ماجرای ارسال اخطاریه برای پناهجویان اوکراینی توسط ترامپ
رسانههای آمریکایی از «اشتباه» دولت ترامپ در ارسال یک پست الکترونیکی برای پناهجوهای اوکراینی با این مضمون که آنها باید فورا خاک ایالات متحده را به دلیل لغو وضعیت قانونی خود ترک کنند، خبر دادند.

شبکه سیبیاس نیوز گزارش داد در روزهای اخیر برخی از اوکراینیهایی که در پی شروع جنگ در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق آمریکا، تحت یک برنامه مخصوص به عنوان پناهجو توسط ایالات متحده پذیرش شدند اخطاری را در قالب یک پست الکترونیکی دریافت کردند که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده حمایتهای قانونی آنها را قطع خواهد کرد.
در این اخطاریه به تاریخ سوم آوریل با اشاره به وضعیت قانونی موقتی که دولت بایدن به صدها هزار پناهجوی اوکراینی داد، نوشته شد: «وزارت امنیت داخلی ایالات متحده به صلاحدید خود به اقامت مشروط شما پایان میدهد. اقامت مشروط شما در صورتی که زودتر منقضی نشود هفت روز بعد از تاریخ این اخطاریه به پایان خواهد رسید.»
دولت جو بایدن تحت برنامهای مشهور به «متحد شدن برای اوکراین» پذیرای حدود ۲۴۰۰۰۰ پناهجوی اوکراینی شد. طبق این برنامه آمریکاییها اجازه پشتیبانی از اوکراینیهایی که در نتیجه جنگ با روسیه آواره شده بودند را پیدا میکردند.
همچنین تحت این اقامت مشروط، بیش از ۲۰۰۰۰ اوکراینی که در ابتدای جنگ در کشور خود به مکزیک رفته بودند نیز اجازه انتقال به ایالات متحده را پیدا کردند. در این برنامه مقامهای آمریکایی اجازه یافتند بنا به دلایل انساندوستانه به این پناهجویان اوکراینی مجوز کار موقت داده و مانع استرداد آنها شوند.
به نوشته رویترز سخنگوی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده روز جمعه گفت که این پست الکترونیکی «اشتباها فرستاده شده» و برنامه اعطای اقامت مشروط به پناهجویان اوکراینی همچنان برقرار بوده و پایان نیافته است.
همچنین مشخص نشده که این پست الکترونیکی برای چه تعداد از این پناهجویان اوکراینی فرستاده شده است.
در پست الکترونیکی مذکور نوشته شده که چنانچه دریافت کنندگانش خاک ایالات متحده را در مهلت داده شده ترک نکنند «هدف اقدامات بالقوه مقامهای ضابط قانون که منجر به حذف از خاک ایالات متحده خواهد شد قرار خواهند گرفت مگر آنکه بتوانند یک وضعیت مهاجرتی دیگر را دریافت کنند.»
همچنین در این پیام آمده که دریافت کنندگان به مجرد از دست دادن وضعیت اقامت مشروط خود، مجوز کار خود را نیز از دست خواهند داد و آنها را تشویق به ثبت نام برای استرداد داوطلبانه از طریق یک اپلیکیشن که به دستور دولت ترامپ تغییر کاربری پیدا کرده مشهور به اپلیکیشن CBP Home کرد.
در انتهای این پست الکترونیکی جنجالی ذکر شد: «بار دیگر، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده به اقامت مشروط شما پایان میدهد. برای باقی ماندن در ایالات متحده تلاش نکنید – دولت فدرال شما را پیدا خواهد کرد. لطفا فورا خاک ایالات متحده را ترک کنید.»
سخنگوی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده خطاب به سیبیاس نیوز گفت: «پیامی به صورت اشتباهی برای برخی اوکراینیهایی مشمول برنامه "متحد شدن برای اوکراین" فرستاده شد. این برنامه مخصوص ارائه اقامت مشروط پایان نیافته است.»
این وزارتخانه بعدا یک پست الکترونیکی اصلاحیه را برای دریافت کنندگان فرستاده و در آن نوشت: «شما احتمالا یک اخطاریه از طریق پست الکترونیک با عنوان "اخطاریه پایان اقامت مشروط" دریافت کردهاید. وزارت امنیت داخلی آمریکا این پست الکترونیک را اشتباها برای شما فرستاد. هیچ اقدامی نسبت به اقامت مشروط شما صورت نخواهد گرفت.»
دولت دونالد ترامپ رسما اعلام نکرده که به برنامه «متحد شدن برای اوکراین» پایان میدهد اما پذیرش پناهجو تحت این برنامه و تمدید وضعیت آنهایی که به ایالات متحده آمدهاند را معلق کرده است.
هر چند دولت ترامپ اعتراف به ارسال اشتباهی این اخطاریهها کرده اما برخی فعالان اظهار نگرانی کردهاند که مقامهای آمریکایی احتمالا ممکن است برای لغو وضعیت قانونی پناهجویان اوکراینی در آینده تلاش کنند.
دولت آمریکا در چارچوب مقابله گسترده با مهاجران قانونی و غیرقانونی بسیاری زا برنامههای حمایتی دولت سابق در حمایت از مهاجران که متکی به ارائه اقامت مشروط بود را لغو کرد.
کاخ سفید ترامپ یک ابتکار عمل حمایتی برای مهاجران کوبایی، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا را متوقف کرده و هشدار داد بیش از نیم میلیون مهاجر که طبق این سیاست به ایالات متحده آمدند در صورتی که تا ۲۴ آوریل داوطلبانه خاک آمریکا را ترک نکنند هدف دستگیری و استرداد اجباری قرار می گیرند.
گاردین: پلیس آمریکا حتی مهاجران قانونی از آمریکای لاتین را بازداشت میکند
گزارشها در آمریکا حاکی از این است که ماموران پلیس و اداره مهاجرت این کشور حتی مهاجران قانونی از کشورهای آمریکای لاتین به خصوص مهاجران ونزوئلایی را بازداشت میکند.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از گاردین، در سالهای گذشته تعداد مهاجران غیرقانونی از کشورهای آمریکای لاتین مثل ونزوئلا بیشتر شده است ولی ماموران دولتی ساکنان قانونی را نیز بازداشت میکنند.
گزارشها حاکی از این است که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا مهاجران قانونی نیز از سوی ماموران دولتی مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند و بعضاً توسط پلیس بازداشت میشوند. این گزارشها میگویند بیشتر این موارد دستگیری مهاجران ونزوئلایی را شامل میشود که به طور قانونی در آمریکا زندگی میکنند.
طبق این گزارشها با وجود اینکه قانون صراحتاً دولت را از بازداشت مهاجران قانونی منع کرده است ولی پلیس و اداره مهاجرت در ایالتهای مختلف مهاجران ونزوئلایی را بازداشت میکند.
سیرین شبایا، مدیر اجرایی پروژه ملی مهاجرت، سازمانی متشکل از وکلای دادگستری، مدافعان و اعضای جامعه مستقر در واشنگتن درباره این اقدام دولت ترامپ میگوید: «من سیاستهای وحشتناک، بدرفتاریهای زیاد، سوءاستفادههای دولتی و رفتار ناصحیح و حتی اخراجهای نادرست را دیدهام ولی این حجم از زیرپا گذاشتن استانداردهای قانونی را هرگز ندیده بودم.»
دولت ونزوئلا اخیراً با صدور بیانیهای با اعتراض به توافق آمریکا و السالوادور برای زندانیکردن مهاجران اخراجی از ایالات متحده در خاک السالوادور، به شهروندان خود که قصد سفر به آمریکا را دارند و به ونزوئلاییهای ساکن آمریکا هشدار داد که ممکن است با «نقض حقوق بشر» در این کشور مواجه شوند.
در این بیانیه آمده است: افزایش اقدامات خودسرانه کنترل مهاجرت و سیاستهای آزار و اذیت مردم ونزوئلا، مواردی از بازداشتهای خودسرانه، اخراج بدون دلیل، مصادره داراییها و اسناد و همچنین رفتار تبعیضآمیز توسط مقامهای آمریکایی ثبت شده است.
دولت کاراکاس اعلام کرد: این اقدامات شامل حبس بدون طی روند قانونی در کشورهای ثالث است که آشکارا حقوق بشر را نقض میکند.
«خورخه رودریگز» رئیس مجلس ملی ونزوئلا نیز در انتقاد از رویه دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در مورد مهاجران اخراجی اعلام کرد: دولت آمریکا به استناد یک قانون مربوط به قرن نوزدهم درصدد اخراج مهاجران ونزوئلایی و زندانیکردن آنها در السالوادور تحت عنوان «دشمنان بیگانه» آمریکاست.
به گزارش ایرنا، پیشتر شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد که «جیمز بواسبرگ» قاضی فدرال آمریکا، از لغو حکم خود که به طور موقت، مانع استفاده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از اختیارات گسترده در زمان جنگ برای اخراج سریع اعضای ادعا شده یک باند ونزوئلایی می شود، خودداری کرد.
قاضی بواسبرگ درخواست دولت ترامپ مبنی بر لغو دو حکم موقتی را که اوایل این ماه صادر کرد، رد کرده است. این دو حکم به دنبال توقف استفاده ترامپ از قانون دشمنان بیگانه بود.
بواسبرگ در حکمی ۳۷ صفحهای نوشت: «استفاده بیسابقه رئیسجمهوری آمریکا از قانون خارج از چارچوب معمول زمان جنگ شامل مجموعهای از مسائل حقوقی پیچیده، از جمله سؤالات اساسی و حساس در مورد میزان محدود شده قدرت قضایی در موضوعات سیاست خارجی و امنیت ملی است.»
دیدگاه تان را بنویسید