اخبار جنگ اوکراین | حمله موشکی به شهر «سومی» در اوکراین

کد خبر: 1353127

وزیر کشور اوکراین مدعی حمله موشکی روسیه به شهر «سومی» در اوکراین شد.

اخبار جنگ اوکراین | حمله موشکی به شهر «سومی» در اوکراین

به نقل از خبرگزاری آناتولی، ایگور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین در پیام‌رسان تلگرام ادعا کرد: در حمله موشکی روسیه به شهر سومی طبق برآوردهای اولیه 21 نفر کشته و 20 نفر زخمی شدند!

وزیر کشور اوکراین افزود که فعالیت‌های جستجو و امداد و نجات در محل حادثه همچنان ادامه دارد.

همچنین ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با انتشار پیامی مدعی وقوع این حمله شد.

زلنسکی با ادعای اینکه مراکز آموزشی و خانه‌ها در این شهر هدف حمله بوده‌اند، از تمام کشورها خواست تا به روسیه واکنش نشان دهند!/مهر

انهدام جنگنده «اف-۱۶» و بیش از ۲۰۰ پهپاد اوکراینی توسط پدافند روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش این کشور طی یک شبانه‌روز گذشته شمار قابل توجهی از هواپیماها و ادوات جنگی اوکراین را منهدم کرده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد پدافند هوایی این کشور یک جنگنده اف۱۶ متعلق به اوکراین و بیش از ۲۰۰ پهپاد را یک شبانه‌روز گذشته سرنگون کرده است.

در این بیانیه آمده است: «پدافند هوایی روسیه یک فروند جنگنده اف۱۶ اوکراینی، هشت بمب هدایت‌شونده JDAM، هفت موشک آمریکایی هیمارس و ۲۰۷ پهپاد بال ثابت را سرنگون کرده است.»

طبق آمارهای ارائه شده توسط وزارت دفاع روسیه نیروهای ارتش این کشور از زمان شروع جنگ اوکراین تا کنون، در مجموع ۶۶۱ فروند هواپیمای جنگی، ۲۸۳ فروند بالگرد، ۵۱۳۳۵ پهپاد، ۶۰۱ سامانه پدافند هوایی، ۲۲۸۱۷ تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، ۱۵۳۵ سامانه پرتاب موشک چندگانه، ۲۳۵۵۶ قبضه توپ و خمپاره و ۳۴۰۴۸ دستگاه خودروی نظامی ویژه اوکراینی را منهدم کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، گزارش وزارت دفاع روسیه در حالی منتشر شده است که «ایهور کلیمنکو» وزیر کشور اوکراین ساعاتی پیش از تلفات حمله موشکی بالستیک روسیه به مرکز شهر «سومی» در شمال اوکراین خبر داد که به گفته وی در جریان آن، دست کم ۲۱ نفر کشته و ۸۳ نفر زخمی شده اند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین ضمن محکوم کردن این حمله که گفته می شود یکی از مرگبارترین حملات به اوکراین در سال جاری است، خواستار واکنش جدی جوامع بین المللی علیه مسکو شد.

زلنسکی از آمریکا و کشورهای اروپا خواست تا در واکنش به آنچه که او آن را «حمله تروریستی» می داند، با روسیه سختگیرانه تر رفتار کنند.

ادعای اوکراین: ۲۱ نفر در حمله روسیه به منطقه «سومی» کشته شدند

وزیر کشور اوکراین مدعی شد که در حمله اخیر روسیه به منطقه «سومی» دست کم ۲۱ نفر کشته شدند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رویترز، «ایهور کلیمنکو» گفت که صبح امروز در حمله موشکی بالستیک روسیه به مرکز شهر «سومی» در شمال اوکراین، دست کم ۲۱ نفر کشته و ۸۳ نفر زخمی شدند.

«ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین ضمن محکوم کردن این حمله که گفته می شود یکی از مرگبارترین حملات به اوکراین در سال جاری است، خواستار واکنش جدی جوامع بین المللی علیه مسکو شد.

زلنسکی از آمریکا و کشورهای اروپا خواست تا در واکنش به آنچه که او آن را «حمله تروریستی» می داند، با روسیه سختگیرانه تر رفتار کنند.

وی با انتشار ویدیوها و تصاویری در شبکه های اجتماعی سعی کرد تا شدت این حمله و وخامت اوضاع را نشان دهد و همچنین در این ارتباط نوشت: «مذاکرات هرگز موشک‌های بالستیک و بمب‌های هوایی را متوقف نکرده است.»

مقامات روسیه تاکنون نسبت به این اخبار و ادعاها واکنشی نشان نداده اند.

این حمله در حالی صورت می گیرد که در روزها و هفته های اخیر مسکو و واشنگتن نشست های طولانی مدتی را برای حل و فصل مناقشه اوکراین برگزار کرده اند.

روز جمعه نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در امور اوکراین، در سن پترزبورگ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه درباره جستجوی راه حلی برای دستیابی به توافق صلح اوکراین گفت‌وگو کرد.

روسیه در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ماه ۱۴۰۰) «عملیات ویژه نظامی» خود در اوکراین را آغاز کرد و در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از خاک این کشور در شرق و جنوب را در اختیار دارد.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شرط‌های خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به ائتلاف نظامی ناتو، لغو تمام تحریم های غرب علیه مسکو و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.

سی‌ان‌ان: روسیه و اوکراین برای احیای صادرات از دریای سیاه مذاکره می‌کنند

یک رسانه آمریکایی مدعی شده است که هیات‌های دو کشور روسیه و اوکراین در ترکیه برای گفت وگو درباره امنیت دریای سیاه دیدار خواهند کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، نمایندگان روسیه و اوکراین هفته آینده در آنکارا مذاکرات مستقیمی را برگزار خواهند کرد.

طبق گزارش شبکه سی‌ان‌ان ترکی هیات‌هایی از دو کشور قرار است درباره امنیت در دریای سیاه گفت‌وگو کنند. این دیدارها قرار است روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در مقر فرماندهی نیروی دریایی ترکیه در آنکارا برگزار شود.

در جریان مذاکرات بین کارشناسان روسی و آمریکایی در اواخر ماه مارس در ریاض، توافق شد که درباره احیای صادرات غلات از طریق دریای سیاه نیز گفت وگو شود.

کرملین ادامه مذاکرات را به برداشتن تحریم‌های بانک کشاورزی این کشور و سایر نهادهای مربوط به صادرات غلات و کودهای شیمایی مشروط کرده است.

از نظر مسکو و واشنگتن، آتش‌بس دریایی گامی در جهت حل دیپلماتیک مناقشه اوکراین محسوب می‌شود.

ابتکار غلات دریای سیاه که در ماه جولای ۲۰۲۲ (تیر ۱۴۰۱) با میانجی‌گری سازمان ملل و ترکیه به امضا رسید، هدفش تضمین عبور ایمن محصولات کشاورزی اوکراین در ازای برداشته شدن محدودیت‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر صادرات غلات و کودهای روسی بود.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیش‌تر اعلام کرده بود که کی‌یف آتش‌بس دریایی را رد کرده، چرا که به گفته او، این کار به معنای «تضعیف مواضع و کاهش اثر تحریم‌ها» علیه روسیه خواهد بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ماه گذشته گفت که دولت او در حال بررسی لغو برخی محدودیت‌ها علیه مسکو به منظور احیای ابتکار غلات دریای سیاه است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت