عباس سلیمی نمین در گفت‌وگو با «فردا»:

دشمن می‌خواهد نظم داخلی را بر هم بزند/ بعید نیست دشمن در تندروها نفوذ کرده باشد

کد خبر: 1351048

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اپوزیسیون خارج از کشور از حمایت مردمی برخوردار نیست. مردم ایران از این گروه‌ها تنفر دارند زیرا آنها خواهان حمله به ایران و نابودی کشور بوده‌اند.

دشمن می‌خواهد نظم داخلی را بر هم بزند/ بعید نیست دشمن در تندروها نفوذ کرده باشد

گروه سیاست سایت فردا: رهبر انقلاب به تازگی اشاره کرده‌اند که اگر برخی دنبال ایجاد فتنه در داخلی کشور باشند، ملت پاسخ آنها را خواهد داد. پس از سخنان ایشان این مسئله مطرح است که اگر دشمنان بخواهند در کشور ناآرامی ایجاد کنند از چه ناحیه‌ای وارد می‌شوند؟ از ناحیه اجتماعی یا اقتصادی؟ و چرا مردم با چنین تحرکاتی مقابله می‌کنند؟

عباس سلیمی‌نمین، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «آنچه مسلم است، هدف نهایی فشارها و تحریم‌های اقتصادی ایجاد تنش‌های داخلی است. یعنی اگرچه این فشارها از خارج اِعمال می‌شود، اما تأثیر اصلی آن در داخل کشور موردنظر است. هدف این است که مناسبات داخلی تحت تأثیر تحریم‌ها قرار گیرد. اگر بپذیریم که این هدف غایی آنهاست، می‌توانیم تحلیل درستی از تحرکات داخلی داشته باشیم. در این زمینه، عوامل مختلفی نقش دارند که ممکن است محرک تنش‌ها باشند. به‌ویژه باید نسبت به نیروهای تندرو هوشیار بود. گاهی تندروها خود به محرک مسائل اجتماعی تبدیل می‌شوند یا برخی چالش‌های اجتماعی را تشدید می‌کنند. باید مراقب بود، زیرا این گروه‌ها گاهی به بهانه دفاع از ارزش‌ها به‌دنبال ایجاد بحران و التهاب هستند. برای مثال، تحصن در مقابل مجلس -که خوشبختانه این تجمع بدون مجوز جمع شد- می‌توانست زمینه‌ساز چالش‌های جدی شود».

او ادامه داد: «با وجود تأثیرات منفی تحریم‌ها، جامعه ایران هوشمندی زیادی از خود نشان داده و از درگیر شدن در تنش‌ها پرهیز کرده است. بااین‌حال، یکی از احتمالاتی که مطرح است، تلاش دشمن برای بر هم زدن نظم داخلی است، چرا که اگر موفق به این کار نشود، دیگر نمی‌تواند از تحریم‌ها به‌عنوان یک ابزار فشار استفاده کند. دولت در حال حاضر اقداماتی زیرساختی انجام می‌دهد که ممکن است نتایج آن در سال آینده نمایان شود. در این مدت، احتمال دارد نرخ تورم همچنان بالا باشد. این اقدامات، ماهیتی میان‌مدت دارند و لازم است که این دوره حساس، که دشمن در تلاش برای ایجاد التهاب است، با تدبیر سپری شود. خوشبختانه تاکنون هوشیاری مردم موجب شده که سختی‌ها را تحمل کنند و اجازه ندهند که ابتکار عمل به دست دشمن بیفتد».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «نیروهای تندرو یا دچار کندذهنی هستند یا نفوذ دشمن در میان آنها باعث شده که به‌دنبال ایجاد تنش باشند. برای مثال، قانون حجاب که به تصویب رسیده، از نظر کارشناسان سه قوه می‌تواند موجب تنش شود. این قانون مسیری قانونی را طی کرده و لزوما به معنای دفاع از ارزش‌ها دینی حجاب نیست؛ چرا که ممکن است حتی نتایج معکوس به همراه داشته باشد. اما تندروها طوری رفتار می‌کنند که گویی آنهایی که می‌گویند ابلاغ این قانون به صلاح نیست، علیه ارزش حجاب‌اند که چنین نیست. چنین رویکردهایی می‌تواند در نهایت به نفع دشمن تمام شود. عدم ابلاغ قانون حجاب بر اساس نظر کارشناسان و شورای عالی امنیت ملی صورت‌گرفته تا از پیامدهای امنیتی احتمالی آن جلوگیری شود».

او تصریح کرد: «در شرایط کنونی، اگر بتوانیم هوشمندی جامعه را حفظ کنیم و اجازه ندهیم که احساسات بر عقلانیت غلبه کند، دشمن دیگر نخواهد توانست از ابزار تحریکات اجتماعی استفاده کند. ظرفیت ایجاد اعتراضات وجود دارد اما تا زمانی که عاملی برای فعال‌سازی آن به وجود نیاید، این ظرفیت بالفعل نخواهد شد. نارضایتی مردم از تورم یک واقعیت است. اما تجربه سال ۱۴۰۱ نشان داد که آیا اقدامات خشونت‌آمیز به حل مشکلات اقتصادی کمکی کرده یا خیر؟ مردم این تجربه را پشت سر گذاشته‌اند و می‌دانند تخریب اموال عمومی مانند خودپردازها و سایر امکانات در جهت خواست دشمنان ایران است که قصد تضعیف کشور را دارند».

سلیمی‌نمین در پایان گفت: «کسانی که به دنبال ایجاد ناآرامی در کشور هستند، برای موفقیت نیاز به حمایت مردمی دارند، اما چنین حمایتی را نخواهند یافت. ممکن است برخی گروه‌ها را بسیج کنند یا حتی سلاح وارد کشور کنند، اما هرگز نخواهند توانست یک جریان قوی و ماندگار ایجاد کنند. حتی کسانی که به‌شدت از وضعیت اقتصادی ناراضی هستند، به‌دنبال التهاب‌آفرینی نیستند. اپوزیسیون خارج از کشور نیز به همین دلیل از حمایت مردمی برخوردار نیست. مردم ایران از این گروه‌ها تنفر دارند زیرا آنها خواهان حمله به ایران و نابودی کشور بوده‌اند. در داخل نیز اگر گروهی دست به اقدامات خشونت‌آمیز بزند، نتیجه‌ای جز تضعیف اقتصاد کشور نخواهد داشت، که این موضوع مورد پذیرش جامعه نخواهد بود».

۰

دیدگاه تان را بنویسید