گفت‌وگوی «فردا» با کامران ندری

فرصت‌ها و تهدیدهای اقتصادی دولت در 1404

کد خبر: 1351029

یک اقتصاددان گفت: در سال پیش رو وزارت اقتصاد می‌تواند از طریق بهبود شرایط کسب‌وکار و رفع انحصارها اقداماتی را انجام دهد.

فرصت‌ها و تهدیدهای اقتصادی دولت در 1404

گروه سیاست سایت فردا: مشکلات اقتصادی زیاد است و بسیاری از مردم نگران‌اند که در سال پیش رو وضعیت معیشتشان چگونه خواهد شد. در این بین پرسش آن است که چه فرصت‌هایی برای دولت وجود دارد تا بتواند در پرتوی آنها تهدیدهای اقتصادی را رفع کند؟

کامران ندری، اقتصاددان، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «مشکلات اقتصادی ایران عمدتا ریشه مالی دارد و منابع کافی برای حل این مشکلات وجود ندارد. این مشکلات در سال‌های گذشته انباشته شده و منابع مالی ما کاهش یافته است. چشم‌اندازی که برای حل این مشکلات داریم، مثبت نیست. هم در زمینه انرژی و هم در حوزه مطالبات مردم، وضعیت نامناسب است. حقوق و دستمزدهای مردم هم در سال‌های گذشته به شدت ناکافی بوده است. این مسائل و مشکلات عدیده‌ای که در اقتصاد با آن مواجهیم باید با برنامه‌ریزی مناسب رفع شود، اما تا این لحظه برنامه‌ای از سوی دولت ارائه نشده است».

او ادامه داد: «کسری بودجه دولت زیاد است و بانک‌ها با ناترازی‌های زیادی روبه‌رو هستند. همچنین خلق نقدینگی در اقتصاد ایران با سرعت بالایی انجام می‌شود و این پولی که در بانک‌ها خلق می‌شود، در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد و تنها در اختیار تعداد محدودی از تولیدکنندگان بزرگ قرار می‌گیرد».

این اقتصاددان همچنین بیان کرد: «اگر روندی که در سال ۱۴۰۳ مشاهده کردیم ادامه پیدا کند، نمی‌توانیم بگوییم که اتفاق ویژه‌ای در سال ۱۴۰۴ رخ خواهد داد. شرایطی که برای سال آینده می‌توان پیش‌بینی کرد این است که اقتصاد ایران شرایط رکود تورمی را تجربه خواهد کرد و رشد اقتصادی نیز کاهش خواهد یافت. فرصت سیاست مالی از دست رفته است، زیرا بودجه بسته شده است، اما در زمینه سیاست پولی، بانک مرکزی می‌تواند در ارتباط با شرایط وام و اعتبار اقدامات تسهیل‌کننده‌ای انجام دهد و دسترسی عموم مردم را به وام و اعتبار آسان‌تر کند. وزارت اقتصاد نیز می‌تواند از طریق بهبود شرایط کسب‌وکار و رفع انحصارها اقداماتی را انجام دهد».

ندری در پایان گفت: «به نظر می‌رسد که دولت آنچنان درگیر مسائل روزمره شده است که برنامه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی ارائه نمی‌دهد. البته امیدواریم که درگیری‌های دیپلماتیک رفع شود، زیرا در این صورت اوضاع اقتصادی بهبود خواهد یافت».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها