هسته‌های گزینش رنگین‌کمان قومی و مذهبی کشور را بپذیرند

کد خبر: 1353472

معاون رییس جمهور گفت: هسته‌های گزینش باید رنگین‌کمان قومی و مذهبی بویژه در مناطقی همچون غرب کشور و کرمانشاه را بپذیرند.

هسته‌های گزینش رنگین‌کمان قومی و مذهبی کشور را بپذیرند

قائم پناه گفت: باید جوانان را بیش از پیش جذب کرده و برای آنها مانع‌تراشی نکنند.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه همه چیز توسعه سخت افزاری نیست و باید به همه ابعاد آن در جامعه و شخصیت‌ها نگاه ویژه داشته باشیم گفت: من گزینشی بودم اما در این سالها نگاهمان به این موضوع تغییر کرد چراکه دیدیم افرادی در حق مردم جفا کردند و لذا باید در دوره جدید به دنبال انتخاب اصلح باشیم.

وی با بیان اینکه امروز نظام اداری پوکی داریم و در این ساختار، کارشناس‌های قوی و پرمایه نداریم، افزود: برعکس در سایر کشورهای جهان، ایرانی‌های بسیاری حضور دارند که در حوزه های تخصصی خود سرآمد و کارآمد هستند و شاید بخشی از این مشکل مربوط به عملکرد ما در هسته گزینش است.

معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه ما مردم را در شرایط سخت می‌خواهیم و از آنها در جنگ، راهپیمایی، گرانی و بحران انتظار حضور، کمک و تحمل داریم گفت که اما در مراحل گزینشی یقه آنها را می‌گیریم و انتظار پاسخ دقیق از آنها داریم در حالیکه اگر می‌خواهیم که وفاق را در کشور عملیاتی کنیم، باید مبنا را صداقت مردم قرار دهیم و به آنها اعتماد داشته باشیم.

قائم پناه بر جذب جوانان خصوصا در مناطق غربی کشور توسط هسته‌های گزینش تاکید کرد و گفت: ممکن است جوانی که با سن پایین به گزینش مراجعه می‌کند هنوز ساختار فکری منسجمی نداشته باشد و ما در گزینش نباید به او بگوییم که نمی‌توانی به کشور خدمت کنی و این موضوع در مناطق غربی حائز اهمیت است چراکه ممکن است همین جوان جذب گروه‌های مختلف خارج از کشور شود.

سرپرست نهاد رییس جمهوری با بیان اینکه اگر در امر گزینش سخت گیری کنیم ممکن است کسی قبول نشود و باید بنا را بر صحت و اعتماد به مردم قرار دهیم گفت: دکتر پزشکیان سال ۱۳۶۷ در گزینش رد شد اما امروز می بینیم رهبر معظم انقلاب نگاه ویژه ای به ایشان دارند چراکه گفتمان قرآن و نهج البلاغه را وارد عرصه اجتماعی و سیاسی در داخل و حتی خارج کشور کرد و همین گفتمان به عنوان نمونه روابط ما را با کشور مصر تحت تاثیر قرار داده است.

مسوول اداره امور گزینش کشور بر تغییر معیارهای گزینش و اصلاح آنها مبتنی بر سیاست های کلی نظام و نگاه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور تاکید کرد و افزود: باید در امر گزینش نگاه مهربانانه داشته باشیم و همه مسوولان مربوطه روی سربرگ گزینش باید بنویسند دوری از سلیقه، روزآمدی، شایسته سالاری و توانمند سالاری.

قائم پناه با بیان اینکه روند گزینشی صحیح در نهایت منجر به اعتماد مردم به نظام و مسوولان خواهد شد گفت: هسته های گزینش باید نگاه ویژه و مهربانانه ای نسبت به قومیت ها و مذاهب داشته باشند و در واقع رنگین کمان مذهبی و قومی این مناطق را بپذیرند تا در نهایت سرمایه های نظام افزایش پیدا کند.

معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه نگاه ویژه به این رنگین کمان قومی - مذهبی باعث انسجام داخلی و وحدت خواهد شد، ادامه داد: پیش بینی مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ درصد بود اما با تدبیر رهبری این میزان به ۵۰ درصد رسید و ما هم باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری مشارکت بیشتری را شاهد باشیم تا قدرت و توان خود را به جهان نشان دهیم.

قائم پناه با تاکید بر اینکه موفقیت به دست آمده در مذاکرات به پشتوانه رهبر معظم انقلاب و مقاومت و یکصدایی مردم است گفت: تدبیر رهبری در این مذاکرات باعث شد که طرف مقابل همه شروط ما را بپذیرد و حتی متن مکتوب ما مبنا و محور مذاکره قرار گیرد.

معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در سفری ۲ روزه به کرمانشاه ضمن سرکشی از چند طرح تولیدی و صنعتی و بررسی وضعیت اقتصادی استان، دیدارهای جداگانه با فعالان سیاسی؛ اجتماعی؛ فرهنگی و اقتصادی استان داشت.

همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر کشور و رییس سازمان اجتماعی نیز همراه معاون اجرایی رییس جمهور هستند.

منبع ایرنا

معاون اجرایی رییس جمهور: با نگاه تک بُعدی نمی‌توان به جنگ آسیب اجتماعی رفت

معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز بیشتر از هر زمانی به تغییر نگرش در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی نیاز داریم، گفت: باید به رویکرد مدرن در سیاست گذاری اجتماعی روی آوریم زیرا دیگر نمی توان با نگاه تک بُعدی و صرفا اقتصاد محور به جنگ آسیب اجتماعی رفت.

به گزارش ایرنا، محمدجعفر قائم پناه روز سه شنبه در شورای آسیب‌های اجتماعی استان کرمانشاه افزود: باید به مسائل و آسیب‌های اجتماعی در استان توجه بیشتری شود؛ همانطور که بیکاری مساله (اصلی کرمانشاه) است معضلات اجتماعی نیز باید برای مسوولان استانی و کشوری به عنوان یک مشکل تلقی شود.

وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه مانند بسیاری از استانهای دیگر ریشه در عوامل متعدد دارد، ادامه داد: برای شناسایی و برطرف کردن آسیب های اجتماعی باید به رویکرد علمی و نظام مند در حوزه سیاست گذاری اجتماعی توجه ویژه شود.

قائم پناه افزود: نباید برای برطرف کردن معضلات اجتماعی تنها به دولت تکیه کرد چراکه پدیده های اجتماعی ماهیت چند وجهی و ریشه در عوامل متعدد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و تاریخی دارند.

معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری خواستار مواجهه اثربخش با مسائل اجتماعی با رویکرد جامعه نگر شد و بیان کرد: باید برای حل این موضوع کنش گری تمام ذینفعان را به رسمیت شناخت.

قائم پناه ادامه داد: حکمرانی اجتماعی کارآمد به این معناست که باید از الگوی حکمرانی سلسله مراتبی و دستوری فاصله گرفت و به سویی حرکت کرد که دولت، بخش خصوصی، سازمان های مردم نهاد و جوامع محلی در کنار یکدیگر قرار گیرند.

وی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی صرفا با تزریق منابع مالی حل نمی شود، افزود: هر قشر و گروهی می‌تواند نقش موثری در کاهش آسیب های اجتماعی ایفا کند؛ مسوولیت اجتماعی نهادها، بنگاههای اقتصادی و سمن ها باید تقویت شوند و صدای جامعه محلی باید در تصمیم گیری شنیده شود.

بیکاری عامل مهم تشدید آسیب اجتماعی

معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین گفت: یکی از عوامل موثر در تشدید آسیب های اجتماعی در استان کرمانشاه معضل بیکاری است؛ آمار در این زمینه نگران کننده است و در زمستان سال گذشته استان کرمانشاه با ۱۵.۲ درصد در صدر جدول بیکاری کل کشور قرار داشت.

قائم پناه ادامه داد: بیکاری محوری ترین مساله در مطالعه موضوعات اجتماعی استان کرمانشاه است؛ دولت وفاق ملی با رویکرد مشارکت محوری مردم فرصتی مناسب برای مقابله جدی با معضل آسیب‌های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط نقش زیادی در کاهش بیکاری داشته و باید اولویت کار مدیران استان باشد، بیان کرد: افزایش مشارکت شهروندان در امور اقتصادی باعث کاهش نرخ بیکاری می‌شود و قطعا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و بزهکاری را بطور قابل توجهی کاهش خواهد داد.

معاون رییس جمهور گفت: توانمندسازی اقتصادی پیش شرط لازم اما نه کافی برای کاهش آسیب اجتماعی است؛ صرفا با حل معضل بیکاری نمی‌توان به طور کامل بر آسیب اجتماعی فائق آمد.

قائم پناه افزود: مردم بهترین راه حل را برای برطرف کردن آسیب اجتماعی و مشکلات ناشی از آن می شناسند و می توانند در کنار یکدیگر بر این مشکلات غلبه کنند؛ این همان مفهوم توسعه اجتماع محور است که در ادبیات علمی دولت وفاق مورد تاکید قرار دارد.

وی با بیان اینکه سفر آینده نزدیک رییس جمهور به استان کرمانشاه فرصتی مغتنم برای بیان مسایل و مشکلات حوزه آسیب‌های اجتماعی است، ادامه داد: این فرصت باید جدی گرفته شود و با استفاده از ظرفیت‌های ملی و محلی برای غلبه بر مسائل استان تدبیر شود.

کرمانشاه در صدر جدول بیکاری کشور

به گزارش ایرنا از مرکز آمار ایران، استان کرمانشاه با وجود ظرفیت های طبیعی، صنعتی و گردشگری در نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۳ با کاهش ۲.۲ درصدی از ۱۷.۴ به ۱۵.۲ درصد رسیده اما همچنان در صدر جدول بیکاری کشور قرار دارد.

با توجه به گزارشات مرکز آمار ایران، در زمستان ۱۴۰۳ متوسط نرخ بیکاری کشور ۷.۸ درصد بوده که براین اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه ۷.۴ درصد از متوسط نرخ بیکاری کشور بالاتر بوده است؛ در زمستان سال گذشته استان کرمانشاه با نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصد، بالاترین نرخ بیکاری را بین استان های کشور داشته است.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار سال گذشته ۱۲ درصد، در تابستان ۱۲.۶ درصد و در پاییز ۱۱.۸ درصد اعلام شده بود و این عدد در زمستان ۱۴۰۳ به ۱۵.۲ درصد رسید.

براساس آمارهای رسمی حدود ۹۸ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی در استان کرمانشاه اکنون جویای کار هستند.

استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر سکنه در سطح ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد و از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید