دومان سهند و صفر تا صد لیدرشیپی

تقریباً بدون رهبری، همه عناصر دیگر در سازمانها وکسب وکارها ناکارآمد هستند. لیدرشیپهای قوی میتوانند به سازمان کمک کنند تا بهره وری را به حداکثر برسانند و به اهداف تجاری دست یابند، در حالی که رهبران ضعیف میتوانند به بهره وری آسیب برسانند و سلامت کسب و کار را به خطر بیندازند. لیدرشیپ یک ویژگی عمومی نیست، عناصر مختلفی باید وجود داشته باشند تا رهبری یک سازمان کافی تلقی شود. در ادامه شما را با این عنوان بیشتر آشنا خواهیم کرد.
لیدرشیپ کیست؟
لیدرشیپ برای هر کسب و کاری بسیار مهم است. بدون رهبری مؤثر، یک کسب و کار رونق نخواهد گرفت. یک رهبر قدرتمند کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که یک سازمان به اهداف خود میرسد و برای غلبه بر تهدیدها و دستیابی به موفقیت قاطعانه عمل میکند. لیدرشیپهای کسب و کار با ذینفعان داخلی و خارجی سروکار دارند و اغلب چهره یک شرکت هستند. آنها انگیزه و الهام بخش کارکنان میشوند، در حالی که با سهامداران و مشتریان درگیر هستند، نفوذ آنها میتواند یک سازمان را بسازد یا آن از بین ببرد.
انواع سبکهای لیدرشیپ
اینکه چگونه بر اطرافیان خود تأثیر میگذارید و چگونه اقدامات شما بر موفقیت شرکت تأثیر میگذارد به سبک رهبری شما بستگی دارد. باید در نظر داشت که سبکهای مختلف رهبری مؤثر و غیرمؤثر وجود دارد. امروزه انواع مختلفی از سبکهای رهبری در کسب و کار وجود دارد که با آشنایی با لیدرشیپ صفر تا صد، با چهار سبک لیدرشیپ نیز آشنا خواهید شد.
- رهبری خودکامه
سبک رهبری استبدادی که به عنوان رهبری اقتدارگرا نیز شناخته میشود، میتواند به راحتی با دستور «آنطور که به شما گفته میشود انجام دهید» خلاصه شود. در رهبری استبدادی، جهت از بالا میآید، شخصیتی منحصر به فرد که یک شرکت یا تیم را رهبری میکند. یک رهبر مستبد که استراتژی، خط مشیها، رویهها و جهت سازمان را تعیین میکند و همه چیز را به زیردستان دیکته میکند. رهبران اقتدارگرا بر همکاری با کسانی که در حلقه خود هستند متمرکز نیستند، آنها به ندرت علاقهمند به بازخورد هستند و ترجیح میدهند تمام قدرت را در دست داشته و مسئول باشند.
- رهبری تحول آفرین
رهبری تحول آفرین شامل ایجاد یک چشم انداز بزرگ و گردآوری کارکنان خود در اطراف آن است. تحت این سبک، تیم مشتاق تغییر و تحول، چه شخصی و چه حرفهای، برای دستیابی به هدف کلی است. با همسویی سازمان و کارکنان، تیمهایی که تحت رهبری تحول آفرین کار میکنند، برای هدف منحصر به فرد متحد میشوند و مایل هستند تلاش، زمان و انرژی خود را به سازمان اختصاص دهند.
- رهبری دموکراتیک
رویکرد رهبری دموکراتیک که به عنوان رهبری مشارکتی نیز شناخته میشود، شامل جمعآوری اطلاعات از زیردستان و اعضای تیم است تا همه فرصتی برای مشارکت در تصمیمگیری داشته باشند. رهبران دموکراتیک در برانگیختن خلاقیت در میان زیردستان برتر نقش دارند و زمانی که کمکهای مثبت از همه طرف به دست میآید، پروژهها تقویت میشوند.
- رهبری بیقید و شرط
این رهبری مستلزم توانمندسازی کارمندان، اعتماد به آنها برای انجام وظیفه، بدون سؤالات مداوم است. رهبران بیقید و شرط تصمیمگیری را به کارکنان خود واگذار میکنند، در حالی که برای ارائه بازخورد در صورت لزوم در دسترس هستند. این لیدرشیپها در تفویض اختیار عالی هستند و هنگام تعیین وظایف، اعتماد به نفس را در کارکنان ایجاد میکنند. آنها اغلب به عنوان افراد قابل اعتماد در نظر گرفته میشوند، زیرا آنها با کمال میل مسئولیتها را در دستان کارکنان قرار میدهند.
