مخالفت مجلس با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ / نمایندگان موافق و مخالف لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه گفتند؟

کد خبر: 1261588

نمایندگان مردم در خانه ملت در نشست امروز با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مخالفت کردند.

مخالفت مجلس با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ / نمایندگان موافق و مخالف لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه گفتند؟

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در  نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 21 آذرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1403، پس از استماع نظر موافقان و مخالفان درباره لایحه بودجه، با کلیات این لایحه با  91 رأی موافق،   127 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.

 قالیباف: دولت ۷ روز فرصت دارد که کلیات بودجه را اصلاح کند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت ۷ روز فرصت دارد که اصلاحات کلیات بودجه را انجام دهد و دوباره به مجلس ارسال کند.

به گزارش فارس، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از رد کلیات بودجه سال 1403 گفت: دولت هفت روز فرصت دارد تا اصلاحات را در بودجه اعمال کرده و مجددا بودجه را به مجلس برگرداند.

وی گفت: وقت ما تنگ است. اینکه بعضی از دوستان حرف از بودجه دو دوازدهم می‌زنند اصلا به مصلحت نیست. سال ۱۴۰۳ سال اول اجرای برنامه هفتم است و باید بودجه محکم و دقیق بوده و کارها را انجام دهیم.

رئیس مجلس بیان کرد: ما در حال اصلاح ساختار بودجه هستیم و باید گام‌های اساسی برداشته و در جهت کسری عملیات حرکت کنیم. این بودجه ارائه شده کسری قابل توجهی داشت. اولین کسری آن مربوط به حقوق بازنشستگان بود.

وی گفت: اینکه همه چیز را منوط به محل مالیات کنیم اشکالی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد. لذا باید با تعامل مجلس و دولت کمک کنیم که همه چیز به درستی انجام شود. در این یک هفته بنده و اعضای تلفیق و همه دوستان در خدمت دولت هستیم تا بودجه‌ای به مجلس ارائه شود که تورم زا نباشد و بتواند در راستای اجرای برنامه هفتم پیش رود./ فارس

کلیات لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳ چرا رد شد؟ 

رشد محدود حقوق و دستمزد، عدم پیش‌بینی افزایش حقوق بازنشستگان و نرخ بالای مالیات از دلایل رد کلیات بودجۀ ۱۴۰۳ بود

 زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳:  برخی نقاط ضعف بودجه، همچون نرخ بالای مالیات، عدم تناسب بودجه با برنامۀ هفتم و بحث بازنشستگان که در برنامۀ هفتم مصوب شده بود و دولت منابعی برای آن ندیده بود، از دغدغۀ همکاران ما بود.

 رد کلیات بودجه همکاری جدیدی بین دولت و مجلس برای اصلاح این قانون ظرف مدت ۷ روز را ایجاد خواهد کرد.

 کسری در منابع هدفمندی یارانه‌ها، یارانۀ نقدی، گندم و نان مشخص نبود. همچنین بحث سرمایه‌گذاری دارای ابهاماتی بود که مورد قبول همکاران ما نبود.

 مواردی همچون جابه‌جایی مجوزها که درخواست دولت بود و همکاران مجلس معتقدند که باید شفاف باشد.

رشد محدود حقوق و دستمزد هم برای کارکنان و هم بازنشستگان از دیگر دغدغه‌های همکاران ما بود که امیدواریم با همکاری یک هفته‌ای بین دولت و مجلس این اصلاحات انجام شود.

زارع : میزان وابستگی بودجه به منابع نفتی حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: بیشترین رشد منابع بودجه به درآمدهای مالیاتی و گمرکی بازمی‌گردد که حدود ۴۰ درصد رشد یافته و میزان وابستگی بودجه به منابع نفتی حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است.

به گزارش مهر، رحیم زارع در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳، گفت: پس از اعلام وصول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ این لایحه جهت رسیدگی به کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ ارجاع شد.

وی ادامه داد: لایحه بودجه طی چهار جلسه رسمی با حضور وزرای ذیربط و مسئولان دستگاه‌های مربوطه به ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت روز گذشته اعضای کمیسیون تلفیق با اکثریت آرا کلیات لایحه بودجه را به تصویب رساند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: بودجه ۱۴۰۳ کل کشور به عنوان اولین بودجه‌ای است که بر اساس آئین‌نامه جدید به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و به عنوان اولین بودجه‌ای است که متناسب با برنامه هفتم توسعه تنظیم شده است.

زارع با بیان اینکه منابع عمومی در لایحه بودجه تقدیمی با رشد ۱۸ درصدی نسبت به بودجه سال ۱۴۰۳ به ۲,۴۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: بیشترین رشد منابع نیز به درآمدهای مالیاتی و گمرکی باز می‌گردد که حدود ۴۰ درصد رشد یافته و میزان وابستگی بودجه به منابع نفتی نیز حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است که بدون در نظر گرفتن منابع هدفمندی یارانه‌ها است.

منظور: خود را مقید می‌دانیم برنامه هفتم را عیناً در بخش مصارف بودجه ۱۴۰۳ اعمال کنیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما خود را مقید می‌دانیم برنامه هفتم مصوب شده از سوی مجلس را عیناً در بخش مصارف بودجه ۱۴۰۳ اعمال کنیم، گفت: امیدوارم با توجه به فضای همدلانه‌ای که بین دولت سیزدهم و مجلس یازدهم وجود دارد بتوانیم آخرین بودجه‌ای که در مجلس یازدهم تصویب می‌شود را با رویکرد موثر برای مردم و امیدآفرین و کمک‌کننده به اجرای برنامه هفتم در سال اول تصویب کنیم.

به گزارش خانه ملت، داوود منظور در  نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 21 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات لایحه بودجه 1403 گفت: از همراهی و وقت وسیعی که نمایندگان برای تصویب بودجه گذاشتند تشکر می‌کنم، همچنین از آقای قالیباف و هیأت رئیسه و همه عزیزانی که وقت وسیعی برای نهایی شدن برنامه هفتم مصروف داشتند تشکر ویژه دارم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) ادامه داد: لعن و نفرین الهی بر آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی و آرزوی ظفر و پیروزی برای مردم غزه را دارم.

وی با بیان اینکه از کمیسیون تلفیق به دلیل دقت نظری که در بررسی لایحه داشتند تشکر می‌کنم، بیان کرد: امروز شاهد بیان برخی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از سوی نمایندگان بودیم که امیدوارم در فضای همدلانه‌ای که بین دولت سیزدهم و مجلس یازدهم وجود دارد بتوانیم آخرین بودجه‌ای که در مجلس یازدهم تصویب می‌شود بودجه‌ای با رویکرد موثر برای مردم و امیدآفرین و کمک‌کننده به اجرای برنامه هفتم در سال اول باشد.

منظور با اشاره به اینکه دولت تلاش کرد بودجه را در زمان قانونی مصوب به مجلس تقدیم کند، تصریح کرد: ما خود را مقید می‌دانیم آنچه را که نمایندگان به عنوان قانون تکلیف می‌کنند را اجرا کنیم بنابراین ما در چهارچوب ماده 182 آیین‌نامه داخلی مجلس مرحله اول بودجه را در زمان مقرر تقدیم مجلس کردیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بسیاری از نگرانی‌های مطرح شده از سوی نمایندگان ناظر به بخش دوم بودجه است، اضافه کرد: ما هنوز وارد بخش دوم نشدیم و در مرحله اول فقط منابع، سقف منابع، احکام و تراز عملیاتی را تقدیم مجلس کردیم بنابراین لایحه در چهارچوب ماده 182 اصلاحی آیین‌نامه مجلس تنظیم شده است و ما در بخش اول وارد مصارف نشدیم.

وی گفت: برخی دوستان درباره وضعیت اعتباری بخش بهداشت و درمان، بخش کشاورزی، همسان‌سازی بازنشستگان را مطرح کردند که باید بگویم ما به هیچ وجه در این مرحله نمی‌توانستیم که به این موضوعات ورود کنیم یا در مورد مصارف جدولی ارائه کنیم.

منظور ادامه داد: ما در سقف منابعی که تصویب می‌کنیم حتماً مصارف را با رویکردی که شما در برنامه هفتم تکلیف کردید تنظیم می‌کنیم یعنی ما خود را مقید می دانیم برنامه هفتم مصوب شده از سوی مجلس را عینا در بخش مصارف بودجه 1403 اعمال کنیم . در بخش منابع و بخش احکام تلاش خود را کردیم که این موضوع را اعمال کنیم.

وی افزود: نگرانی اصلی همه عزیزان در مورد بازنشستگان و دغدغه ما در زمان تصویب برنامه هفتم موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان بود در حالی که ما اصلا وارد تعیین و تکلیف هزینه ها و مصارف نشدیم حتی برای حقوق شاغلان، بازنشستگان، مستمری بگیران کمیته امداد، سازمان بهزیستی و ... نیز اعتباری پیشنهاد نکردیم.

منظور ادامه داد: روز گذشته نیز تاکید کردم با توجه به اینکه سقف اعتبارات مورد نیاز برای همسان سازی در مرحله اول را 50 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده اند و ما گفته ایم این مبلغ را در مرحله دوم در مصارف حتما تامین خواهیم کرد بنابراین شما نمایندگان عزیز سقف بودجه را تصویب کنید تا در ادامه هرگونه اصلاح لازم را انجام دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح کرد: رأی دادن به کلیات بودجه به معنای آغاز دریافت نظرات نمایندگان و توجه به دغدغه های شما در بخش منابع و مصارف است البته ما تدوین بخش دوم را از هفته گذشته آغاز کرده ایم تا یک ماه آینده قسمت دوم را نیز تقدیم مجلس کنیم.

وی اظهار کرد: برخی از نمایندگان دغدغه هایی نسبت به اقلام درآمدی مطرح کردند به عنوان مثال گفته شده مالیات ها بسیار بالا پیش بینی شده اند که باید در این زمینه رفع نگرانی کنیم. اولا بخشی از این افزایش به دلیل ظرفیت های قانونی است که در برنامه هفتم پیش بینی شده به ویژه در موضوع ساماندهی معافیت های مالیاتی و بحث مقابله با فرارهای مالیاتی است.

منظور توضیح داد: شما نمایندگان گرامی در بند (ب) ماده 159 قانون برنامه پنجم قوانینی در رابطه با معافیت های مالیاتی مصوب کردید که به نادرستی تفسیر شده بود چرا که بر مبنای این تفسیر معافیت های مالیاتی شرکت های معدنی بزرگ را از 10 سال به 20 سال افزایش می داد اما شما تصدیق کردید که منظور همان 10 سال است و این تفسیر مورد تائید مجلس نیست در حالی که همین مصوبه 40 هزار میلیارد تومان منابع جدید نسبت به امسال ایجاد می کند یعنی شرکت های مدنی از یک معافیت خودساخته استفاده می کردند و زور دستگاه های مالیاتی به آن ها نمی رسید اما بر اساس مصوبه مجلس باید مالیات خود را پرداخت کنند و معافیت آن ها حذف می شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه مجلس افزود: این همان مسئله ای است که نمایندگان نسبت به آن گلایه داشتند یعنی اینکه چرا فلان شرکت فولادی بزرگ که سود و درآمد بالایی دارد مالیات کمی پرداخت می کند که خوشبختانه به دنبال مصوبه شما این مشکل حل شد و مجددا قانونی تصویب کردید مبنی بر اینکه تمامی دستگاه ها اطلاعات برخط به نظام مالیاتی دهند چرا که سبب می شود نظام مالیاتی بتواند مالیات ها را به ویژه از افراد دانه درشت شناسایی کند و قطعا ما در نظام مالیاتی به دنبال دریافت مالیات از افراد کم درآمد نیستیم.

وی تاکید کرد: در همین لایحه پیشنهاد کردیم آستانه معافیت برای شاغلان تا 12 میلیون حقوق افزایش پیدا کند یعنی افرادی که حقوق شان صرفا تا 12 میلیون است مالیاتی پرداخت نمی کنند و بعد از آن نیز مالیات به صورت پلکانی خواهد بود و این یعنی نظام عادلانه مالیاتی.

منظور همچنین در مورد اخذ مالیات از مشاغل توضیح داد: ما امسال معافیت مشاغل را افزایش محسوسی دادیم و گفته شده پس از کسر همه هزینه ها تا 75 میلیون تومان درآمد خالص در سال معاف از مالیات است و بعد از آن مشمول مالیات می شود، بنابراین با وجود آنکه بیش از 5.5 میلیون مودی در بخش مشاغل داریم اما مالیات بیش از 2 میلیون مودی صفر شده است.

وی افزود: ممکن است برخی از مودیان همچنان شکایاتی داشته باشند که باید به شورای حل اختلاف و مراجع قضایی مراجعه کنند چرا که نظام مالیاتی در نظر گرفته شده یک نظام مالیاتی کاملا مردم محور است.

منظور افزود: ما امسال در بحث مالیات‌ها 39 درصد تورم داریم، این 39 درصد افزایش قیمت ایجاد کرده است چون همه چیز با قیمت‌های روز هست سود تمام بنگاه‌ها خود به خود این 39 درصد افزایش را پیدا خواهد کرد و به طور طبیعی مالیات‌ها نیز رشد پیدا می‌کند یعنی مالیات‌ها با قیمت در ارتباط است.

وی ادامه داد: درخصوص مالیات ارزش افزوده بر اساس قیمت است یعنی وقتی که ما 39 درصد تورم داریم خود به خود مالیات بر ارزش افزوده نیز به همان نسبت بالا می‌رود پس اگر ما گفتیم که رشد مالیات‌ها 50 درصد باشد بخش بزرگی از این افزایش به طور خودکار اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قانون پایانه‌های فروشگاهی اصلاح آن و قانون تصویب آن در مجلس به تصویب رسید و این قانون قطعاً کمک خواهد کرد که ما از کسانی که فرار مالیاتی داشتند به ویژه صورت‌حساب‌های فروش آنها را که سازمان مالیاتی نداشت بتوانیم براساس اطلاعات آماری دقیق شناسایی کنیم.

منظور بیان کرد: رشد مالیات‌ها اتفاق جدیدی نیست، ما در سال گذشته یک تحول مالیاتی ایجاد کردیم، امسال تنها درآمدی که کاملا محقق شده است درآمد مالیاتی است و برآورد ما این است که کاملا برای سال آینده قابل تحقق خواهد بود بدون اینکه فشاری بر کسی وارد شود.

وی افزود: ما برای سال آینده یک درصد جدید بر مالیات ارزش افزوده در نظر گرفتیم  که مبلغ آن حدود 50 همت است. اگر شما آن را تصویب کنید این عدد محقق خواهد شد اما اگر تصویب نشود 50 همت از عدد پیشنهاد شده برای بودجه حذف خواهد شد. اگر اتفاقات را کنار هم بگذاریم نشان می‌دهد که فشار جدیدی بر مردم وارد نخواهد شد. ما نگرانی شما را در خصوص حقوق‌بگیران لحاظ کردیم حتی نگرانی شما در بخش‌های مختلف نیز لحاظ شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: برنامه هفتم چند محور دارد که تمام این محورها در بودجه پیش‌بینی شده است و به طور الزام‌آور برای سال آینده اجرا خواهد شد. بخش بزرگی از احکام تصویب شده شما لزوماً احکام بودجه‌ای نبوده بنابراین با توجه به اینکه برنامه هفتم برنامه کشور است آن را برای اداره کشور در نظر گرفتیم.

منظور گفت: منبع رشد اقتصادی ما تأمین سرمایه و سرمایه‌گذاری‌ها است، ما در سال جاری در 6 ماهه اول 7.1 درصد رشد داشتیم البته بخش بزرگی از آن مربوط به بخش نفت و گاز بوده است که ما آن را فعال کردیم. البته بدون نفت و گاز 4.5 درصد رشد حاصل شده بود که می‌توان گفت در دو سال گذشته به طور میانگین رشد نزدیک5 درصد بوده است.

وی افزود: عملکرد رشد کشور در این دو سال حاصل همکاری نزدیک دولت و مجلس بوده است که امید است این رویه را ادامه دهیم و با کمک شما مشکلات حل خواهد شد. در تبصره 16 تسهیلات به طور کامل آمده است که در بند (3) تبصره 13 تمام مصارف تسهیلات قرض‌الحسنه پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در تبصره 18 مربوط به سرمایه‌گذاری‌های خرد و تأمین مالی ما در تبصره 2 به طور کامل مسائل آورده شده است و به اضافه منابع وام‌ها نزدیک به 100 همت تسهیلات آمده است. همه این اتفاقات به این معنا است که ما برنامه را به طور کامل اجرا خواهیم کرد، رشدی که مدنظر است محقق خواهد شد. ما با سیاست تورم را پایین آوردیم در حال حاضر تورم ماهیانه به دو درصد رسیده است. تورم بخش تولیدکننده به 0.8 درصد رسیده است و امید است که در سال آینده کاهش محسوسی خواهیم داشت و در پایان برنامه به تورم تک رقمی برسیم.

دکتر قالیباف: ناترازی انرژی یکی از موضوعات مهم کشور است که باید شفاف شود

دکتر محمدباقر قالیباف در  نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 21 آذرماه) مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بحث بازنشستگان که مجدد توضیح دادید باز منوط بر سقف بودجه و در بودجه شد. همین الان جنابعالی می‌دانید که کتبی به شورای نگهبان برای برنامه مشمول اصل 75 اعلام کردید و آنجا هم می‌گویم این مشکل وجود دارد یعنی باید این روشن شود و کتبی داده شود چرا که به صورت شفاهی ارائه شود شورای نگهبان از ما قبول نمی‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی هم واقعاً جهت‌گیری موضوع است که نمی‌گوییم جزئیات، که به درستی شما اشاره کردید بعضی احکام بودجه‌ای است و برنامه‌ای نیست که اینجا بیاید ولی جهت‌گیری کلی مربوط  به بودجه باید منطبق با برنامه باشد و به آن جهت حرکت کند.

قالیباف یادآور شد: به طور مثال ناترازی انرژی یکی از موضوعات مهم کشور است، الان ما آثاری در این جهت‌گیری را نمی‌بینیم و باید این ابهامات رفع شود.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما در سرجمع اعتباراتی که شما تصویب می‌کنید 50 همت را به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص می‌دهیم که هیچ‌گونه ابهامی ندارد و به صورت مکتوب نیز یادداشت می‌کنیم.

وی در رابطه با ناترازی انرژی در لایحه بودجه تصریح کرد: ما اتفاقا تمام تبصره‌هایی که بر اساس برنامه تنظیم شده همچون تبصره 18 قبلی را در تبصره 2 فصل دوم که به ایجاد اشتغال اشاره دارد قرار دادیم و تمام احکامی که آمده است را با درج عبارت «در اجرای ماده 40» در برنامه توسعه نوشتیم بنابراین ما کاملاً با شما همراه هستیم و در زمان رسیدگی به جزئیات تمام دغدغه‌های شما را رفع می‌کنیم تا همه بفهمند دولت و مجلس در کنار هم هستند./

نمایندگان مخالف لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه گفتند؟

در جلسه علنی روز سه شنبه - ۲۱ آذرماه - مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار قرار گرفت و موافقان لایحه در این باره نظرات خود را بیان کردند.

یوسفی: دولت بودجه ۱۴۰۳ را واقعی تدوین کرده است

مجتبی یوسفی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: یکی از ویژگی‌های لایحه بودجه سال آینده این است که دولت آن را واقعی بسته است؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۲، ۲۹ درصد بودجه به فروش نفت گره زده شده بود که منجر به کسری بودجه و در ادامه، تورم شد.

عضو هیات رییسه مجلس اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ گفته بودیم ممکن است فروش نفت و صادرات فرآورده‌های نفت و گاز آن طور که در بودجه آمده، محقق نشود و همین اتفاق هم افتاد و دیدیم در پرداخت پول گندم‌کاران دچار مشکل شدیم اما اکنون بودجه کاملاً واقعی بسته شده است.

وی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده هزینه‌های جاری خود را کم کرده است، گفت: البته تاکید ما آن است که باید به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان توجه شود و در این راستا دولت بیش از ۵۰ همت در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته است.

نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: دولت از خود شروع کرده و بیش از ۱۰ درصد هزینه‌های جاری را کاهش داده است؛ البته بودجه نیاز به اصلاحاتی به ویژه در زمینه افزایش حقوق کارمندان دارد چراکه باید میزان افزایش حقوق کارمندان به گونه‌ای باشد که با میزان تورم، سنخیت داشته باشد.

قادری: افزایش ۱۸ درصدی حقوق‌ها در راستای جلوگیری از تورمی شدن بودجه است

جعفر قادری در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس گفت: ما در در دهه نود به دلایل مختلف و کرونا شاهد رشد صفر و یا منفی اقتصادی در کشور بودیم و ما نباید به گونه ای عمل کنیم که این وضعیت دوباره در کشور تکرار شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: سعی دولت بر این است تا درآمدهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ واقعی باشد و از طرف دیگر افزایش ۱۸ درصدی حقوق ها در راستای جلوگیری از تورمی شدن بودجه است.

وی افزود: در بحث منابع درآمدی در حوزه درآمدهای نفتی و مالیات ها امکان افزایش بیش از آنچه که در لایحه بودجه برای این بخش در نظر گرفته شده وجود ندارد چرا که در حوزه درآمدهای مالیاتی افزایش بیش از ۵۰ درصدی درآمدها باعث تحمیل فشار به واحدهای تولیدی می شود و در بحث درآمدهای نفتی نیز با توجه به محدودیت و مشکلاتی که در فروش نفت و وصول مطالبات در این حوزه وجود دارد امکان تحقق درآمدهای بیشتر در این حوزه وجود ندارد.

قادری خاطرنشان کرد: دولت سعی کرده تا در بحث تأمین منابع خود از تسهیلات بانکی نیز استفاده کند و بهره بگیرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: در بحث درآمدهای مربوط به مولدسازی دارایی های دولت با توجه به مقاومت دستگاه های مختلف در این باره امکان تحقق درآمدهای این بخش به گونه ای که قابل اتکا باشد، وجود ندارد.

وی افزود: در بحث جا به جایی منابع امکان این کار در مجلس وجود دارد و نمایندگان می توانند در این حوزه تصمیماتی داشته باشند.

راستینه: دولت قیمت فروش هر بشکه نفت را واقعی و ۷۱ دلار تعیین کرده است

احمد راستینه در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۳ دارای نقاط برجسته ای است که یکی از آنها توجه همزمان جلوگیری از فرار مالیاتی، افزایش درآمدها و در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی برای برخی از بخش‌ها است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: به عنوان مثال یکی از شرکت هایی که در سال ۹۹ تنها ۳۵ میلیارد تومان مالیات پرداخت می کرد در سال ۱۴۰۰ مکلف به پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات شد و در سال ۱۴۰۲ مالیات دریافتی از این شرکت به ۱۴۵۰ میلیارد تومان رسید که این نمونه ای از جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی دیگر از منابع درآمدی دولت فروش نفت است. ما در سال گذشته فروش هر بشکه نفت را به قیمت ۸۵ دلار پیش‌بینی کردیم که در نهایت به نرخ ۷۷ دلار فروخته شد و اکنون دولت به درستی عدد فروش نفت را براساس تحولات بین‌المللی بشکه‌ای ۷۱ دلار در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته است.

وی افزود: روزانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید می شود که یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه را در داخل مصرف کرده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه را می‌توانیم صادر کنیم. اگر دولت بخواهد بیشتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه سقف فروش را در نظر بگیرد محقق نخواهد شد و نتیجه آن کسری خواهد بود.

وی بیان کرد: در بحث اوراق مالی نیز سقف فروش افزایش پیدا کرده است که از ۲۵۰ همت در نظر گرفته شده ۱۳۰ همت آن پرداختی بدهی دولت برای سنوات گذشته است. همچنین در بحث شرکت های ملی و نفت و گاز پول به خزانه واریز می شود تا تامین منابع برای بخش خصوصی به خوبی صورت گیرد.

توسلی: دولت لایحه بودجه را بر اساس برنامه هفتم تنظیم کرده است

فتح الله توسلی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: باید به دولت کمک کنیم تا بتواند بودجه سال آینده را به موقع تنظیم کرده و کشور را اداره کند، ضمن اینکه مجلس این اختیار را دارد که بعد از تصویب کلیات، جزئیات لایحه را بررسی و در جاهایی که با منافع مردم در تضاد است، موارد را اصلاح کند.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس بیان داشت: من نیز مخالف بسیاری از نکات این لایحه همچون افزایش صرفا ۱۸ درصدی حقوق‌ها و افزایش مالیات‌ها هستم، اما اصلاح آنها در اختیار مجلس است ضمن آن که آنچه که دولت در لایحه برنامه هفتم آورده بود با آنچه که مجلس در نهایت به تصویب رساند تفاوت هایی دارد چرا که مجلس با گرفتن نظر دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌ها و دیگر مراکز توانست برنامه هفتم جامعی را تحویل دولت دهد بنابراین ما این اختیار را بر اساس قانون جهت اصلاح لایحه داریم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: اگرچه این لایحه اشکالاتی دارد اما با توجه به قرار گرفتن در ایام انتخابات و پایان سال دولت باید بتواند خود را به موقع اداره کند البته این لایحه نکات مثبتی مانند رعایت آیین‌نامه مجلس، استفاده از برنامه هفتم توسعه در بندهای مختلف دارد و در واقع دولت لایحه بودجه را بر اساس برنامه هفتم تنظیم کرده است.

توسلی بیان داشت: به عنوان مثال این لایحه ۴۲ درصد از شکاف درآمدها را کاهش می‌دهد. همچنین اگرچه پیش‌بینی رشد اقتصادی بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ۸ درصد است اما این مهم در سال گذشته محقق نشد و اکنون دولت در لایحه بودجه آن را ۳.۱ درصد در نظر گرفته است که می‌توان گفت تقریباً متعادل و معقول است و می‌توان به آن رسید بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که دولت می‌تواند رشد اقتصادی مدنظر را محقق کند.

عباسپور: لایحه بودجه ۱۴۰۳ شفاف‌ترین بودجه‌ دولت به مجلس است

روح‌الله عباسپور در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ با تشکر از اقدام دولت برای ارسال به موقع لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: از دولت تشکر می‌کنم که برای اولین‌بار لایحه بودجه را به موقع تقدیم مجلس کرد و از سوی دیگر براساس آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی این لایحه تهیه و ارائه شده است. لایحه بودجه بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری تهیه شده است که سال جاری را مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کرده‌اند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در مجلس تصریح کرد: با وجود این‌که می‌گویند لایحه پیشنهادی تورم‌زا است معتقدم بودجه سال ۱۴۰۳ یک بودجه ضد تورمی است چرا که منابع و مصارف را دولت به شکل واقع‌بینانه دیده است و این یعنی ما در سال آینده با ناترازی و کسری بودجه مواجه نخواهیم شد.

نماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند این بود که لایحه بودجه نباید تورم‌زا باشد، بیان داشت: گفته می‌شود چرا بحث واگذاری اموال غیرمنقول نسبت به سنوات گذشته افزایش نداشته است ما در سال ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ چقدر توانستیم این اموال را به فروش برسانیم؟ برای جلوگیری از کسری بودجه و افزایش تورم باید منابع را واقعی در نظر بگیریم. گفته می‌شود چرا هم فروش نفت و هم قیمت نفت در لایحه بودجه پیشنهادی کاهش یافته است. این امر حاکی از شفافیت بودجه و واقع‌بینانه بودن آن است.

وی افزود: برخی می‌گویند چرا رشد ۵۰ درصدی مالیات در این بودجه پیش‌بینی شده است؟ درآمدهای مالیاتی بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی هستند. از سوی دیگر این افزایش درآمد مالیاتی از محل فرار مالیاتی دیده شده است، یعنی به سراغ سرمایه‌دارانی می‌روند که از منابع کشور استفاده کرده اما مالیات نمی‌پردازند. این شفاف‌ترین بودجه‌ای است که دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.

رحمانی: کاهش تراز عملیاتی از نقاط قوت بودجه ۱۴۰۳ است

رجب رحمانی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، گفت: با توجه به شرایط کشور و منطقه و تاکیدات مقام معظم رهبری لایحه بودجه از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این بودجه از نقاط قوت بسیار مناسبی برخوردار است که یکی از نقاط قوت، کاهش کسری تراز عملیاتی است نباید انصاف را از دست بدهیم که کاهش کسری تراز عملیاتی صرفا مربوط به این دولت نیست بلکه یک مقدار مسائل دولت‌های قبل نیز در میان بوده است.

رحمانی افزود: یکی دیگر از نقاط قوت عدم پیش بینی منابع سوری در بودجه است در بودجه سال گذشته فروش اموال ۱۲۰ همت در نظر گرفته شده بود که در سال آینده ۶۰ همت در نظر گرفته شده که اقدام خوبی است.

وی بیان کرد: بودجه سال ۱۴۰۳ واقعی دیده شده است و امکان تحقق آن بالاست عدم وابستگی به نفت نیز کم شده است، همچنین در این بودجه عدالت در پرداخت نیز رعایت شده است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: رشد حقوق ۱۸ درصدی تا ۲۰ درصدی بازنشستگان نیز در این بودجه دیده شده است که می توان گفت از نقاط قوت بودجه سال ۱۴۰۳ است.

بابایی کارنامی: کاهش کسری تراز عملیاتی از نقاط برجسته لایحه بودجه ۱۴۰۳ است 

همچنین  در این نشست علی بابایی کارنامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۳ مطابق با سیاست های کلی و برنامه هفتم تدوین و تنظیم شده، اما ما نباید از اولین بودجه پنج‌ساله برنامه، توقعاتی برای تمام سال‌های برنامه داشته باشیم.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: یکی از نقاط برجسته لایحه بودجه ۱۴۰۳ اهتمام دولت به کاهش کسری تراز عملیاتی و کاهش چشمگیر آن در بودجه است که البته این موضوع در بررسی بودجه به طور جد مد نظر نمایندگان نیز خواهد بود.

وی افزود: یکی دیگر از نقاط مثبت بودجه توجه دولت به حمل و نقل عمومی و تخصیص ۲۰ همت اعتبار از محل فروش اوراق با تضمین ۵۰ درصدی شهرداری ها است.

بابایی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های دولت و مجلس همسان سازی حقوق بازنشستگان است که من در صحبتی که امروز با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتم آقای منظور به من گفت که در باره ۵۶ همتی که برای اجرایی سازی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مورد توافق سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق بوده در صحن مجلس اعلام موضع خواهم کرد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: نقطه نظراتی هم در باره بخش های مختلف بودجه از جمله افزایش پایه های مالیاتی وجود دارد که در خلال بررسی لایحه بودجه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

بابایی افزود: مجلس و دولت باید با هم تعامل داشته باشند و نباید کاری کنیم که باعث ایجاد دغدغه برای مردم شویم.

این عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در پایان از نمایندگان درخواست کرد که به کلیات لایحه بودجه رای دهند و اصلاحات مدنظر در جزئیات اعمال شود چون در غیر این صورت زمان از دست می‌رود.

حسینی: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده قابلیت اصلاح دارد/ به کلیات رای مثبت دهید

سیدشمس الدین حسینی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، گفت: این لایحه برای اولین بار بر اساس ماده ۱۸۲ آئین نامه داخلی مجلس تدوین شده و این نخستین بار است که ما لایحه را دو مرحله ای برگزار می کنیم.

نماینده مردم تنکابن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین مواردی که در لایحه بودجه رسیدگی می کنیم باید از مواردی باشد که در آئین نامه داخلی مجلس آمده است و در مرحله اول باید موارد سقف منابع بودجه عمومی، ترازهای عملیاتی، سرمایه ای - مالی، فروض منابع و مصارف را بررسی کنیم.

وی ادامه داد: برخی مخالفان عنوان می کنند که مصارف را دولت ارائه نکرده که باید گفت با رد کلیات نمی توان انتظار داشت مصارف ارائه شود پس ما باید در چارچوب آنچه در آئین نامه داخلی است رسیدگی های خود را انجام دهیم که بنده ندیدم مخالفان احکام را مورد نقد قرار دهند.

حسینی تصریح کرد: همچنین باید در نظر داشت که ما قانون الحاق ۳ را در دستور کار داریم که برخی از احکام در آن آمده است. در تمام نقدها آمده بود که دولت درآمدهای بودجه را افزایش داده و شیب واگذاری دارایی های خود را کم کرده است که این مساله در جهت اصلاح ساختار بودجه بوده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با طرح این سوال که برخی انتظار دارند درآمدهای نفتی خود را افزایش دهند، گفت: تلاش دولت در حوزه درآمدهای مالیاتی نیز این است که از طریق افزایش پوشش مالیاتی درآمد خود را افزایش دهد فقط یک مورد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده است که این مساله در رسیدگی جزئیات قابل اصلاح است.

حسینی با اشاره به اظهارات نمایندگان در خصوص بخش بازنشستگان، تاکید کرد: این موضوع در کمیسیون تلفیق تصویب شد که باید در حوزه بازنشستگان به گونه ای اصلاحات صورت گیرد که ۵۰ همت به حکم موردنظر اضافه شود و مصوبه کمیسیون تلفیق نیز در همین راستا است.

نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: فروض بودجه نیز مناسب است و این ابتکار مجلس بوده که به این ترتیب فروض را از دولت خواسته است.

حسینی تاکید کرد: درخواست من از نمایندگان این است به کلیات رأی مثبت دهیم و وقت و زمان را از دست ندهیم و بر مصوبات کمیسیون تلفیق پافشاری داشته باشیم.

امیر آبادی: ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۳ از لوایح سال‌های قبل کمتر است

احمد امیرآبادی در موافقت با کلیات این لایحه با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۳ قطعا مانند لوایح سال‌های قبل دارای ایراداتی است اما بر اساس بررسی‌های انجام شده، ایراد آن نسبت به لوایح قبل کمتر شده و نسبت به آن لوایح، لایحه بهتری است، اظهار کرد: درباره موضوع افزایش مالیات، بر اساس بررسی‌های انجام شده دولت در راستای اجرای دو قانون پایه مالیاتی را افزایش و نرخ مالیاتی را در برخی از موارد نیز کاهش داده‌ است.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: در افزایش منابع مالیاتی استناد دولت به ماده ۱۵۹ قانون برنامه پنجم توسعه است که در آنجا برخی شرکت ها از معافیت مالیاتی برخوردار بودند که این موضوع در برنامه هفتم برداشته شد و همین موضوع در حدود ۵۰ همت برای دولت درآمد مالیاتی خواهد داشت‌. دومین قانون مورد استناد دولت، قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی است.

