واردات خودروهای کار کرده بلاخره آزاد شد؟!!
مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که با ماده واحده لایحه دو فوریتی، واردات خودروهای کارکرده با عمر حداکثر پنج سال را مجاز کند. در نشست علنی مجلس در تاریخ 28 خرداد ماه 1402، نمایندگان به این لایحه موافقت کردند. طبق این تصمیم، سه ماده جدید (مواد ۱۱ تا ۱۳) به قانون ساماندهی بازار خودرو که توسط مجلس در سال ۱۴۰۰ مصوب شده بود، اضافه خواهد شد. هدف از این تغییرات، رقابتی کردن بازار خودرو و پیش رو گذاشتن انتخابات گسترده تر برای خریداران است.

با توجه به اطلاعات ارائه شده، قانون ساماندهی بازار خودرو امکان واردات خودروهای کارکرده ...
با توجه به اطلاعات ارائه شده، قانون ساماندهی بازار خودرو امکان واردات خودروهای کارکرده با توجه به تبصره یک ماده ۱۱ مجاز است. با این حال، الزامات مربوط به انتقال فناوری همزمان با واردات خودرو در بندهای ۳ و ۴ لایحه واردات خودروهای کارکرده قبلی حذف خواهند شد.
علاوه بر این، طبق تبصره ۲ واردات خودروهای کارکرده خارجی، حداکثر عمر خودروهای وارداتی کارکرده پنج سال است. آیین نامه اجرایی این ماده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی، گمرک ایران و سازمانهای استاندارد و حفاظت محیط زیست تدوین خواهد شد و ظرف یک ماه از زمان لازم الاجرا شدن قانون در هیات دولت به تصویب خواهد رسید.
همچنین، براساس ماده ۱۲ قانون ساماندهی بازار خودرو (بعد از تایید شورای نگهبان)، تبصره ۶ ماده واحده قانون مربوط به محاسبه و وصول حقوق گمرکی، سود بازرگانی ترخیص کالا و مالیات انواع خودرو و ماشینآلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل اصلاح خواهد کرد و تبصره ۸ این ماده واحده حذف خواهد شد.
جدول تعرفه واردات خودروهای کارکرده
هزینه مربوط به ترخیص کالا از گمرک، تنها بخشی از هزینههای جانبی است و سایر هزینهها نیز به قیمت کلی خودرو اضافه خواهند کرد. برای واردات یک خودروی معمول با حجم موتور کمتر از 2.5 لیتر، تقریبا 200 درصد عوارض و تعرفه محاسبه می شود. این هزینه ها شامل موارد زیر هستند:
- مالیات بر ارزش افزوده (۹ درصد): مبلغی که شامل جمع ارزش گمرکی خودرو و حقوق ورودی است.
- حقوق ورودی (یک درصد): به عنوان عوارض هلال احمر محاسبه می شود.
- عوارض پسماند (نیم در هزار): مبلغی که براساس ارزش گمرکی خودرو محاسبه می شود.
- حقوق واردات خودروهای بنزینی و هیبریدی (۱۰ درصد ارزش گمرکی): برای خودروهای بنزین سوز و هیبریدی محاسبه می شود.
- عوارض ریالی واردات مینی بوس، اتوبوس، کامیون، تریلر و سواری: بر اساس نوع خودرو محاسبه می شود.
- عوارض واردات خودروهای سواری (۵ درصد ارزش فوب): بر اساس ارزش فوب خودرو محاسبه می شود.
- مالیات علیالحساب (۲ درصد): برای واردات بدون کارت بازرگانی یا توسط اشخاص حقیقی محاسبه می شود.
- هزینه استاندارد پلاکگذاری (۸ در هزار ارزش CIF): محاسبه شده بر اساس ارزش خودرو برای هر خودروی ترخیص شده یا به نسبت یک و نیم (۱.۵) درصد از ارزش خودرو.
- عوارض راهنمایی و رانندگی (۱۰ درصد ارزش گمرکی): بر اساس سند ترخیص خودرو محاسبه می شود و به منظور شماره گذاری خودرو استفاده می شود.
- عوارض شهرداری (سه درصد ارزش گمرکی): هزینه نقل و انتقال دارایی ها مرتبط با پلاک گذاری خودرو، بسته به نوع خودرو محاسبه می شود.
گزینه های خودروهای وارداتی کارکرده که به ایران می آیند
با توجه به شرایط فعلی و واردات خودروهای کار کرده، به نظر می رسد برندهای حوزه شرق آسیا، به خصوص برند تویوتا، قرار است با بیشترین حجم واردات در این بین باشند. این امر بر اساس ذائقه مردم ایران و همچنین اهمیت دوام و کیفیت خودروها در بحث خودروهای وارداتی کارکرده است.
با این حال، لازم به ذکر است که این تنها یک فرضیه است و شرایط واردات خودروهای کارکرده به دست اشخاص حقوقی یا افراد حقیقی ممکن است تحت تاثیر عوامل دیگری قرار گیرد.
- به عنوان مثال، اگر واردات خودروها به دست اشخاص یا شرکت هایی با رانت صورت بگیرد، احتمالا محصولات کره ای مانند کیا و هیوندای در فهرست واردات اولویت بیشتری خواهند داشت. این محصولات، با توجه به قیمت جهانی کمتری که در مقایسه با محصولات تویوتا دارند، می توانند سود بیشتری را برای واردکنندگان فراهم کنند.
در مورد سقف قیمتی برای واردات خودروهای کار کرده، هنوز آیین نامه نهایی ابلاغ نشده است و این سقف قیمتی هنوز مشخص نیست. با این حال، با توجه به صحبت هایی که در مورد واردات خودروهای نو مطرح شده است، می توان پیش بینی کرد که سقف قیمتی برای واردات خودروهای کارکرده نیز مشابه خودروهای نو، یعنی حدود 20 هزار یورو خواهد بود. البته توجه به تغییرات و مقررات رسمی در این زمینه نیز ضروری است که می توانید جدیدترین اخبار در این زمینه را از شرکت ترخیص کالا دریافت کنید.
آیا خودروهای لوکس وارد ایران می شوند؟
با توجه به رکود قیمت خودرو بعد از خرید و خروج از کارخانه که معمولا بین دو تا 33 درصد است، امیدواریم که بسیاری از خودروهای لوکس و باکیفیت جهانی مانند لکسوس، تویوتا و رنجاوور وارد کشور شوند.
برای مثال، یک خودروی پیکاپ مدل 2018 تویوتا تاکوما، در صورت سلامت کامل و داشتن کارکرد طبیعی، پس از گذشت پنج سال از زمان تولید، حدود 17 درصد از قیمت اولیه خود را از دست می دهد. به عبارت دیگر، می توان با قیمتی حدود 21 هزار دلار، یک پیکاپ فول سایز با کیفیت و عمر تقریبی پنج سال را وارد کشور کرد.
این نرخ افت قیمت، به خریداران ایرانی امکان می دهد تا خودروهای با کیفیت و لوکس را با قیمت مناسب و نسبتا تحت تاثیر ارزش کاهش یافته آنها در بازار جهانی، به خرید بپردازند. البته لازم به ذکر است که عوامل دیگری مانند هزینه های وارداتی و مقررات ممکن است تاثیری در قیمت نهایی داشته باشند.
در کل، با توجه به رکود قیمت خودروها پس از خرید و مزایای واردات خودروهای کارکرده، امیدواریم که انتخاب های بسیاری در رده های لوکس و باکیفیت جهانی برای خریداران ایرانی فراهم شود.
بهترین انتخاب برای واردات خودروهای کار کرده
این مجموعه می تواند به شما در فرآیند واردات و تامین خودروهای دست دوم خارجی کمک کنند. با تجربه و دانش خود، ما می توانیم زمینه ای را مهیا کند تا به راحتی بتوانید خودروهای کار کرده را وارد اایران کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، کافیست با کارشناسان این بازرگانی ارتباط برقرار کرده و سپس شما نیز جزء بازرگانان حرفه ای ایرانی باشید که اولین خودروهای کارکرده را به شکل قانونی وارد ایران کرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید