نکات طلایی و مهم در مورد جوشکاری درب و پنجره

هنگامی که در مورد جوشکاری صحبت میکنیم، به فرآیند ذوب دو قسمت یا قطعه به یکدیگر با استفاده از گرما / فشار برای ایجاد اتصال اشاره میکنیم. این اتصال حاصل را میتوان درز یا جوش نیز نامید. برای ایجاد درز، جوشکاری از حرارت متمرکز و شدید استفاده میکند تا فلز پر کننده و فلز اصلی را با هم ذوب کند، این در حالی است که در نمونههای دیگر جوشکاری نیز از گاز همانند جوشکاری co2استفاده میشود. جوشکاری انواع درب و پنجره با توجه به نوع فلز، ضخامت و سایر ویژگیهای آنها متفاوت است.
انواع دستگاه جوش برای جوشکاری درب و پنجره
ایجاد گرمای لازم جهت ذوب ترکیبات مختلف با هم برای ایجاد درز یک دستگاه جوش ضروری است. رایجترین انواع جوشکارها عبارتند از الکترود دستی، MIG/flux-core و .TIG اگرچه ممکن است دستگاههای جوش قوس پلاسما، قوس تنگستن گاز، هیدروژن اتمی و واحدهای پرتو انرژی را نیز پیدا کنید، اما این دستگاهها معمولاً برای متخصصان بسیار ماهر در نظر گرفته شده است.
به این نوع تجهیزات استاندارد نگاهی بیندازید و با انواع مختلف جوشکاری آشنا شوید تا ببینید کدام جوشکار برای پروژههای شما بهترین است.
جوشکار الکترود دستی (SMAW) یا جوشکاری قوس فلزی محافظ
جوشکاری الکترود دستی محبوبترین انتخاب برای جوشکاری انواع درب و پنجره است. این جوشکاری هم در کارگاه و هم در محیط بیرون کار میکند، جوشهای قوی تولید میکند و روی اکثر فلزات آلیاژی - حتی سطوح کثیف یا زنگ زده، نتیجه میدهد. با این حال، جوشکارهای الکترود دستی میتوانند محدودیتهایی نیز ایجاد کنند. در واقع، جوشهای تمام شده این جوشکاری باید تمیز شوند. به علاوه در هنگام استفاده از این نوع جوشکاری، تسلط بر ایجاد یک قوس پایدار میتواند دشوار باشد.
جوشکارهای MIG (GMAW) یا جوشکاری قوس فلزی با گاز
جوشکاری MIG (گاز بی اثر فلز) یک انتخاب عالی برای جوشکاران مبتدی است. این دستگاه با کار آسان معمولاً برای ایجاد اتصالات حرفهای بر روی فلزات ضخیم و نازک استفاده میشود. جوشکاری MIG به گاز محافظ جداگانه نیاز دارد اما نیازی به برادهبرداری و تمیز کننده ندارد. این ویژگی، باعث میشود تا یک تجربه جوشکاری سریعتر و راحتتر انجام شود.
جوشکار قوس شار
جوشکار قوس شار، جوشکاری ساده و کارآمد را روی فولاد، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ ارائه میدهد. بنابراین میتواند برای جوشکاری انواع درب و پنجره مناسب باشد. برخی از سیمهای شار بدون نیاز به گاز محافظ اضافی، قوس را از آلودگی محافظت میکنند. این ویژگی باعث میشود یک جوشکار با مغز شار به انتخابی عالی برای استفاده در فضای باز تبدیل شود، زیرا به طور موثر بر روی فلزات کثیف یا زنگزده کار میکند و یک درز ضخیم و قابل اعتماد ایجاد میکند.
جوشکار TIG (GTAW) یا گاز تنگستن جوشکاری
جوشکاری TIG (گاز بی اثر تنگستن) برای یادگیری کمی پیچیدهتر است، اما سطحی از دقت را ارائه میدهد که سایر دستگاههای جوشکاری این دقت را ندارند. جوشکارهای TIG به گاز محافظ نیاز دارند اما کنترل بیشتر و توانایی تنظیم دقیق جریان را با استفاده از پدال پایه آمپر فراهم میکنند. جوشکاری TIG برای فولاد آلیاژی نازک، آلومینیوم، منیزیم و آلیاژهای مس گزینهای مناسب است.
جوشکارهای چند فرآیندی
اگر میخواهید از چندین نوع مختلف جوش استفاده کنید، اما فضای لازم برای ذخیره چندین دستگاه جوش را ندارید، یک جوشکار چند فرآیندی ممکن است بهترین انتخاب شما باشد. این تجهیزات با قرار دادن چندین فرآیند مختلف در داخل یک دستگاه واحد، عملکردهای متعددی مانند MIG/Flux-coreed، TIG و جوشکاری الکترود دستی را در یک واحد ترکیب میکند.
تطبیق دستگاه جوشکاری انواع درب و پنجره با پروژه
سه نوع مدل جوش میتواند برای جوشکاری درب و پنجره مناسب باشد. با این حال، ضخامت فلز تعیین میکند که کدام دستگاه بهترین است. جوشکاری TIG روی فلزات نازک بهترین کار را دارد، زیرا کنترل دما را با استفاده از پدال پا ارائه میدهد. این کار از برش ناخواسته فلز مانند دستگاه برش پلاسما جلوگیری میکند. برای فلزات ضخیمتر مانند فولاد سازهای یا هنگام ذوب شدن با فلزی غیرمشابه، جوشکاری MIG ترجیح داده میشود، زیرا اتصالات قوی و قابل اعتماد را به سرعت ایجاد میکند.
جوشکاری آلیاژهای آلومینیوم
جوشکاری آلیاژهای آلومینیوم ممکن است مشکل باشد، بنابراین بهتر است از جوشکاری استفاده کنید که کنترل بیشتری را ارائه میدهد، مانند جوشکاری .TIG تنظیم دمای جوش TIG به جلوگیری از گرمای بیش از حد و سوختگی کمک میکند. قبل از جوشکاری باید سطح را تمیز کنید. آلومینیوم دارای لایهای از اکسیداسیون است که مقابله با آن میتواند چالش برانگیز باشد. سعی کنید از یک برس تمیز فولادی ضد زنگ استفاده کنید.
همچنین امکان جوشکاری انواع درب و پنجره آلیاژهای آلومینیوم با جوشکار MIG وجود دارد. این جوشکاری به خوبی با گیجهای نازک و ورقهای آلومینیومیکار میکند. به سادگی از سیم یا میله جوشکاری با مقاومت مشابه برای تولید یک جوش قوی و قابل اعتماد استفاده کنید.
نکات مهم برای جوشکاری درب و پنجره
-
برای جوشکاری انواع درب و پنجره باید ابتدا سطح کار را از هر گونه لکه، کثیفی، زنگزدگی، گرد و غبار و... پاک کرد. برای این پاکسازی، بهتر است از استون استفاده کنید. همچنین سطحی که جوشکاری بر روی انجام میشود، نباید رنگ شده باشد. زیرا این نوع سطح ابداً جوش نمیخورد. نکته دیگر اینکه سطح جوشکاری انواع درب و پنجره باید کاملاً خشک باشد.
-
اگر جوشکاری بر روی میز انجام میشود، شما باید اتصال ارت دستگاه را به میز وصل کنید. این کار از برقگرفتگی جلوگیری خواهد کرد.
-
درب یا پنجرهای که جوش میدهید، باید بر روی میز و... ثابت باشد. برای این کار از گیرههای خاص جوشکاری استفاده میشود.
-
حتماً در حین جوشکاری انواع درب و پنجره از لباس مناسب کار، کفش ایمنی، عینک مخصوص و... استفاده کنید. ممکن است قطعات سنگین جوشکاری بر روی پای شما بیفتند. در این حالت، نداشتن کفش ایمنی یک فاجعه به بار میآورد.
-
الکترود در جریان جوشکاری انواع درب و پنجره استفاده میشود. این الکترود نباید در حین جوشکاری تمام شود. زیرا باعث آسیب رساندن به اسلحه الکترود میشود. آسیب رسیدن به اسلحه الکترود به مراتب پر هزینهتر از الکترود است. بنابراین همواره به میزان الکترود توجه داشته باشید.
-
زاویه انجام جوشکاری از مواردی است که در حین جوشکاری باید مورد توجه باشد. زاویه بین اسلحه الکترود و قطعه در حال جوش نباید بیشتر از 20 درجه باشد. چون در این حالت، جوشکاری به شکل محکم و عمیق انجام نخواهد شد.
جمعبندی
جوشکاری انواع درب و پنجره نیاز به رعایت اصول مهمی دارد. با این وجود، باید جوشکاری مناسب را با توجه به نوع فلزات، ضخامت و سایر ویژگیها انتخاب کرد.
دیدگاه تان را بنویسید