حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با «فردا» تشریح کرد:

خطوط قرمز آمریکا، خطور قرمز ایران/ دور پنجم مذاکراتی در کار است؟

کد خبر: 1358034

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: گزینه جنگ تنها به‌عنوان ابزاری برای فشار حداکثری از سوی آمریکا مطرح است. آمریکایی‌ها می‌خواهند با اعمال فشار حداکثری، دولت ایران را با مشکلات داخلی و خارجی مواجه کنند.

خطوط قرمز آمریکا، خطور قرمز ایران/ دور پنجم مذاکراتی در کار است؟

گروه سیاست سایت فردا: مذاکرات ایران و آمریکا با پیچیدگی‌هایی همراه است. از یک سو آمریکایی‌ها می‌گویند غنی‌سازی به میزان مشخصی را می‌پذیرند و از سوی دیگر برخی مقامات این کشور ادعا می‌کنند غنی‌سازی باید به طور کامل متوقف شود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسبق مجلس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «اگر مسائلی که ویتکاف به آن اشاره کرده، مبنی بر خطوط قرمز آمریکا باشد، دور پنجم مذاکرات نخواهیم داشت، مگر اینکه به صحبت‌های ترامپ بازگردیم که گفته بود پیشنهادهایی برای صنعت هسته‌ای وجود دارد که می‌توان درباره آن بحث کرد. در این صورت، دورهای بعدی شکل خواهد گرفت. اما باید با نگاهی پدیدارشناختی سنجید. اگر مذاکرات دور چهارم ادامه یابد، این به این معناست که خطوط قرمز ویتکاف با هدف اعمال فشار بر تیم مذاکره‌کننده بوده است. اما اگر آمریکایی‌ها آن را به‌عنوان خطوط واقعی خود بدانند، دور پنجم مذاکرات شکل نخواهد گرفت».

او ادامه داد: «آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که دیپلماسی ایران پشتوانه مردمی ندارد. بر اساس همین محاسبه، فشار حداکثری را به سمت خطوط قرمز جدی می‌برند. برای بازگشت مردم، باید توجه داشت که شرایط فعلی نتیجه رفتارهای افراطی و فرصت‌سوزی‌هاست. عده‌ای از این وضعیت به سود کلان رسیده‌اند. واقعیت این است که فقط کاسبان تحریم مخالف مذاکره‌اند. کاسبان تحریم که کشور را به این مرحله رسانده‌اند و دوم، کسانی که فرصت‌های اواخر دولت‌ آقای روحانی و اوایل دولت آقای رئیسی را از بین برده‌اند».

این نماینده اسبق مجلس همچنین بیان کرد: «اگر دولت ایران نتواند در مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد و اگر خطوط قرمز اجرایی شوند، لازم است که دولت توجه بیشتری به بازگشت مردم به عنوان پشتوانه خود داشته باشد».

فلاحت‌پیشه در پایان گفت: «من باور دارم که گزینه جنگ تنها به‌عنوان ابزاری برای فشار حداکثری از سوی آمریکا مطرح است. آمریکایی‌ها می‌خواهند با اعمال فشار حداکثری، دولت ایران را با مشکلات داخلی و خارجی مواجه کنند. آن‌ها می‌دانند که این فشار می‌تواند به‌طور موقت سیاست‌های منطقه‌ای‌شان را عقب بیندازد و مواضع‌شان را تضعیف کند. تا زمانی که دولت ایران نتواند مردم را به عنوان پشتوانه خود بازگرداند، نقش آن در عرصه مذاکرات ضعیف خواهد بود».

۰

دیدگاه تان را بنویسید