سیاست‌های بن‌سلمان در محاصره قطر نتایج معکوس داشت

کد خبر: 823023

یک روزنامه صهیونیستی در تحلیلی روز پنجشنبه نوشته سیاست «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی برای محاصره کشور قطر نه تنها در رسیدن به اهدافش ناکام مانده بلکه نتایج معکوس به بار آورده است.

سیاست‌های بن‌سلمان در محاصره قطر نتایج معکوس داشت

خبرگزاری فارس: یک روزنامه صهیونیستی در مطلبی نوشته سیاست‌های ولیعهد عربستان سعودی در محاصره قطر نتایج معکوس به بار آورده‌اند.

یک روزنامه صهیونیستی در تحلیلی روز پنجشنبه نوشته سیاست «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی برای محاصره کشور قطر نه تنها در رسیدن به اهدافش ناکام مانده بلکه نتایج معکوس به بار آورده است.

روزنامه «هارتص» می‌نویسد: «اگر کشور شما از سوی یک رقیب توسعه‌طلب قدرتمند مورد تهدید قرار گرفته باشد، به دلیل محاصره تجاری به یک جزیره سیاسی تبدیل شده باشد، حریم هوایی‌اش محدود و مرزهایش بسته شده باشد، احتمالاً انتظار رونق اقتصادی در کشورتان نخواهید داشت. اما، دست‌کم در مورد یک کشور محاصره‌شده، این نظر اشتباه است.»

مطابق این گزارش، گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی در یک سالگی محاصره اقتصادی قطر توسط عربستان، امارات، بحرین و مصر نشان می‌دهد که این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس نه تنها چشم‌انداز‌های وخامت‌بار برای اوضاع اقتصادی‌اش را پشت سرگذاشته، وضعیت خود از لحاظ مسائل حقوق بشر و جایگاه ژئوپلتیکی را هم ارتقا بخشیده است.

چهار کشور عربی روز ۵ ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کرده و تمامی راه‌های زمینی، دریایی و هوایی عربستان خود را با قطر مسدود کردند.

روزنامه هاآرتص نوشته قرار بود این محاصره باعث فروپاشی اقتصاد قطر شده و امیر این کشور را به پذیرش شروط تعیین‌شده توسط عربستان سعودی و کشور‌ها همسو وادار کند.

این کشور کوچک پادشاهی با ۲ میلیون نفر جمعیت با هیچکدام از مطالبات کشور‌های عربی موافقت نکرد و در برابر آن‌ها مقاومت به خرج داد.

به نوشته هاآرتص، در حالی که این بحران در آغاز با نگرانی‌هایی در میان مردم رو به رو شد و آن‌ها از بیم کمبود مواد غذایی به سوپرمارکت‌ها هجوم بردند، اوضاع در این کشور اکنون به وضع کاملاً عادی بازگشته است.

در این گزارش آمده است: «در هفته‌های آغازین بعد از اعلام محاصره، واردات قطر تقریباً ۴۰ درصد نسبت به رقم مشابه در سال قبل کاعش پیدا کرد. امروزه این ارقام به وضع عادی بازگشته‌اند و دوحه که بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع است با افتتاح مسیر‌های تجاری جدید، حمایت از بانک‌هایش با پول دولتی و کمک به شرکت‌های محلی برای تولید برخی محصولات به تهدید‌ها پاسخ داده است. قطر همچنین توسعه بزرگترین مایع LNG مشترک با ایران در خلیج فارس را آغاز کرده است.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها