واکنش کمیته جستجوی مفقودین به ادعاهای مشاور ابتکار

کد خبر: 532824

کمیته جستجوی مفقودین: در سال ۹۴ و به همت شهرداری تهران و با همکاری حرم مطهر شهدای گمنام کهف الشهداء 30 هزار اصله درخت در دامنه جنوبی البرز غرس شد؛ مشاورین محیط زیست برای یکبار هم که شده به این مناطق مشرف شوند.

سرویس اجتماعی فردا: چندی پیش اظهار نظرها و انتقادهایی از برخی از مشاورین سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با ساخت یادمان های شهدا در ارتفاعات و تپه ها شد به طوریکه آنها معتقد بودند ایجاد یادمان شهدا در این مکان ها آسیب جدی به محیط زیست می زند.

روابط عمومی کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پس از تکرار اظهارات شهر بانو امانی توسط مشاور دیگر سازمان محیط زیست اسماعیل کهرم؛ جهت آگاهی مشاوران سازمان محیط زیست و همچنین تنویر افکار عمومی مطالب زیر را به اطلاع عموم می رساند:

۱-سخنان مشاورین سازمان محیط زیست بیانگر این مطلب است که علی الظاهر ایشان حتی برای یکبار هم که شده به زیارت شهدای گمنام در کوهستان مشرف نشده اند که اگر این توفیق نصیبشان می شد هرگز اینگونه اظهار نظر نمی فرمودند.

۲-در تمام مناطقی که شهدای گمنام در مناطق کوهستانی به خاک سپرده شده اند مسیر دسترسی ،همان مسیر دسترسی متعارف کوهنوردان می باشد.

۳-در خصوص توجیه عجیب، مشاور سازمان محیط زیست در مورد ساخت دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات در ارتفاعات تهران و اینکه رویش علف های خودرو موجب تلطیف هوای تهران می شود! علی الظاهر ایشان علف های خودروی اطراف دانشگاه آزاد علوم تحقیقات را دیده اند ولی چند ده هزار اصله درخت غرس شده در کنار حرم مطهر شهدای گمنام کلکچال و کهف الشهدا را ندیده اند. جای بسی تعجب است که مشاوران محترم سازمان محیط زیست از اقدام درختکاری در جوار حرم مطهر شهدای گمنام بی اطلاع باشند. لذا برای اطلاع ایشان و دیگر دلواپسان محیط زیست به برخی از اقدامات به عمل آمده در جوار حرمهای مطهر شهدای گمنام اجمالاً اشاره می شود :

الف- در سال ۹۴ و به همت شهرداری تهران و با همکاری حرم مطهر شهدای گمنام کهف الشهداء تعداد ۳۰۰۰۰(سی هزار اصله) درخت در وسعت ۱۵۰ هکتار از انواع ارغوان ، سرو، سرو خمره ای، زبان گنجشک و توت در دامنه جنوبی البرز غرس شده است.

ب- در ارتفاعات کلکچال نیز به تعداد ۱۰۰۰۰(ده هزار) اصله درخت و در انواع چنار ، اقاقیا، زبان گنجشک و همچنین گردو و بادام ، سیب، گیلاس و آلبالو (از کنار حرم مطهر شهدای گمنام تا ایستگاه ۳) توسط کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح خریداری و غرس گردیده است و همه ساله کوهنوردان عزیز از محصولات این درختان در مسیر کوهنوردی استفاده می نمایند.

ج- مورد دیگر از اهتمام مسئولین امور شهدای گمنام در کشور به مقوله حفظ محیط زیست، مسئله انتقال و کاشت حجم بسیار بالایی از نخل های جیرفت (که به منظور تبدیل نخلستان به مزارع سیفی جات قطع می شدند باید اشاره نمود) در همین رابطه ۲۰۰ اصله نهال به استان مازندران منتقل و در محوطه باغ موزه دفاع مقدس این استان کاشته شد.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در جریان سفرهای مکرر به کشور عراق، طرح کمک به مالچ پاشی طی طرحی مشترک توسط جوانان ایرانی و عراقی در حد فاصل بصره تا نجف را ارائه نمودند ولی هیچ یک از مسئولین و مشاوران سازمان محیط زیست عکس العملی (حتی با نگاه نقادانه) نسبت به این طرح نشان نداده اند.

۴-یکی از ملزومات کمیته جستجوی مفقودین در تشییع و تدفین شهدای گمنام در سراسر کشور حفظ و توسعه فضای سبز می باشد که توسط نمایندگان کمیته جستجوی مفقودین به مسئولین و دست اندرکاران تشییع و تدفین شهدا در استانها ابلاغ می شود.

۵-از ریاست محترم سازمان محیط زیست در خواست می گردد در انتخاب مشاورین خود دقت بیشتری نمایید تا افراد بدون اطلاع ، با دادن مشاوره غیر کارشناسی مسئولین محترم آن سازمان را به اشتباه نیاندازند و حوادث تلخی چون حادثه به گل نشستن کشتی تفریحی در اطراف جزیره کیش در زمستان سال ۸۰ را برای مدیران سازمان محیط زیست دوباره رقم نزنند.

در خاتمه از مشاورین سازمان حفاظت محیط زیست نیزدعوت به عمل می آید برای یکبار هم که شده به مناطق کوهستانی اطراف تهران که مزیّن به حضور شهدای گمنام گردیده است، مشرف شوند تا هم از نزدیک فضای سبز اطراف حرم ها را ملاحظه فرمایند و هم از هوای پاک اطراف مزار شهدا بهره ببرند چرا که در تهران به دلیل آلودگی مستمر هوا، مدت هاست نفس ها به شماره افتاده است.

والعاقبه للمتقین

روابط عمومی کمیته جستجوی مفقودین

شهربانو امانی، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اواخر اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه آزاد ارومیه در اظهاراتی گفته بود: یادمان شهدای گمنام در تپه‌های اطراف شهرها به محیط زیست آسیب می زند. تمام نهادهای غیر دولتی و NGO ها باید توجه کنند که حفظ ارزش ها در درست کردن قبر نیست و ما حق نداریم محیط زیست را نابود کنیم.

همچنین پس از آن اسماعیل کهرم, مشاور دیگر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی در اظهاراتی بیان داشت: اگر در ارتفاعات تهران جنگل وجود داشت ما چیزی به نام ریزگرد نداشتیم و تپه های اطراف تهران می توانست خاک را از فرسایش حفاظت کند و هوا را مرطوب کند و اگر در آن ارتفاعات، یادمان شهدا بسازیم، طبیعی است که فضایی را سیمان ریخته ایم و اجازه نفوذ آب باران را نمی دهیم.

کهرم در ادامه افزود: کسانی که به زیارت مقبره های شهدا می روند علوفه و پوشش گیاهی را لگدمال می کنند و از بین می برند و باعث فرسایش خاک می شوند لذا بهتر است که این شهدا را در نقاطی بگذاریم که ساخت و ساز شهری و فضای مسطح وجود دارد. بنابراین بنده هم در این زمینه با نظر خانم امانی موافق هستم و معتقدم که یادمان شهدا در تپه ها به طور جدی به محیط زیست آسیب می زند!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها