ایران: 4 فهرست مشهور برای 45 کرسی

کد خبر: 1288347

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه، بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. در این مرحله 90 داوطلب در 22 حوزه انتخابیه بر سر 45 کرسی نمایندگی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

ایران: 4 فهرست مشهور برای 45 کرسی

گره خوردن سرنوشت اکثریت کرسی‌های 30‌گانه پایتخت در مجلس آینده با نتیجه دور دوم انتخابات سبب متفاوت شدن نگاه مردم و رسانه‌ها و البته احزاب و تشکل‌ها به انتخابات پیش رو شده و تکاپوی بیشتری را در آن جاری ساخته است؛ وضعیتی که بر اساس آن باید گفت انتخابات روز 21 اردیبهشت از حیث میزان اهمیت حتی بیش از آنچه در 11 اسفند سال گذشته برگزار شد مورد توجه قرار دارد.

همچنان که برگزاری آن در 6 کلانشهر تهران، تبریز، کرمانشاه، شیراز، مشهد و کرج که دارای جمعیت قابل توجه از واجدین شرایط رأی دادن در انتخابات دور دوم هستند؛ این انتخابات را از نظر مشارکت بالقوه رأی دهندگان و میزان تحقق آن متفاوت ساخته است؛ مشارکتی که می‌توان پیش‌بینی کرد متأثر از تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی بر خلاف مرحله دوم ادوار گذشته مجلس با افزایش معنی‌دار همراه باشد و بیش از پیش به یکی از مؤلفه‌های مؤثر در تقویت امنیت ملی تبدیل شود.

 

جزئیات نهایی برای آغاز مجلس جدید

 بر اساس نتایج نهایی مرحله نخست انتخابات در سراسر کشور اصولگرایان با به دست آوردن مجموع 161 کرسی اکثریت یافتند. 47 منتخب دور اول انتخابات در زمره مستقل‌ها و 32 منتخب نیز اصلاح‌طلب بودند.

 نمایندگان منتخب اقلیت‌های مذهبی نیز برای حضور در 5 کرسی نمایندگی شان مشخص شدند.

 در حالی‌که مرحله اول انتخابات مجلس تنها در چهار حوزه انتخابیه قم، رشت و خمام، آبادان و ملایر به صورت الکترونیکی برگزار شد اما بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور و با موافقت شورای نگهبان انتخابات مرحله دوم در 8 حوزه انتخابیه از جمله حوزه انتخابیه «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس» به صورت تمام الکترونیکی برگزار خواهد شد و آموزش‌های لازم در این خصوص به مردم از طریق صدا و سیما و سایر مراکز اطلاع رسانی، داده می‌شود.

  باوجود راه یافتن تعدادی از نامزدهای موسوم به میانه‌رو و اصلاح‌طلب به دور دوم رقابت غالب در این مرحله میان نامزدهای اصولگرا جریان دارد.

 در دور دوم انتخابات در استان تهران ۳۲ نامزد در حوزه انتخابیه تهران برای تصاحب ۱۶ کرسی و در حوزه انتخابیه ورامین ۲ نامزد برای یک کرسی مجلس با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

 در حوزه انتخابیه تهران از میان 14 منتخبی که در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند 5 منتخب به فهرست اختصاصی «شانا» شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تعلق داشتند. 7 منتخب دیگر تهران در مرحله اول مورد حمایت مشترک دو فهرست امنا و صبح ایران قرار داشتند. از فهرست صبح ایران در اشتراک با هر یک از فهرست‌های شانا و شورای وحدت اصولگرایان نیز یک نامزد به مجلس راه یافت. به نحوی که می‌توان گفت در مرحله اول انتخابات مجلس در تهران این فهرست صبح ایران بود که بیشترین عدد کرسی‌ها را به منتخبان مورد حمایت خود اختصاص داد.

 از میان ۳۲ نامزد حاضر در دور دوم ۱۳ نامزد به فهرست شانا، ۱۱ نامزد به فهرست مشترک امنا و صبح ایران تعلق دارند و ۷ نامزد هم اختصاصی فهرست صبح ایران هستند. شورای وحدت در این مرحله با تنها یک نامزد حضور دارد. به نظر می‌رسد رقابت انتخاباتی دور دوم در تهران میان چهار فهرست شانا، اُمَنا، صبح ایران و شورای وحدت شکل بگیرد و هر یک برای تکمیل و رساندن نامزدها به عدد 16 با طیفی از دیگر نامزدهای حاضر در رقابت مذاکره و توافق کنند.

 با اعلام دو تشکل سیاسی جبهه ایران اسلامی و  جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی مبنی بر اعلام فهرست برای مرحله دوم انتخابات به نظر می‌رسد که در حوزه انتخابیه تهران تعدد قابل توجه لیست‌های انتخاباتی را شاهد باشیم. لیست‌هایی که یقیناً تعداد قابل توجهی نامزد مشترک خواهند داشت.

 برمبنای آنچه برخی منتخبان گفته‌اند محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری، مرتضی آقاتهرانی، حمید رسایی و حمیدرضا حاجی‌بابایی از جمله منتخبانی هستند که برای رقابت بر سر کرسی ریاست مجلس مطرح شده‌اند. از این جهت دور دوم انتخابات با مشخص کردن وزن نهایی جریان‌های حامی هر یک از این چهره‌ها می‌تواند مرحله تعیین کننده‌ای در شکل‌گیری هیأت رئیسه مجلس و رویکرد و سمت و سوی آتی آن باشد.

روزنامه ایران

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد