نحوه دریافت گواهی تمکن مالی سفارت از بورس !

کد خبر: 1347405

نحوه دریافت گواهی تمکن مالی سفارت از بورس

بیش‌تر افرادی که قصد مهاجرت دارند، گرفتن ویزا یا همان روادید از کشور مقصد را به عنوان سخت‌ترین و اضطراب‌آور ترین مرحله اولیه مهاجرت می‌دانند. یکی از مدارک موردنیاز افراد برای اخذ ویزا از سفارت، گواهی تمکن مالی است. بسیاری تصور می‌کنند که دریافت گواهی تمکن مالی، تنها با داشتن سپرده کوتاه‌مدت در بانک، امکان‎پذیر است. اما باید گفت که در حال حاضر می‌توان گواهی تمکن مالی را از بورس هم دریافت کرد. در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که اصلا گواهی تمکن مالی چیست؟ و چطور می‌توان گواهی تمکن مالی را از بورس گرفت؟

گواهی تمکن مالی چیست؟

متقاضیان اصلی گواهی تمکن مالی، کسانی هستند که قصد مهاجرت دارند. افرادی که قصد تحصیل، پیدا کردن شغل یا سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر دارند، برای گرفتن ویزا به گواهی تمکن مالی نیاز دارند. گواهی تمکن مالی، گواهی یا نامه‌ای است که معمولا از طرف شرکت تسویه سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بانک و همچنین صندوق های سرمایه گذاری برای فرد متقاضی مهاجرت، صادر می‌شود. گواهی تمکن مالی، نشان‌دهنده این است که فرد متقاضی مهاجرت از امکان مالی کافی برخوردار است و نیازی به دریافت کمک مالی از طرف کشور مقصد برای مدت مشخصی زندگی در کشور مربوطه ندارد. گواهی تمکن مالی، سندی رسمی است که از طرف نهادهای مالی رسمی مانند بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری صادر می‌شود.

گواهی تمکن مالی از سهام و صندوق‌های سرمایه‌گذاری

تا چند سال پیش، افراد متقاضی، تنها می‌توانستند از حساب‌های جاری خود در بانک به عنوان گواهی تمکن مالی استفاده کنند. اما در حال حاضر، این امکان به وجود آمده که بتوان از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت هم گواهی تمکن مالی دریافت کرد. علاوه بر این، با سرمایه‌گذاری در بورس در سایر صندوق‌های قابل معامله هم می‌توانید گواهی تمکن دریافت کنید. به عنوان مثال، سرمایه‌گذاران در صندوق‌های سهامی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط و دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در کالا هم چنین امکانی دارند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری از نهادهای مالی نوین هستند که سرمایه‌گذاران می‌توانند برای کسب بازدهی مناسب و ریسک کم‌تر نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس از انواع آن‌ها استفاده کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری مانند صندوق درآمد ثابت می‌تواند بازدهی بیش‌تر از بانک را با ریسک کم در سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد و علاوه بر این، در زمان نیاز گواهی تمکن مالی به سرمایه‌گذار ارائه دهد.

گواهی تمکن مالی از سهام و صندوق‌های سرمایه‌گذاری

نحوه دریافت گواهی تمکن مالی از صندوق های سرمایه‌گذاری

صندوق های سرمایه گذاری از نظر معامله به دو دسته قابل معامله و صدور و ابطالی دسته‌بندی می‌شوند. دریافت گواهی تمکن مالی از هر کدام از این دو نوع صندوق سرمایه‌گذاری، متفاوت است. برای اخذ گواهی تمکن مالی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله باید به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه مراجعه کرد اما برای دریافت گواهی تمکن مالی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری صدور و ابطالی باید به طور مستقیم به خود صندوق مربوطه مراجعه کرد.

دریافت تمکن مالی از بانک!

می‌توان گفت اولین جایی که افراد برای دریافت تمکن مالی می‌شناسند، بانک است. در این روش دریافت تمکن مالی، فرد متقاضی باید به میزان ارز (دلار) مشخص شده از طرف سفارت کشور مقصد، گواهی تمکن مالی ارائه دهد. فرد متقاضی باید به بانکی که در آن سپرده کوتاه مدت دارد، مراجعه کند و گواهی تمکن مالی دریافت کند. میزان معادل ریالی که در گواهی تمکن مالی ذکر می‌شود باید به اندازه میزان ارزی (دلاری) باشد که از نظر سفارت کشور مقصد، مورد تأیید است. بنابراین فرد متقاضی باید میزان موجودی سپرده کوتاه‌مدت خود را (تا قبل از درخواست گواهی تمکن مالی) به اندازه موردنیاز برساند. گاهی پیش می‌آید که بعضی از سفارت‌ها، بازه زمانی و میزان گردش مالی متفاوتی نسبت به دیگر کشورها، برای ارائه گواهی تمکن مالی در نظر دارند.

مدارک لازم برای دریافت گواهی تمکن مالی به صورت حضوری

با مراجعه به سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی ir.csdiran.ddn، می‌توان مراحل دریافت گواهی تمکن مالی را تکمیل کرد. این روش برای اخذ گواهی تمکن مالی در بورس، ویژه متقاضیان ساکن تهران و به صورت حضوری است. بعد از وارد شدن به سامانه معرفی شده، گزینه «میز خدمت الکترونیک» را انتخاب می‌کنیم. بعد از وارد شدن به صفحه «میز خدمت الکترونیک» باید گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنیم. سپس گزینه «صورت وضعیت دارایی (به زبان انگلیسی)» را انتخاب کنیم.

بعد از ثبت درخواست برای دریافت گواهی تمکن مالی به زبان انگلیسی، باید با مدارکی شامل اصل کارت مالی، اصل یا تصویر گذرنامه (با اعتبار حداقل شش ماه) و اصل وکالت‌نامه (اگر وکیل یا نماینده از طرف متقاضی هستید)، به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسوه وجوه مراجعه کنیم و گواهی تمکن مالی به زبان انگلیسی را دریافت کنیم.

مدارک لازم برای دریافت گواهی تمکن مالی به صورت حضوری

مدارک لازم برای دریافت گواهی تمکن مالی به صورت غیرحضوری

دریافت گواهی تمکن مالی به صورت غیر حضوری، ویژه متفاضیان ساکن شهرستان‌ها است. افراد متقاضی دریافت گواهی تمکن مالی، نیاز به مراجعه حضوری به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ندارند. متقاضیانی که در شهرستان‌ها هستند، می‌توانند از سایت ir.csdiran.ddn، درخواست گواهی تمکن مالی به زبان انگلیسی را ثبت کنند. سپس مدارک موردنیاز زیر را برای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ارسال نمایند. بعد از انجام تمام مراحل و ارسال مدارک موردنیاز، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، اقدام به ارسال گواهی تمکن مالی به نشانی پستی ارائه شده از طرف متقاضی می‌کند. مدارک موردنیاز عبارتند از:

  1. اصل نامه درخواست با جزئیات زیر:
  • نام و نام خانوادگی، کد ملی و کد بورسی فرد متقاضی
  • نشانی دقیق پستی برای دریافت گواهی تمکن مالی (شامل کد پستی)
  1. تصویر گذرنامه (این نکته را در نظر داشته باشید که گذرنامه باید از حداقل 6 ماه اعتبار برخوردار باشد.)
  2. تصویر کارت ملی
  3. گواهی امضا

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت