جزییات خورشیدگرفتگی ۵ دی/زمان «خورشید گرفتگی» در تهران

کد خبر: 967624

رصدگر و پژوهشگر ایرانی به تشریح جزییات خورشید گرفتگی فردا ۵ دی ماه پرداخت و گفت: مردم با چشم غیرمسلح به تماشای کسوف نروند.

جزییات خورشیدگرفتگی ۵ دی/زمان «خورشید گرفتگی» در تهران

خبرگزاری میزان: رصدگر و پژوهشگر ایرانی به تشریح جزییات خورشید گرفتگی فردا ۵ دی ماه پرداخت و گفت: مردم با چشم غیرمسلح به تماشای کسوف نروند.

حمید جدیری خداشناس، رصدگر و پژوهشگر ایرانی با اشاره به خورشید گرفتگی فردا ۵ دی ماه سال جاری، گفت: خورشید صبح روز پنجشنبه پنجم دی در حالی که ماه قسمتی از آن را پوشانده، به گونه‌ای طلوع می‌کند که شاهد خورشید گرفتگی حلقوی در منطقه خاورمیانه هستیم.

وی با بیان اینکه فردا رصد گران خورشید گرفتگی حلقوی که به صورت جزیی است را در کل ایران می‌توانند مشاهده کنند، افزود: در حال حاضر دو گروه از علاقه‌مندان به رصد خورشیدگرفتگی به کشور عمان، دو گروه دیگر به هندوستان سفر و برخی دیگر به سریلانکا سفر کرده اند.

مرد کسوف ایران با تاکید بر اینکه نباید با چشم غیر مسلح به خورشیدگرفتگی نگاه کرد، تصریح کرد: تماشای خورشیدگرفتگی بدون چشم مسلح بسیار خطرناک است از این رو افراد می‌توانند با فیلتر خورشیدی یا عینک شماره ۱۴ جوشکاری به نظاره خورشید گرفتگی بروند.

زمان «خورشید گرفتگی» در تهران مشخص شد

شورای مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که در روز پنج‌شنبه ۵ دی ۱۳۹۸، خورشید گرفتگی جزئی رخ خواهد داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری leader.ir، خورشید گرفتگی در تهران، در ساعت ۸ و ۲۳ دقیقه پایان می‌یابد و پایان خورشید گرفتگی در سایر نقاط ایران با تهران متفاوت است، یکی از اسباب شرعی وجوب نماز آیات، خورشید گرفتگی است.

وقت ادای نماز آیات از هنگام شروع گرفتگی خورشید و قابلیت رؤیت آن تا زمان شروع به باز شدن است؛ البته در مناطقی که طلوع خورشید پس از آغاز باز شدنِ خورشید گرفتگی است، پیش از پایان کامل خورشید گرفتگی، نماز آیات بدون نیت ادا و قضا خوانده شود.

چون خورشید گرفتگی به صورت کامل نیست کسانی که بعداً مطلع شوند، خواندن نماز آیات بر آن‌ها واجب نخواهد بود.

خواندن نماز آیات به جماعت، مستحب است.

حکم جماعت در نماز آیات مانند جماعت در نماز‌های یومیه می‌باشد که قرائت امام از قرائت مأموم، کفایت می‌کند.

اگر کسی به رکوع اول از هر کدام از دو رکعت نماز آیات نرسد، داخل شدن در جماعت، اشکال دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها