خبرگزاری ایسنا: غار کوگان جزو غارهای چند طبقه است که دسترسی بسیار سختی دارد و رسیدن به آن بدون تجهیز به امکانات کوهنوردی و غارنوردی دشوار است.
این غار دژمانند که تمام آن با حجاریهای طاقتفرسا به وجود آمده به استناد سکههایی که در اطراف آن به دست آمده به دوره اشکانیان تعلق دارد و طی قرون متمادی به عنوان یک محل سکونت دائمی مورد استفاده قرار گرفته است.
غار کوگان که در ارتفاع ورودی آن از کف تراز دره مجاورش بیش از 50 متر است پس از 220 پله و مسیری در حدود 150 متر طول در سالهای 86 و 87 توسط سازمان میراث فرهنگی به مسیر سختگذر آن احداث شده که میتوان از آن طریق وارد غار شد.
این غار در دو طبقه با تاقها و دهلیزهای ارتباطی با هنرمندی خاص حجاری شده و دارای معماری منحصر به فردی بوده که از نظر کارکرد به ظاهر به عنوان معبد برای پرستش میترا در آیین مهرپرستی استفاده میشده است.
ورودی غار به صورت چهارگوش در اندازه 2/50 در 2/20 متر است و به سمت شمال باز میشود. غار شامل دو طبقه است که طبقه اول آن از 4 اتاق و فضاهای مرتبط به هم تشکیل شده است.
طبقه دوم غار 3/40 متر بالاتر از کف قسمت اول غار است. این غار دارای اتاقهایی جهت استفاده بوده و نمونهای از معماری صخرهای اشکانی است.
مساحت کلی فضاهای تعبیه شده در این غار دستساز حدود 281 مترمربع است و از نکات قابل تأمل در آن وجود مخازن آب در داخل اتاقهاست.
این غار مربوط به دوران اشکانی(پارتی) به شماره 2660 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید