کمی برنج تازه به شکل رندوم خریدند ولی هنوز به صورت تجاری و در حجم بالا کسی خرید انجام نداده؛ چرا که با این قیمت ها به صرفه نیست.

عدم استقبال از خرید برنج از سوی تجار و بارزگانان و بی رغبتی کشاورزان به فروش برنج در حالی است که مرداد سال گذشته خرید و فروش رونق بالایی داشت. به گفته قاسم زاده تجار شهرستان ها نسبت به این قیمت ها استقبال نشان نمی دهند و درخواست های خرید از کشاورزان نسبت به سال گذشته ۹۵ درصد کاهش یافته است.

برنج های کیفی نهایتا ۱۳۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد

در حال حاضر برنج های کیفی مناطق درجه یک بین ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان و برنج مناطق درجه دو ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان از سوی کشاورز به تاجر فروخته می شود. البته در این بین بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان هزینه بسته بندی برنج که شامل جاسازی ضایعات و نیم دانه ها از برنج می شود، روی این قیمت می آید و در نهایت با حاشیه سود ۳ تا ۴ درصدی برای بارز بارزگان، قیمت تمام شده برای تاجر ۱۱۵ هزار تومان در بازار امروز است. وقتی برنج به دست بنکداران هم می رسد با ۷ تا ۱۰ درصد سود به فروش می‌رسد.

قاسم زاده می گوید: مردم بهترین برنج های کیفی مانند برنج طارم و هاشمی را باید نهایتا ۱۳۰ هزار تومان خریداری کنند. برنج های درجه دوم هم باید زیر ۱۳۰ هزار تومان به فروش برسند.

بازار هنوز در انتظار کاهش قیمت بیشتر

کشاورزان قبلا برنج را کیلویی ۱۰۰ هزار تومان به تجار می فروختند اما اکنون با کاهش ۱۰ هزار تومانی این فروش را انجام می دهند. در حالی که اگر عدم استقبال تجار و بارزگانان تهران و شهرستان ها ادامه پیدا کند کشاورزان با ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت دیگر هم محصولات خود را به فروش خواهند رساند.

به گفته دبیر انجمن برنج مازندران، البته در این بین مسائل سیاسی و مذاکرات برجام هم بر بازار تاثیر گذاشته است. ما هنوز نمی دانیم که آیا دولت قرار مانند سال گذشته نرخ گذاری جدیدی داشته باشد. این نشانه های منفی که به بازار وارد می شود نیز موجب شده تا ثبات قیمت در بازار کنونی اصلا نداشته باشیم و شاهد ریزش قیمت برنج در بازار باشیم. این سردرگرمی ها و بلاتکلیفی ها موجب شده تا بخش خصوصی نتواند تصمیمی قاطعی در خصوص قیمت‌گذاری‌ها بگیرد.

فرار از ارزان‌ فروشی

برخی فروشندگان به بهانه اینکه برنج کهنه ایرانی پخت بهتری دارد گران تر می فروشند. اما قاسم زاده می گوید:‌ هر کس چنین ادعایی درباره برنج های کیفی دارد به دنبال فرار از ارزان‌ فروشی است. این ادعا در خصوص برنج های کیفی صحت ندارد. پخت برنج های تازه کیفی بسیار عالی است و لزومی ندارد که چند ماه از تاریخ برداشت آن گذشته باشد.

وی ادامه داد: برنج‌های کهنه‌ای که روی دست تجار و بارزگانان و بنکداران مانده، نباید بالای ۱۳۰ هزار تومان در بازار به فروش برسد. فروشندگان باید تابع بازار باشند و اگر کالایی ارزان شد آنها نیز باید ارزان بفرشند لذا هر کسی که بالاتر از این قیمت می فروشد گرانفرشی می کند. حتی اگر این افراد مدعی باشند که خریدشان قیمت قبل بوده و گران خریده اند.

همشهری آنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد