بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا در خبرگزاری آسوشیتدپرس

کد خبر: 1342777

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: رهبر عالی ایران روز جمعه، پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مذاکرات هسته ای با تهران را مطرح کرد، گفت که مذاکرات با آمریکا «هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه» نیست.

بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا در خبرگزاری آسوشیتدپرس

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس بیانات آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را درباره مذاکره با آمریکا، در پی سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده که در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای با ایران خارج شد و اکنون خواستار توافق با تهران شده است، منعکس کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: رهبر عالی ایران روز جمعه، پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مذاکرات هسته ای با تهران را مطرح کرد، گفت که مذاکرات با آمریکا «هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه» نیست.

این رسانه آمریکایی افزود، آیت‌الله خامنه‌ای همچنین گفتند که «با چنین دولتی نباید مذاکره کرد» اما دستور مستقیمی مبنی بر «عدم تعامل با واشنگتن» صادر نکردند.

رهبر عالی ایران خاطرنشان کردند که ترامپ به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای قبلی که بر اساس آن ایران غنی‌سازی اورانیوم و ذخایر کلی این مواد را بطور چشمگیری محدود کرد، در ازای لغو تحریم‌ها، خارج شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین به بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب پرداخت و به نقل از ایشان نوشت: آمریکایی ها به توافق خود پایبند نبودند. «همین شخصی که امروز سر کار است، توافق را پاره کرد. او گفت که این کار را خواهد کرد و انجام داد.»

این رسانه آمریکایی سپس از نقل از رهبر معظم انقلاب ایران نوشت: « این تجربه ای است که باید از آن درس بگیریم. ما مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، مصالحه کردیم اما به نتایجی که مد نظر داشتیم، نرسیدیم. و با وجود تمام ایرادات، طرف مقابل در نهایت توافق را نقض کرد و از بین برد.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس سپس به اظهارات دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران در جمع بیش از ۱۰۰ تن از سفرای کشورها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی مقیم تهران به مناسبت فرارسیدن چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب، اشاره کرد و گفت اخیرا پزشکیان پیشنهاد کرد که ایران می‌تواند آمادگی بیشتری برای پذیرش بازرسی‌های بیشتر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) داشته باشد.

پزشکیان به دیپلمات‌های خارجی گفت: «آنها می‌توانند بیایند و صد بار دیگر بیشتر بازرسی کنند چون قرار نیست ما دنبال سلاح هسته‌ای برویم.»

آسوشیتدپرس نوشت که دیپلمات‌های ایرانی مدت‌هاست که به بیانات آیت الله خامنه‌ای به‌عنوان یک فتوای الزام‌آور یا حکم دینی اشاره کرده‌اند که ایران بمب اتمی نخواهد ساخت.

ترامپ که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفت وگو با رئیس جمهوری ایران است. او  با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است». «امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.»  باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس‌جمهوری آمریکا  ۱۷ بهمن در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» مدعی شد: «من می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند ایالات متحده با همکاری اسرائیل قصد دارد ایران را به خاک و خون بکشد، به شدت اغراق‌آمیز هستند. ترجیح می‌دهم یک توافق هسته‌ای صلح‌آمیز و قابل‌راستی‌آزمایی داشته باشیم که به ایران اجازه دهد به‌طور مسالمت‌آمیز رشد کند و شکوفا شود.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «باید فوراً روی این موضوع کار کنیم و وقتی توافق به امضا رسید، یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای برگزار کنیم. خداوند خاورمیانه را حفظ کند!»

ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق می کند که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از توافق هسته ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته ای خود است اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت های جهانی و نهادهای بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد./ایرنا

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها