اخبار جنگ غزه | شهادت یک هزار و ۳۰۰ نیروی امدادرسان | یونیسف: آب در غزه به پایان میرسد
به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با انتشار بیانیهای به مناسبت روز جهانی بهداشت تاکید کرد: اقدام رژیم صهیونیستی به بستن گذرگاه ها و جلوگیری از ورود مواد غذایی به نوار غزه، بیش از دو میلیون نفر به ویژه کودکان را در معرض ابتلا به سوء تغذیه قرار میدهد.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه، یک هزار و ۳۰۰ نفر از نیروهای امدادرسان و اورژانس بر اثر حملات مستقیم ارتش اشغالگر به شهادت رسیدهاند.
به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با انتشار بیانیهای به مناسبت روز جهانی بهداشت تاکید کرد: اقدام رژیم صهیونیستی به بستن گذرگاه ها و جلوگیری از ورود مواد غذایی به نوار غزه، بیش از دو میلیون نفر به ویژه کودکان را در معرض ابتلا به سوء تغذیه قرار میدهد.
براساس این بیانیه، رژیم اشغالگر از ورود واکسن فلج اطفال به نوار غزه جلوگیری میکند که این امر به معنی از بین رفتن نتیجه ۷ ماه تلاش برای مقابله با این بیماری است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه افزود: انهدام خطوط آب باعث افزایش خطرات بهداشتی و زیست محیطی، شیوع اسهال و بیماریهای پوستی میشود.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت فلسطین، یک هزار و ۳۰۰ تن از نیروهای فوریتهای پزشکی و تیمهای بشردوستانه فعال در مناطق مورد هدف مستقیم اشغالگران به شهادت رسیدهاند.
این بیانیه تاکید میکند: به دنبال بسته شدن گذرگاه رفح، امکان خروج ۱۳ هزار بیمار و مجروح از نوار غزه برای درمان تخصصی در خارج از این منطقه از بین رفته است.
ساعاتی پیش نیز وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۷ نفر در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و ۱۳۷ نفر دیگر مجروح شدند.
طبق این گزارش، از زمان آغاز تجاوزهای جدید به غزه از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تاکنون نیز هزار و ۳۹۱ نفر شهید و ۳ هزار و ۴۳۴ نفر دیگر مجروح شدند.
با احتساب این شهدا، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۵۰هزار و ۷۵۲ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۵ هزار و ۴۷۵ نفر رسید.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت./ایرنا
یونیسف: آب در غزه به پایان میرسد؛ وضعیت بهداشتی بحرانی است
صندوق کودکان سازمان ملل متحد وضعیت آب و بخش بهداشت در نوار غزه را بحرانی توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز دوشنبه اعلام کرد: آب در نوار غزه به پایان میرسد و بخش بهداشتی فروپاشیده است.
یونیسف اشاره کرد که در سایه این وضعیت، کودکان و خانوادهها، هزینه میپردازند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد: وضعیت در غزه هر روز به ویژه با عدم ورود کمک به غزه از ۲ مارس بدتر میشود.
یونیسف روز شنبه نیز اعلام کرد: بیش از یک میلیون کودک در نوار غزه برای بیش از یک ماه از کمکهای حیات بخش بشردوستانه محروم هستند.
کودکان غزه با فاجعه انسانی بیسابقهای مواجه هستند، بهطوری که آنها همراه با زنان بیش از ۶۰ درصد از قربانیان جنگ نسلکشی در این منطقه را تشکیل میدهند.
اوضاع وخیم بهداشتی-درمانی در غزه
وزارت بهداشت غزه ضمن هشدار درباره شرایط بدی که برای زخمیها و بیماران به ویژه بیماران خاص در این منطقه وجود دارد، تاکید کرد که اتمام دارو و تجهیزات پزشکی در نوار غزه بر وخامت شرایط انسانی و بهداشتی این منطقه خواهد افزود.
به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت غزه امروز دوشنبه اعلام کرد: نوار غزه بدون دارو است و پیامدهای جدی و فاجعهبار آن بر شرایط بهداشتی و انسانی وخیم این منطقه خواهد افزود.
به گزارش شبکه خبری «المسیرة» یمن، این وزارتخانه در این رابطه گزارش داد: ۳۷ درصد از داروها و ۵۹ درصد از وظایف پزشکی در نوار غزه دارای تراز صفر هستند و با استمرار حملات رژیم صهیونیستی، داروهای عملهای جراحی، بخش مراقبتهای ویژه و اورژانس به شکل بیسابقهای رو به اتمام است.
همچنین وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: بیماران و مجروحان نوار غزه به دلیل اینکه دشمن صهیونیستی دستگاههای سیتناسکن و امآرآی را نابود کرد، از این خدمات محروم هستند.
به گزارش این نهاد فلسطینی، ۵۴ درصد از داروهای بیماری سرطان و بیماریهای خونی تمام شدهاند و این امر جان بیماران را به خطر انداخته و روند درمان آنها را متوقف کرده و به دلیل اینکه دشمن صهیونیستی گذرگاه رفح را مسدود کرده، فرصتهای درمان تخصصی در بیرون از نوار غزه برای ۱۳ هزار بیمار و زخمی از بین رفته است.
وزارت بهداشت غزه در ادامه تاکید کرد: با بسته شدن گذرگاهها و ممانعت از انتقال کمکها و امدادرسانیها به غزه، جان بیش از ۲ میلیون سکنه نوار غزه به ویژه کودکان آن به دلیل سوءتغذیه و ابتلا به کمخونی در معرض خطر قرار گرفته است. بستن لولههای انتقال آب نیز خطرات بهداشتی، زیستمحیطی و ریسک شیوع بیماریهای پوستی و اسهال را افزایش میدهد.
علاوه بر اینها رژیم صهیونیستی اجازه وارد کردن واکسنهای فلج اطفال را نمیدهد و این یعنی هفت ماه تلاش برای مبارزه با این بیماری همهگیر شکست خورد.
به گزارش این وزارتخانه از ابتدای جنگ غزه تاکنون ۵۰ هزار و ۷۵۲ فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۱۵ هزار فلسطینی دیگر زخمی شدهاند.
همچنین این نهاد فلسطینی اعلام کرد که در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نزدیک به ۱۳۰۰ تن از نیروهای آمبولانس و تیمهای فعالیتهای بشردوستانه هنگام ماموریتهای نجات جان زخمیها به شهادت رسیدند.
توطئه ارتش رژیم صهیونیستی برای وارد کردن کمک به غزه
در تحولی غیرمنتظره و در حالی که همچنان نشانهای از توافق مبادله اسرا دیده نمیشود، منابع صهیونیستی از طرحی خبر دادهاند که بر اساس آن، ارتش رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده ورود غذا، سوخت و دارو به غزه بدون انتظار برای توافق سیاسی آغاز شود؛ اقدامی که نگرانی اشغالگران از پیامدهای حقوقی و انسانی تداوم محاصره این منطقه را نشان میدهد.
به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال آمادهسازی طرحی برای ازسرگیری ورود مواد غذایی، سوخت و دارو به نوار غزه طی هفتههای آینده حتی در صورت عدم دستیابی به توافق تبادل اسرا یا تحقق پیروزی نظامی آشکار علیه جنبش مقاومت اسلامی حماس است.
طبق این گزارش، اقدام بیسابقه مذکور بیانگر نگرانی روزافزون در سطوح نظامی رژیم صهیونیستی از تبعات اخلاقی و حقوقی محاصره کامل غزه است، بهویژه در شرایطی که هشدارها درباره بروز یک فاجعه انسانی قریبالوقوع افزایش یافته و ممکن است زمینهساز پیگرد حقوقی سران رژیم صهیونیستی در نهادهای بینالمللی شود.
آحارونوت گزارش داد که فرماندهی منطقه جنوبی ارتش صهیونیستی در حال تدوین یک برنامه آزمایشی است که به موجب آن، کمکهای انسانی بهطور مستقیم در داخل غزه و تحت نظارت کامل ارتش و از طریق سازمانهای بینالمللی توزیع شود. این طرح قرار است از شهر رفح آغاز شود.
یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با یدیعوت آحارونوت اظهار کرد: «دیگر نمیتوان منتظر ماند؛ نه نشانهای از توافق اسرا وجود دارد و نه نشانهای از فروپاشی ساختار حاکمیتی حماس، اما فشارهای حقوقی و اخلاقی بهشدت در حال افزایش است.»
با این حال، این طرح با مخالفت شدید «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی روبرو شده است.
وی در واکنش به این خبر اظهار کرد: حتی یک دانه گندم نباید به شکلی وارد غزه شود که به دست حماس برسد. این همان اشتباهی است که در ابتدای جنگ رخ داد.
در این گزارش آمده است که علاوه بر نگرانیهای حقوقی، مقامات نظامی این اقدام را بخشی از جنگ روانی علیه حماس میدانند.
بهگفته منابع صهیونیستی، این طرح در تلاش است تصویری القا کند مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی برای رفاه ملت فلسطین تلاش میکند و در مقابل حماس آنها را به سوی گرسنگی و رنج برای اهداف سیاسی سوق میدهد.
با وجود مخالفتهای سیاسی، تحلیلگران معتقدند ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش است با اجرای این طرح، از شدت فشارهای بینالمللی بکاهد و در عین حال کنترل عملیات کمکرسانی را بهطور کامل در اختیار داشته باشد تا مانع از رسیدن آن به ساختارهای حاکمیتی یا نظامی حماس شود.
دیدگاه تان را بنویسید