مزایای بهرهمندی از لیدرشیپ
- در لیدرشیپ صفر تا صد، بدانید که یک لیدرشیپ توانایی ایجاد انگیزه در کارکنان، متقاعد کردن سهامداران و جلب نظر مشتریان را دارد. بدون علاقه و اشتیاق کافی، یک رهبر فقط یک سازماندهنده یا نماینده است. رهبران خوب کارمندان را تشویق میکنند تا سخت کار کنند.
- بسیاری از لیدرشیپها همزمان با افراد بسیاری سر و کار دارند و این موضوع به معنای این است که همیشه از بازی جلوتر هستند، بنابراین یک رهبر سازماندهی شده و کارآمد هستند.
- بیشتر کارهایی که یک رهبر انجام میدهد، انتشار ایدهها به افراد مختلف است. یک رهبر باید چشم انداز روشنی داشته باشد و سپس باید چشم انداز و چگونگی دستیابی به آن را به دیگران در سازمان منتقل کند. در صورت نیاز، مدیران باید بتوانند به کارکنان نشان دهند که چگونه وظایف شغلی خود را کارآمدتر و مؤثرتر انجام دهند. مدیران همچنین میتوانند حمایتی را که کارکنان برای رشد و توسعه نیاز دارند، ارائه دهند.
- یک لیدرشیپ دید خوبی از هدف و آینده دارد و سپس یک جهت استراتژیک برای شرکت تعیین میکند. درک اینکه شرکت در حال حاضر کجاست، کجا باید باشد و برای رسیدن به آن چه کاری میتوان انجام داد، همه بخشی از تفکر استراتژیک لیدرشیپ است.
تأثیرات لیدرشیپ در کسب و کار
- ایجاد روحیه در کارکنان
امروزه روحیه کارکنان یک موضوع داغ در میان مدیران و صاحبان مشاغل تبدیل شده است. در حالی که علل روحیه ضعیف اغلب به شدت مورد بحث است که گاهی اوقات میتوان آن را به رهبری ضعیف مربوط دانست. هنگامی که یک شرکت یک لیدرشیپ ضعیف دارد یا یک دیکتاتور در رأس آن قرار دارد، میتواند احساس بیتفاوتی یا رنجش را در کارکنان برانگیزد. با گذشت زمان، این میتواند منجر به درگیری داخلی، بهره وری کمتر و در نهایت شکست زنجیره فرماندهی شود.
رهبران خوب با ایجاد اعتماد در کارکنان و ایجاد یک محیط مثبت که برای بهره وری مفید است، بهره وری کارکنان را افزایش میدهند. هنگامی که کارکنان احساس استرس یا حواس پرتی دارند، عملکرد شغلی آنها آسیب میبیند.
- تفویض مسئولیتها
لیدرشیپهای قوی میدانند که چه چیزی را به کارمندان محول کنند و چه کارهایی را انجام دهند تا سازمان تا حد امکان سازنده باشد. تفویض اختیار کافی نیز برای حفظ رضایت کارکنان ضروری است، زیرا ممکن است کارمندان از مدیری که خیلی کم تفویض اختیار میکند سوء استفاده کنند و از مدیری که بیش از حد تفویض اختیار میکند ناراحت شوند.
- افزایش اعتماد
هنگامی که لیدرشیپ کارکنان را به گونهای هدایت میکند که احساس اعتماد در آنها تقویت میشود، این موضوع میتواند روابط رهبر و کارمند را بهبود بخشد و پایه و اساس قویتری ایجاد کند. وقتی با تأکید بر اهمیت اعتماد، رهبری میکنید، کارمندان احساس امنیت بیشتری دارند.
سخن پایانی
هیچ کسب و کاری بدون لیدرشیپ نمیتواند کار کند، اما برای اینکه یک رهبر باشید به چیزی بیش از یک مقام ارشد یا یک عنوان اجرایی نیاز دارید. اینکه چگونه بر اطرافیان خود تأثیر بگذارید و چگونه اقدامات شما بر موفقیت شرکت تأثیرگذار باشد به سبک رهبری شما بستگی دارد. دومان سهند، با سالها فعالیت در حوزه رهبری و مدیریت، میتواند در کنار شما باشد تا با راهنماییها و مشاورههای لازم شما را در مسیری که قدم گذاشتهاید، همراهی کند. با مراجعه به سایت دومان لیدرشیپ، با لیدرشیپ صفر تا صد و دیگر خدمات این مجموعه آشنا و کسب و کار خود را بهبود ببخشید.
دیدگاه تان را بنویسید