وی با تاکید بر اینکه ما می خواهیم جلوی فرار مالیاتی را بگیریم، عنوان کرد: مطمئن باشید که من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون تلفیق حتما با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده مخالفت خواهم کرد. در کمیسیون تلفیق ۱۴۰۳ تمام تلاش خود را بکار خواهیم برد که افزایشی در قیمت ها در سال آینده نداشته باشیم.

امیرآبادی گفت: من دیروز در جلسه کمیسیون تلفیق مخالف کلیات لایحه بودجه بودم و دلیل اصلی من نیز موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود؛ دیروز در انتهای جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه رسماً به نمایندگان مجلس اعلام کرد که برنامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ را بر اساس برنامه هفتم اجرایی کرده و عدد ۵۹ همت را در این زمینه در نظر خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه دولت کسری عملیاتی را از ۴۵۰ همت سال ۱۴۰۲ به حدود ۳۰۰ همت برای سال آینده کاهش داده است که از نقاط مثبت بودجه است که کاهش تورم و رشد اقتصادی را به دنبال خواهد داشت، اظهار کرد: بحث واقعی بودن بودجه بر مبنای عملکرد و رشد ۸ درصدی منابع بودجه موضوع بسیار مهمی است و دولت امسال از منابع به مصارف رسیده‌ است و به زعم مرکز پژوهش‌ها و کارشناسان اقتصادی کشور منابع درست پیش بینی شده‌ است و این پیش بینی درست منابع، پیام بسیار خوبی برای اداره کشور در سال ۱۴۰۳ است.

تقوی: توجه به معیشت از برجستگی‌های لایحه بودجه ۱۴۰۳ است

همچنین  در ادامه این جلسه حجت الاسلام سید رضا تقوی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس گفت: برنامه‌نویسی باید بر اساس واقعیت‌ها باشد نه بر اساس آرمان‌ها؛ در صورتی که با آرمان‌ها برنامه بنویسیم هیچ موفقیتی را شاهد نخواهیم بود که از ویژگی‌های بودجه ۱۴۰۳ تدوین آن بر اساس واقعیت‌ها است.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: یکی از ضعف‌های بودجه در سالیان گذشته وابستگی به نفت بوده با اینکه نفت و منابع نفتی برای کشور یک نعمت است اما این وابستگی به صورت یک نقمت برای کشور درآمده است.

وی با بیان اینکه دولت باید معده کشور را از تغذیه نفت جدا کند، افزود: مقام معظم رهبری نیز در همین زمینه توصیه داشتند و عنوان کردند ای کاش روزی برسد که ما در چاه نفت را ببندیم البته این به معنای فشار بر مردم و دست در جیب کردن آنها نیست بلکه باید به دنبال خلق منابع جدید باشیم.

تقوی با بیان اینکه این لایحه ۱۵ درصد وابستگی به درآمدهای نفتی را کاهش داده است، اضافه کرد: موضوع معیشت نیز در لایحه مورد توجه قرار گرفته، در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۶۰ همت برای معیشت مردم در نظر گرفته شد و در سال ۱۴۰۳ ، ۱۰۰ همت این رقم افزایش پیدا کرده که مشخص است دولت با تدوین‌کنندگان لایحه دغدغه معیشت مردم را دارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یکی دیگر از گرفتاری‌های لوایح بودجه را کسری بودجه دانست و گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز با توافقی که در تلفیق صورت گرفت به جای خوبی رسیده و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم نباید به بودجه رأی منفی بدهیم و به لحاظ زمانی در تنگنا قرار بگیریم. روش تصویب دو دوازدهم بودجه نیز برای مواقع خاص بوده، نباید تبدیل به یک روال شود.

 

نمایندگان موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه گفتند؟

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی دلیل موافقت خود با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ را توجه دولت به معیشت مردم، اصلاح ساختار و واقعی بستن بودجه و کاهش وابستگی به فروش نفت عنوان کردند.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی روز سه شنبه - ۲۱ آذرماه - مجلس شورای اسلامی، بررسی گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار قرار گرفت و موافقان لایحه در این باره نظرات خود را بیان کردند.

یوسفی: دولت بودجه ۱۴۰۳ را واقعی تدوین کرده است

مجتبی یوسفی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: یکی از ویژگی‌های لایحه بودجه سال آینده این است که دولت آن را واقعی بسته است؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۲، ۲۹ درصد بودجه به فروش نفت گره زده شده بود که منجر به کسری بودجه و در ادامه، تورم شد.

عضو هیات رییسه مجلس اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ گفته بودیم ممکن است فروش نفت و صادرات فرآورده‌های نفت و گاز آن طور که در بودجه آمده، محقق نشود و همین اتفاق هم افتاد و دیدیم در پرداخت پول گندم‌کاران دچار مشکل شدیم اما اکنون بودجه کاملاً واقعی بسته شده است.

وی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده هزینه‌های جاری خود را کم کرده است، گفت: البته تاکید ما آن است که باید به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان توجه شود و در این راستا دولت بیش از ۵۰ همت در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته است.

نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: دولت از خود شروع کرده و بیش از ۱۰ درصد هزینه‌های جاری را کاهش داده است؛ البته بودجه نیاز به اصلاحاتی به ویژه در زمینه افزایش حقوق کارمندان دارد چراکه باید میزان افزایش حقوق کارمندان به گونه‌ای باشد که با میزان تورم، سنخیت داشته باشد.

قادری: افزایش ۱۸ درصدی حقوق‌ها در راستای جلوگیری از تورمی شدن بودجه است

جعفر قادری در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس گفت: ما در در دهه نود به دلایل مختلف و کرونا شاهد رشد صفر و یا منفی اقتصادی در کشور بودیم و ما نباید به گونه ای عمل کنیم که این وضعیت دوباره در کشور تکرار شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: سعی دولت بر این است تا درآمدهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ واقعی باشد و از طرف دیگر افزایش ۱۸ درصدی حقوق ها در راستای جلوگیری از تورمی شدن بودجه است.

وی افزود: در بحث منابع درآمدی در حوزه درآمدهای نفتی و مالیات ها امکان افزایش بیش از آنچه که در لایحه بودجه برای این بخش در نظر گرفته شده وجود ندارد چرا که در حوزه درآمدهای مالیاتی افزایش بیش از ۵۰ درصدی درآمدها باعث تحمیل فشار به واحدهای تولیدی می شود و در بحث درآمدهای نفتی نیز با توجه به محدودیت و مشکلاتی که در فروش نفت و وصول مطالبات در این حوزه وجود دارد امکان تحقق درآمدهای بیشتر در این حوزه وجود ندارد.

قادری خاطرنشان کرد: دولت سعی کرده تا در بحث تأمین منابع خود از تسهیلات بانکی نیز استفاده کند و بهره بگیرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: در بحث درآمدهای مربوط به مولدسازی دارایی های دولت با توجه به مقاومت دستگاه های مختلف در این باره امکان تحقق درآمدهای این بخش به گونه ای که قابل اتکا باشد، وجود ندارد.

وی افزود: در بحث جا به جایی منابع امکان این کار در مجلس وجود دارد و نمایندگان می توانند در این حوزه تصمیماتی داشته باشند.

راستینه: دولت قیمت فروش هر بشکه نفت را واقعی و ۷۱ دلار تعیین کرده است

احمد راستینه در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۳ دارای نقاط برجسته ای است که یکی از آنها توجه همزمان جلوگیری از فرار مالیاتی، افزایش درآمدها و در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی برای برخی از بخش‌ها است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس اظهار داشت: به عنوان مثال یکی از شرکت هایی که در سال ۹۹ تنها ۳۵ میلیارد تومان مالیات پرداخت می کرد در سال ۱۴۰۰ مکلف به پرداخت ۱۳۰ میلیارد تومان مالیات شد و در سال ۱۴۰۲ مالیات دریافتی از این شرکت به ۱۴۵۰ میلیارد تومان رسید که این نمونه ای از جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی دیگر از منابع درآمدی دولت فروش نفت است. ما در سال گذشته فروش هر بشکه نفت را به قیمت ۸۵ دلار پیش‌بینی کردیم که در نهایت به نرخ ۷۷ دلار فروخته شد و اکنون دولت به درستی عدد فروش نفت را براساس تحولات بین‌المللی بشکه‌ای ۷۱ دلار در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته است.

وی افزود: روزانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولید می شود که یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه را در داخل مصرف کرده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه را می‌توانیم صادر کنیم. اگر دولت بخواهد بیشتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه سقف فروش را در نظر بگیرد محقق نخواهد شد و نتیجه آن کسری خواهد بود.

وی بیان کرد: در بحث اوراق مالی نیز سقف فروش افزایش پیدا کرده است که از ۲۵۰ همت در نظر گرفته شده ۱۳۰ همت آن پرداختی بدهی دولت برای سنوات گذشته است. همچنین در بحث شرکت های ملی و نفت و گاز پول به خزانه واریز می شود تا تامین منابع برای بخش خصوصی به خوبی صورت گیرد.

توسلی: دولت لایحه بودجه را بر اساس برنامه هفتم تنظیم کرده است

فتح الله توسلی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: باید به دولت کمک کنیم تا بتواند بودجه سال آینده را به موقع تنظیم کرده و کشور را اداره کند، ضمن اینکه مجلس این اختیار را دارد که بعد از تصویب کلیات، جزئیات لایحه را بررسی و در جاهایی که با منافع مردم در تضاد است، موارد را اصلاح کند.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس بیان داشت: من نیز مخالف بسیاری از نکات این لایحه همچون افزایش صرفا ۱۸ درصدی حقوق‌ها و افزایش مالیات‌ها هستم، اما اصلاح آنها در اختیار مجلس است ضمن آن که آنچه که دولت در لایحه برنامه هفتم آورده بود با آنچه که مجلس در نهایت به تصویب رساند تفاوت هایی دارد چرا که مجلس با گرفتن نظر دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌ها و دیگر مراکز توانست برنامه هفتم جامعی را تحویل دولت دهد بنابراین ما این اختیار را بر اساس قانون جهت اصلاح لایحه داریم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: اگرچه این لایحه اشکالاتی دارد اما با توجه به قرار گرفتن در ایام انتخابات و پایان سال دولت باید بتواند خود را به موقع اداره کند البته این لایحه نکات مثبتی مانند رعایت آیین‌نامه مجلس، استفاده از برنامه هفتم توسعه در بندهای مختلف دارد و در واقع دولت لایحه بودجه را بر اساس برنامه هفتم تنظیم کرده است.

توسلی بیان داشت: به عنوان مثال این لایحه ۴۲ درصد از شکاف درآمدها را کاهش می‌دهد. همچنین اگرچه پیش‌بینی رشد اقتصادی بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ۸ درصد است اما این مهم در سال گذشته محقق نشد و اکنون دولت در لایحه بودجه آن را ۳.۱ درصد در نظر گرفته است که می‌توان گفت تقریباً متعادل و معقول است و می‌توان به آن رسید بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که دولت می‌تواند رشد اقتصادی مدنظر را محقق کند.

دقایقی پیش جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۲۱ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه

گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (۸) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه تجارت (اعاده شده از شورای نگهبان)/ مهر

ادامه دارد

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها