ترامپ تعرفهها علیه کشورها را بجز چین برای ۹۰ روز تعلیق کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در عقب نشینی از جنگ تجاری خود با جهان اعلام کرد که اعمال تعرفه را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق در می آورد اما اقدامات تقابلی با چین و نرخ تعرفه ها بر کالاهای وارداتی این کشور به خاک آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش می دهد.

دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در عقب نشینی از جنگ تجاری خود با جهان اعلام کرد که اعمال تعرفه را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق در می آورد اما اقدامات تقابلی با چین و نرخ تعرفه ها بر کالاهای وارداتی این کشور به خاک آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش می دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال گفت که او «اعمال تعرفه را به مدت ۹۰ روز موقتا متوقف میکند و تعرفه متقابل در این دوره به ۱۰ درصد کاهش داده که این تمهیدات فورا اجرا می شوند.»
هنوز بطور دقیق مشخص نیست که این توقف اعمال تعرفه برای دقیقا کدام کشورها اعمال خواهد شد اما ترامپ گفت که در حال افزایش تعرفه های آمریکا بر چین است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: «بر اساس بی احترامی که چین به بازارهای جهان نشان داده است، من از این طریق تعرفه ای را که آمریکا برای چین وضع کرده است به ۱۲۵ درصد افزایش می دهم، که فوراً اعمال می شود. امیدوارم در مقطعی، در آینده نزدیک، چین متوجه شود که روزهای سو استفاده از آمریکا و سایر کشورها، پایدار یا قابل قبول نیست.»
ترامپ ادامه داد: «برعکس، و بر اساس این واقعیت که بیش از ۷۵ کشور با نمایندگان ایالات متحده از جمله وزارتخانههای بازرگانی و خزانهداری برای مذاکره درمورد راهحلی درباره موضوعات مورد بحث در رابطه با تجارت، موانع تجاری، تعرفهها، دستکاری ارز، و غیرپولی تماس گرفتهاند و به هر شکلی این کشورها علیه ایالات متحده اقدامات تلافیجویانه انجام ندادهاند، من یک توقف ۹۰ روزه برای تعرفهها معرفی و تعرفه تقابلی را به میزان قابل توجه ۱۰ درصد کاهش داده ام. این دستورات سریعاً اجرا خواهند شد.»
رئیس جمهوری آمریکا دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ در یک سخنرانی ۴۸ دقیقه ای، بودجه هر آمریکایی، ترازنامه هر شرکت آمریکایی و هر اتحاد جهانی را به هم زد. ترامپ تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» نامیده میشود، اعلام کرد.
او همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام خودروهای تولید خارج که به خاک ایالات متحده آمریکا وارد میشوند، اعمال کرد. ترامپ همچنین از تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای انگلیسی و ۲۰ درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا در یک برهه خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفههای بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار خواهد داد.
کالاهای وارداتی از چین نیز شامل افزایش ۳۴ درصدی بود اما پس از اینکه پکن از وعده خود مبنی بر اعمال تعرفههای تلافیجویانه ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی عقب نشینی نکرد، واشنگتن ۵۰ درصد تعرفه دیگر را برای واردات از چین اعلام کرد.
ترامپ ۸۴ درصد تعرفههای گمرکی را برای همه کالاهای وارداتی از چین اعمال کرد که به گفته کاخ سفید، واردات همه کالاهای چینی به آمریکا مشمول تعرفه دستکم ۱۰۴ درصدی خواهند شد.در واکنش به این اقدام آمریکا ، وزارت دارایی چین نیز تعرفه ۸۴ درصدی بر محصولات آمریکایی اعمال کرد.
بازارهای سهام جهانی از زمانی که ترامپ، تعرفههای جدید گستردهای را اعلام کرد، به دلیل هشدارها درباره رکود اقتصادی، در سقوط آزاد بوده اند. اما ترامپ مدعی است: "این یک انقلاب اقتصادی است و ما پیروز خواهیم شد. محکم بنشینید زیرا مسیر آسان نخواهد بود ، اما نتیجه نهایی تاریخی خواهد بود."
در پی اعمال تعرفه های ترامپ، امیدها برای پایان سریع نوسانات شدید در بازار وال استریت از بین رفت و پس از اینکه یکی از مقامات کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا در حال پیشبرد تعرفه های گمرکی بر چین تا ۱۰۴ درصد است، سهام و اوراق قرضه تغییرات بزرگی را تجربه کردند.
شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد شرکت مشاوره آر اس ام امروز هشدار داده است اقتصاد آمریکا همزمان شوک های زیادی را تجربه می کند که احتمالاً در این سه ماهه وارد رکود خواهد شد.
پس از اعمال تعرفههای ترامپ، ارزش دلار این کشور روز چهارشنبه به وقت محلی به پایینترین سطح خود در شش ماه گذشته رسید. براساس داده های منتشر شده در ساعت ۸:۵۰ صبح به وقت آمریکا، شاخص آی سی ای (ICE ) دلار آمریکا، که قدرت این ارز را در برابر مجموعه ای از ارزهای اصلی اندازهگیری میکند، نزدیک به ۰.۹ درصد کاهش یافت که این پایینترین سطح ارزش دلار در شش ماه اخیر است.
سیانان: دور بعدی تعرفههای ترامپ احتمالا زیانبارتر است
شبکه خبری «سیانان» امروز (چهارشنبه) در تحلیلی با اشاره به اینکه تعرفههای گسترده جدید «دونالد ترامپ» بازارها را متلاطم و نظم جهانی را بر هم زد، هشدار داد که دور بعدی تعرفههای رئیسجمهوری آمریکا ممکن است زیانبارتر باشد.
به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه آمریکایی «سیانان» با اشاره به روزی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده اعمال کرد، نوشت: «روز آزادی» آمد و گذشت؛ در حالیکه تعرفههای گسترده جدید دونالد ترامپ، بازارها را متلاطم کرد، نظم جهانی را بر هم زد و کسبوکارها و خانوارها را وادار به تجدیدنظر در هزینههای خود کرد.
این رسانه با تاکید بر اینکه «این روند هنوز به پایان نرسیده است»، افزود: عواقب بعدی فوری [تعرفههای آمریکا] نیز پدیدار شدهاند؛ اقدامات ترامپ که بر اساس محاسبات اقتصادی نامعلومی است، تعرفههای تلافیجویانه را به دنبال داشته، به جنگهای تجاری دامن زده و احتمال رکود را افزایش داده است.
سیانان با اشاره به اینکه «خطراتی در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت وجود دارد»، توضیح داد: ترکیب خطرناکِ ترس، عدم قطعیت، سرمایهگذاریهای ازدسترفته و افزایش ناگهانی هزینهها میتواند به سرعت وارد اقتصاد شود و موجب رنج واقعی و ماندگار برای مردم شود.
اقدامات تعرفهای دوگانه ترامپ که هفته گذشته اعلام شد شامل تعرفه ۱۰ درصدی پایه بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا و تعرفههای شدیدتر به اصطلاح «متقابل» علیه حدود ۶۰ کشور است.
سیانان ادامه داد: با این حال، تعرفههای «متقابل» پیامدهای منفی اقدامات ترامپ را پیچیدهتر و به احتمال زیاد تشدید کردند.
این گزارش میافزاید: به احتمال زیاد تعرفههای بیشتری نیز در پیش است. مجموعهای از مواد حیاتی از جمله مس، تراشههای رایانهای، الوار، داروها و مواد معدنی ضروری از تعرفههای روز چهارشنبه [دوم آوریل برابر با ۱۳ فروردین] مستثنی شدند. با این حال، مقامات دولت ترامپ اعلام کردهاند که ممکن است این محصولات در تاریخ دیگری مشمول تعرفه شوند.
این شبکه خبری همچنین توضیح داد: همچنین هنوز مشخص نیست که کانادا و مکزیک تا حد زیادی از این تعرفهها معاف باقی خواهند ماند یا خیر.
مارکوس نولاند (Marcus Noland) اقتصاددان و معاون اجرایی و مدیر مطالعات «موسسه پترسون برای اقتصاد بینالملل»، به سیانان گفت: این [سیاست] اقتصادی بسیار اشتباه است؛ کاملاً طبیعی است که با برخی کشورها کسری و با کشورهای دیگر مازاد تجاری داشته باشید. بنابراین، تلاش برای اجرای سیاستی بهمنظور ایجاد تجارت متوازن با تمام کشورها، به طور کامل مخالف با هر نوع مزیت نسبی یا تخصصی است.
در این گزارش همچنین آمده است که اقدامات شدید و گسترده تعرفهای دولت ترامپ اقتصاد جهانی را وارد بحران و پیشبینیها درباره رکود را افزایش داده است.
از سوی دیگر، جیمی دیمون مدیرعامل بانک «جی پی مورگان» آمریکا هشدار داده است که این تعرفهها میتوانند در داخل کشور پیامدهای منفی سریعی داشته باشند.
وی اخیرا طی نامهای به سهامداران با اشاره به اینکه ابهامات زیادی پیرامون سیاست تعرفه جدید باقی مانده است، توضیح داد: از جمله اقدامات تلافیجویانه، تاثیر بر اعتماد، سرمایهگذاری و جریان سرمایه، تاثیر بر سود شرکتها و بر [ارزش] دلار. هر چه سریعتر این مشکل حل شود، بهتر است.
به گزارش ایرنا، در پی تصمیم جدید دولت آمریکا برای اعمال تعرفههای گسترده بر واردات کالاها به این کشور، بازارهای مالی جهانی واکنش منفی نشان داده و بسیاری از شاخصهای سهام و ارزش ارزها در آسیا و اروپا با افت مواجه شدهاند. کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که این اقدام میتواند آغازگر دورهای از رکود جهانی و افزایش تورم باشد.
همچنین پس از اعمال تعرفههای جدید ترامپ، ارزش دلار این کشور امروز چهارشنبه به پایینترین سطح خود در شش ماه گذشته رسید.
براساس داده های منتشر شده در ساعت ۸:۵۰ صبح به وقت آمریکا، شاخص آی سی ای (ICE ) دلار آمریکا، که قدرت این ارز را در برابر مجموعه ای از ارزهای اصلی اندازهگیری میکند، نزدیک به ۰.۹ درصد کاهش یافت که این پایینترین سطح ارزش دلار در شش ماه اخیر است.
ترامپ تعرفهها علیه چین را به ۱۲۵ درصد افزایش داد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از کمتر از ۲۴ ساعت پس از اینکه تعرفهها علیه چین را به ۱۰۴ درصد افزایش داده بود، حال در شبکه اجتماعی تروث خبر داد که این مالیاتها را به ۱۲۵ درصد افزایش میدهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ترامپ چهارشنبه شب در یک پست در شبکه اجتماعی تروث نوشت: به دلیل بی احترامی که چین به بازارهای جهان نشان داده است، فوری تعرفههای آمریکا بر واردات چین را به 125 درصد افزایش میدهیم.
با اینحال ترامپ در همین پست عنوان کرد که «وقفه 90 روزه» را برای کشورهای دیگر در نظر گرفته است و به گفته او بیش از 75 کشور برای مذاکره دست به کار شدهاند.
پیشتر وزارت بازرگانی چین، در واکنش به اقدام آمریکا مبنی بر افزایش تعرفهها بر کالاهای وارداتی از چین به 104 درصد، تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را از 34 درصد به 84 درصد افزایش داده بود.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفته بود: اقدام آمریکا در اعمال بهاصطلاح تعرفههای متقابل، بهشدت ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی است، و افزایش 50 درصد دیگر بر آن، اشتباهی بر اشتباه دیگر است که ذات یکجانبهگرایانه و زورگویانه این تدابیر را آشکار میکند.
وزارت دارایی چین اعلام کرده است که تشدید تعرفهها از سوی آمریکا اشتباه پشت اشتباه است و اینکه پکن به حفاظت از منافع خود ادامه میدهد.
در بحبوحه تشدید تنشهای تجاری در سراسر جهان، اتحادیه اروپا نیز پس از چین "اقدامات متقابل تجاری" علیه آمریکا را تصویب کرد که در نیمه آوریل اجرایی خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید