نت نوشت: از زمانی که گوشی های اندرویدی پا به بازار نهاده اند تا به امروز، توسعه دهندگان، تم های مختلفی را برای این گوشی ها ساخته و پرداخته نموده اند، با این وجود، از آنجایی که هر چیزی مخالف و موافقان خود را دارد، تم ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیستند. عده ای برای زیباتر شدن گوشی و رابط کاربری آن، اقدام به نصب این تم ها بر روی گوشی های خود کرده، اما عده ای نیز اندروید خام را بیشتر می پسندند. در زیر نگاهی اجمالی به دیدگاه های این ۲ گروه خواهیم داشت…
دیدگاه های طرفداران اندروید خام : استدلال های عمومی علیه تم های اندروید و تولیدکننده های tweakها بسیار زیاد بوده که در زیر به چند نمونه از این دیدگاه های مخالف اشاره ای خواهیم کرد: تم ها به زیبایی اندروید خام نخواهند بود. تم ها برنامه های غیرضروری یا تکراری را به دستگاه اضافه میکنند. سرعت گوشی را پایین می آورند. دیر به دیر به روزرسانی میشوند. رابط کاربری را پیچیده میکنند. سبب میشوند که باتری زودتر خالی شود.
اگرچه نکات گفته شده تا یک یا دو سال گذشته به نظر درست میرسید، اما با قدرتمند شدن تلفن های همراه و بهینه سازی بهتر تم ها توسط توسعه دهندگان، میتوان گفت این نکات در مورد گوشی های امروزی صدق نمیکند. تم ها ظاهری زیبا را به دستگاه میدهند. توسعه دهندگان تم های مختلف، هر کدام قصد دارند ویژگی جدید که آنها را از سایر تولیدکنندگان متمایز میکند را به دستگاه اضافه کنند. باید به این نکته توجه کرد که اگرچه کاربران اندرویدی، انعطاف پذیری بیشتر گوشی های خود را به رخ آیفون داران میکشند، ویژگی هایی وجود دارند که بدون روت نمودن دستگاه، در اندروید خام در دسترس نخواهند بود. موارد غیرقابل دسترس در اندروید خام عدم پشتیبانی از قابلیت One-hand Mode به منظور کوچک کردن صفحه نمایش عدم توانایی تنظیم مجدد، تغییر اندازه یا پنهان کردن نوار ناوبری در دسترس نبودن عملکردهای بیشتر برای کلید ناوبری عدم توانایی تغییر رنگ تم گوشی عدم توانایی تغییر فونت عدم توانایی تغییر رزولوشن عدم توانایی فعال کردن حالت مطالعه
فاصله گرفتن گوگل از اندروید خام مدنظر خود همه ی این مطالب را گفتیم که به این نکته برسیم که اندروید خام، به معنای واقعی کلمه دیگر وجود ندارد. دستگاه های Nexus به بازار عرضه شدند تا نمایی کلی از آنچه گوگل در رابطه با اندروید مد نظر داشت را به جهانیان معرفی کند و به این ترتیب میتوانیم بگوییم که خالص ترین نسخه های اندروید را در گوشی های سری Nexus شاهد بودیم. بعد از سالها تولید گوشی، گوگل به دنبال تغییر سیاست های خود به منظور فروش گوشی های بیشتر، دست به کاری بزرگ زده و شروع به اضافه کردن ویژگی هایی جدید به گوشی های خود کرده است که با آنچه از سری Nexus سراغ داشتیم تفاوت فاحشی دارد. ویژگی های نظیر پشتیبانی ۲۴ ساعته، رنگ بندی جدید و pixel launcher که در دیگر گوشی های اندرویدی و حتی گوشی های قبلی نکسوس شاهد آن نخواهیم بود. در آخر میتوانیم بگوییم که همانگونه که سامسونگ تا قبل از عرضه ی S8، با رابط کاربری TouchWiz خود ظاهری زیبا را به دستگاه های خود داده بود و هم اکنون با رابط کاربری جدید خود، Samsung Exprience، این روند را ادامه میدهد و یا htc با رابط کاربری خود موسوم به htc sense در طی سالها این کار را
انجام داده است، تم های مختلف طیفی وسیع از ویژگی ها و قابلیت ها را با ظاهری جذاب به کاربران عرضه میکنند که میتوانند گوشی آنها را از یکنواختی بیرون آورده و جامه ای زیبا را به تن رابط کاربری گوشی بپوشانند و چه بسا بهتر از نسخه اندروید خام عمل نمایند.
دیدگاه تان را بنویسید