سهم دانش‌آموزان اتباع از مدارس ایران

کد خبر: 1314690

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اختصاص ۲۰ درصد ظرفیت مدرسه به اتباع مجاز گفت: در برخی نقاط تعداد دانش آموزان اتباع بیش از ۲۰ درصد حد مجاز ثبت نام این دانش آموزان است.

سهم دانش‌آموزان اتباع از مدارس ایران

علی فرهادی با حضور در برنامه صف اول به مهم‌ترین مسائل نظام تعلیم و تربیت برای آغاز سال تحصیلی پرداخت. فرهادی در ابتدا در خصوص روش‌های تأمین نیروی انسانی گفت: نیاز واقعی آموزش و پرورش به نیروی انسانی بیش از میزان افرادی است که تاکنون جذب کرده‌ایم. اضافه تدریس شاغلین و بازنشستگان یکی از روش‌های جبران کمبود نیروی ماست. در سال گذشته قانونی داشتیم که معلمان بازنشسته بیش از ۸ ساعت در هفته نمی‌توانند تدریس داشته باشند. این قانون با مصوبه سران قوا به ۲۴ ساعت در هفته افزایش پیدا کرد. در نتیجه ۳۴ هزار نفر نیروی انسانی با این قانون جبران شد.

وی با بیان اینکه اضافه تدریس شاغلان هم راه دیگر جبران کمبود نیرو است گفت: حتی مدیرانی داریم که در نوبت صبح مدیر یک مدرسه هستند و در نوبت عصر هم همان مدرسه را مدیریت می‌کنند. با این سیاست و با جذب نیرویی که در طول سال تحصیلی گذشته داشتیم خوشبختانه امسال کمبود معلم نخواهیم داشت.

فرهادی با تاکید بر اینکه از طریق آزمون استخدامی آموزگاری ۲۸ هزار نفر قرار است جذب آموزش و پرورش شوند که تاکنون جذب ۲۱ هزار نفر قطعی شده است؛ گفت: آزمون استخدامی دبیری ۲۴ هزار نفر بود که ۱۷ هزار نفر تاکنون قطعی شده است. ۱۸ هزار نفر هم از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شدند و ۱۱ هزار نفر هم قرار است به عنوان نیروی مربی پرورشی، تربیت بدنی و بهداشت برای مهر امسال وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ملزم بودیم امسال دیگر از نیرو‌های خرید خدمات استفاده نکنیم گفت: مجدداً این مجوز را اخذ کردیم که برای امسال هم از این دسته از همکاران استفاده کنیم. در مجموع نسبت به مهر سال گذشته، توانستیم بیش از ۹۰ هزار نفر نیرو جذب کنیم.

فرهادی با بیان اینکه معتقدیم توازن در میزان جذب و بازنشستگی نیرو‌ها از طریق دانشگاه فرهنگیان ممکن است گفت: عدم توازن جذب در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۶ باعث شد تا ما در چند سال اخیر به دلیل بازنشستگی بالای فرهنگیان با کمبود معلم مواجه شویم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: در سال ۹۲ جمعیت دانش آموزی ۱۲ میلیون و هفتصد هزار نفر بود در حالی که امسال تعداد دانش آموزان قریب به ۱۷ میلیون نفر است. رشد تعداد دانش آموزان در حالی است که تعداد نیرو‌های فرهنگی تغییری نکرده است. قله تعداد دانش آموزان در مهر ۱۴۰۲ بود که ما برای تأمین نیرو ر آن مقطع با مشکل مواجه شدیم و برخی از کلاس‌های درس بدون معلم بودند؛ خوشبختانه این کمبود معلم تا پایان مهر مدیریت شد و همه کلاس‌های درس صاحب معلم شدند.

وی با اشاره به کاهش تعداد پذیرفته شدگان در دانشگاه‌های فرهنگیان در دهه ۹۰ گفت: تعداد پذیرفته شدگان در دانشگاه فرهنگیان در آن سال‌ها از ۲۵ هزار نفر به ۳۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده بود و همین امر هشدار مقام معظم رهبری را به همراه داشت.

فرهادی با بیان اینکه ۵ استان را به صورت ویژه رصد می‌کنیم که مبادا حتی یک کلاس درسشان بدون معلم باشد گفت: استان‌های خراسان رضوی، شهرستان‌های استان تهران، استان اصفهان استان کرمان و استان یزد از جمله مناطقی هستند که تنش‌های مهاجرتی در آن‌ها زیاد است؛ به عنوان مثال در منطقه‌ای در شهرستان‌های استان تهران، برای امسال شاهدیم که جمعیت دانش‌آموزی ناگهان ۳۰۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. علاوه بر بحث مهاجرت‌ها در بحث شهرسازی هم باید به مدرسه توجه کنیم؛ بر اساس قانون، انبوه سازان به ازای ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی باید یک واحد مدرسه هم بسازند. در حالی که در طول این سال‌ها این مسئله اجرایی نشده است.

کاهش تعداد دانش آموزان کشور از سال ۱۴۰۸

وی با بیان اینکه تأمین فضای آموزشی فقط وظیفه آموزش و پرورش نیست؛ گفت: واقعاً باید از خیرین مدرسه ساز قدردانی کنیم که هر آنچه دارند در طبق اخلاص برای مدرسه سازی گذاشته‌اند، اما خیرین در مناطقی می‌توانند فعالیت کنند که زمین مناسب وجود داشته باشد یا مدارس تخریبی وجود داشته باشد که نیازمند احداث یک مدرسه جدید در همان زمین باشد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۸ جمعیت دانش‌آموزی یکسان بوده و پس از آن شاهد کاهش جمعیت دانش آموزان کشور هستیم گفت: از سال ۱۴۱۲ این شیب کاهش شدیدی می‌یابد که در آن سال مجدداً به عدد ۱۲ میلیون دانش آموز می‌رسید که آماری نگران کننده است. بر این اساس طوری برنامه‌ریزی خواهیم کرد که در سال‌های آتی شاهد مازاد نیرو هم نباشیم و از سوی دیگر برای هر بوم و منطقه معلمی از همان منطقه جذب کنیم.

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد