کد خبر : 13589 / /
/

هنوز جزئیات واریز سود سهام عدالت سال ۹۹ مشخص نیست و قرار است ظرف یکی دو روز آینده درباره آن تصمیم‌گیری شود.

سود سهام عدالت سال قبل تا پایان سال به حساب دارندگان سهام عدالت واریز می‌شود. سال گذشته سود سهام عدالت یک میلیون تومانی، ۴۰۰ هزار تومان بود. مبلغ سود سهام عدالت امسال چقدر است و به چه شکلی به مردم پرداخت می‌شود؛ نقدی یا در قالب سهام؟

معاون وزیر کار از واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۰ تا قبل از عید خبر داده و گفته این سود به زودی بین سهامداران توزیع می‌شود.

این مقام مسئول گفته برای مشخص شدن جزئیات واریز سود سهام عدالت، هفتم بهمن ماه جلسه‌ای برگزار می‌شود تا شیوه دریافت سود سهام عدالت سال ۹۹ مشخص شود.

واریز سود سهام عدالت به صورت نقدی؟

هنوز جزئیات واریز سود سهام عدالت سال ۹۹ مشخص نیست و قرار است ظرف یکی دو روز آینده درباره آن تصمیم‌گیری شود. اما سود سهام عدالت سال ۹۸ که به حساب مشمولان واریز شد، هم نقدی بود و هم در قالب سهام.

آنگونه که سازمان بورس اعلام کرد ۹۴ درصد سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۹۸ شرکت‌های سرمایه‌پذیر نقدی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شد و ۴ درصد هم در قالب سهام به مردم پرداخت شد. سهام داده شد.

اما حالا برخی از نمایندگان مجلس می‌گویند ۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت بخشی از سود سال ۹۸ را دریافت نکرده‌اند. حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در ۳۰ آبان سال جاری در توئیتی نوشت: ۱۰ درصد سود سهام عدالت سال ۹۸ هنوز به حساب مشمولان واریز نشده و این کمیسیون پیگیر واریز این مبلغ است.

البته این گفته شجاعی با واکنش سازمان بورس مواجه شد و این سازمان اعلام کرد: «اینکه گفته می‌شود ۱۰ درصد از سود سهام عدالت باقی مانده و به حساب مردم واریز نشده، صحت ندارد. در واقع مبلغ باقیمانده بسیار کمتر از ۱۰ درصد است و حدودا ۹۴ درصد از سود به صورت نقدی به مردم پرداخت شده است.»

سازمان بورس گفته دلیل واریز نشدن بخشی از سود سهام عدالت، افزایش سرمایه شرکت گل‌گهر سیرجان بوده و حدود ۲ درصد هم به علت پرداخت نشدن سود از سوی شرکت مخابرات است.

مبلغ قطعی سود سهام عدالت چقدر است؟

مبلغ سود سهام عدالتی که سال ۱۴۰۰ به حساب مردم واریز می‌شود هنوز مشخص نیست. اما سال گذشته، سود سهام عدالت یک میلیون تومانی، حدود ۴۰۰ هزار تومان بود و سود سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی، ۲۰۰ هزار تومان.

سود سهام عدالت سال ۹۵، برای دارندگان سهام عدالت یک میلیونی، ۱۵۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال ۹۶ به حدود ۱۷۵ هزار تومان رسید. سود سهام عدالت در سال ۹۷ حدود ۲۰۵ هزار تومان بود و در سال ۹۸ با رشد قابل توجهی به ۴۰۰ هزار تومان رسید.

حالا باید دید با توجه به افت شاخص کل بورس، آیا سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰، در مقایسه با واریز سال گذشته کاهش پیدا می‌کند یا نه؟

سهامداران عدالت چقدر ضرر کردند؟

بیش از یک سال و نیم از سرخ‌پوشی بورس و ضرر سرمایه‌گذاران می‌گذرد. بر اساس آمارها بیش از ۹۹ هزار میلیارد تومان سرمایه مردم از بازار سرمایه خارج شده است.

امروز پنجم بهمن ماه شاخص کل بازار سرمایه با کاهش ۲۶ هزار و ۶۷۲ واحدی به محدوده یک میلیون و ۲۰۸ هزار واحد رسید.

تنها در دی ماه بیشتر از شش هزار میلیارد تومان از بازار خارج شده، تنها در روز اول دی ماه پول وارد بورس شده است.

روز ۲۰ مرداد ماه سال گذشته ریزش بورس آغاز شد و شاخص کل تا به امروز بیش از ۳۵ درصد افت داشته است.

 بیش از ۹۹ هزار میلیارد تومان سرمایه مردم و سهامداران عادی از بورس خارج شده است.

میانگین بازدهی نمادهای بازار سهام در این مدت منفی ۴۰ درصد بوده است. یعنی به طور متوسط سهامداران حداقل ۴۰ درصد از سرمایه خود را از دست داده‌اند.

این موضوع در حالی است که حدود پنج درصد از نمادهای بورسی بیش از ۷۵ درصد افت ارزش داشته‌اند.

«با توجه به این سهامداران بورسی بیش از ۴۰ درصد از دارایی خود در این بازار را از دست داده‌اند، برای راهکار حفظ سرمایه روی لینک «چگونه سرمایه خود را به باد ندهیم؟» کلیک کنید»

زیان ۴۰ درصدی سهامداران سهام عدالت

در زمان اوج بورس ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۲۰ میلیون تومان بود. اکنون رقم سهام عدالت در سبد سرمایه‌گذاری مردم به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. یعنی سهامداران سهام عدالت بیش از ۴۰ درصد زیان کرده‌اند.

افرادی که به طور غیرمستقیم سهام عدالت خود را آزاد کرده‌اند هم شرایط بدی تجربه می‌کنند. بر اساس آمار بیش از ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سهامدار صندوق‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند.

از تابستان امسال خالص ارزش دارایی‌های سهامداران بیش از ۱۰۶ هزار میلیارد تومان کاهش داشته است. این یعنی هر سهامدار تنها در این مدت به طور میانگین بیش از چهار میلیون تومان ضرر کرده است.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.