یک گام عقب‌نشینی ترامپ در طرح جنجالی غزه؛

ترامپ تهدید علیه اردن و مصر را پس گرفت

کد خبر: 1343463

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که اردن و مصر را به قطع کمک‌های مالی واشنگتن در صورت عدم موافقت با پذیرش فلسطینیان تهدید کرده بود، پس از دیدار با پادشاه اردن از تهدید خود عقب نشینی کرد.

ترامپ تهدید علیه اردن و مصر را پس گرفت

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که اگر اردن یا کشورهایی مانند مصر و دیگر کشورهای عربی نتوانند به توافق برسند تا تعداد بیشتری از افراد غزه را بپذیرند، کمک‌های آمریکا را قطع نخواهد کرد.

ترامپ گفت: «من نیازی به تهدید ندارم. باور دارم که ما بالاتر از این هستیم.» این اظهارنظر ترامپ با اظهارات قبلی او که اعلام کرده بود ممکن است بدلیل مخالفت اردن و مصر برای اجرای طرح جنجالی او مبنی بر خروج فلسطینیان از غزه، کمک‌ها به این دو کشور را متوقف کند، در تضاد است.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن بارها در مورد طرح جسورانه ترامپ برای بازسازی خاورمیانه بارها در کاخ سفید مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت، اما اظهار نظر قابل توجهی در این مورد نکرد و به این موضوع که آیا کشورش ممکن است پذیرای تعداد زیادی از مردم غزه باشد، اشاره‌ای نکرد.

ترامپ ایده جنجالی خود مبنی بر اینکه ایالات متحده آمریکا ، ممکن است کنترل غزه را به دست گیرد، تکرار کرد، اما گفت که این امر نیازی به تخصیص بودجه نخواهد داشت و به نحوی به واقعیت تبدیل خواهد شد.

رئیس جمهوری آمریکا افزود که این امکان "تحت اقتدار ایالات متحده" وجود خواهد داشت، بدون اینکه توضیح بیشتری در این زمینه ارائه کند.

ترامپ در مورد کنترل نوار غزه از سوی آمریکا گفت: «ما هیچ چیزی را نمی‌خریم. ما آن را تصاحب خواهیم کرد.» او مدعی شد که منطقه بازسازی‌شده می‌تواند هتل‌ها، ساختمان‌های اداری و خانه‌های جدیدی داشته باشد و «آن را هیجان‌انگیز خواهیم کرد.»

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: «من می‌توانم درباره املاک و مستغلات به شما بگویم، آنها عاشقش خواهند شد.»

طرح جنجالی ترامپ درباره غزه

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت.  او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.

 اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.

پیشنهاد ترامپ در مورد مالکیت غزه در نشست خبری همراه با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، تاکنون موجی از سردرگمی و محکومیت را به دنبال داشت و حامیان حقوق بشر و سیاستمداران، این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا را برای خارج کردن فلسطینیان از باریکه غزه و بازسازی و مالکیت آن، قاطعانه رد و محکوم کردند.

منتقدان استدلال می‌کنند که ترامپ با ارائه طرح خود نه تنها از پاکسازی قومی در غزه حمایت می کند، بلکه با پیشنهاد تصاحب آن با زور، منشور حقوق بشر سازمان ملل را زیر پا می گذارد.

آمریکا و قطر ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافته‌اند. این توافق، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طول خواهد انجامید. طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقودالاثر شدند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت