کد خبر : 23898 / /
/

مصوبه دولت درخصوص واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران ابلاغ شد.

 سود سهام عدالت واریزی دو برابر سود سال قبل خواهد بود. سود سهام عدالت تا آخر پاییز واریز می شود. مرحله دوم سهام عدالت اواخرسال یا اوایل سال آینده واریز می شود. اخبار سهام عدالت را در « خبر روز» بخوانید. مصوبه دولت درخصوص واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران ابلاغ شد.

واگذاری جدید سهام عدالت به این افراد

مصوبه دولت درخصوص واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران ابلاغ شد.

 هیئت وزیران  به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (2) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور تصویب کرد:

واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران

1- وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی سازی) مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاه های قابل واگذاری به شرح جدول زیر نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام نماید:

- افراد مشمول موضوع بند (1) این تصویبنامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد. احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان (در مقطع واگذاری سال 1385) بر عهده سازمان خصوصی سازی خواهد بود.

3- مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون (100.000.000) ریال با اعمال پنجاه درصد (50%) تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت (10) سال می‌باشد.

4- سازمان خصوصی سازی مکلف است از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به انتقال سهام به کد سهامداران هر یک از مشمولین موضوع بند (2) این تصویبنامه اقدام نماید.

5- شرکت های موضوع بند (1) این تصویبنامه موظفند در طول مدت قرارداد و به منظور تأدیه اقساط، سود سهام واگذارشده را به حساب سازمان خصوصی سازی نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند. همچنین اعمال سایر حقوق مالانه توسط سهامداران بر اساس اطلاعات ارسالی آنان از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت های سرمایه پذیر صورت خاهد گرفت.

6- سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصی سازی قرار خواهد گرفت و آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ای (طی سه سال به نسبت مساوی) انجام خواهد شد. همچنین سهامداران می توانند پس از پایان سال پنجم نسبت به تسویه پیش از موعد  و آزادسازی سهام خود اقدام نمایند.

7- در صورت عدم تسویه بهای سهام واگذار شده در پایان مدت اقساط، هر یک از سهامداران موظفند باقیمانده بهای سهام را ظرف شش ماه پس از پایان مهلت مقرر، نقداً به حساب دولت واریز نمایند. در غیر این صورت سازمان خصوصی سازی مجاز است پس از پایان مهلت فوق به میزان سهام تسویه شده، سهام در وثیقه را به ترتیب مقرر در بند (6) این تصویبنامه آزاد و مابقی را به مالکیت دولت برگرداند.

8- شورای عالی بورس و اوراق بهادار مکلف است در اجرای این تصویبنامه نسبت به تدوین و اصلاح مقررات مورد نیاز در ارکان بازار سرمایه از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام نماید.

9- قیمت سهام موضوع بند (1) این تصویبنامه توسط هیئت واگذاری و بر مبنای میانگین قیمت پایانی سهام هر شرکت از اولین روز کاری سال جاری منتهی به تاریخ ابلاغ این تصویبنامه/ منتهی به تاریخ جلسه هیئت واگذاری تعیین خواهد شد. در صورت عدم کفاف سهام برای واگذاری تا سقف ریالی تعیین شده برای هر فرد، سازمان خصوصی سازی مکلف است نسبت به تأمین کسری سهام از محل باقیمانده سهام دولت در شرکت های موضوع بند (1) این تصویبنامه اقدام نماید.

تبصره- در صورت تصویب افزایش سرمایه، در فاصله زمانی تاریخ این جلسه تا زمان انتقال سهام، متناسب با آن قیمت و تعداد سهام مبنای تخصیص به مشمولین، تعدیل خواهد شد.

10- واگذاری سهام موضوع این تصویبنامه به موجب قرارداد الکترونیکی منعقده فیمابین سازمان خصوصی سازی و فرد مشمول خواهد بود.

11- نقل و انتقال سهام موضوع این تصویبنامه خارج از ساعت معاملات و خارج از اتاق پایاپای، انجام خواهد گرفت. کلیه کارمزد هزینه های نقل و انتقال و توثیق سهام موضوع این تصویبنامه بر عهده انتقال دهند بوده و نقل و انتقال این سهام از پرداخت مالیات معاف می باشد.

12- سایر ضوابط اجرایی این واگذاری توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و در چارچوب این تصویبنامه تهیه و ابلاغ خواهد شد.

 ارزش سهام عدالت چه قدر شد؟

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به ارزش ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی سهام عدالت، گفت: از طریق سازمان خصوصی سازی در تلاشیم که جاماندگان سهام عدالت نیز بتوانند سهام عدالت خود را دریافت کنند.

هادی قوامی در یک گفت و گوی رادیویی اظهار کرد: ارزش اسمی سهام عدالت در تاریخی که واگذار شد حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان بود اما به نرخ روز الان بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است.

معاون امور حقوقی و مجلس وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در حال حاضر هر سهام عدالت که با قیمت یک میلیون تومان واگذار شده بود حداقل ۲۰ میلیون تومان ارزش دارد و ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی هم الان تقریباً بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است.

قوامی گفت: ما در حال حاضر از طریق سازمان خصوصی سازی در تلاشیم که جاماندگان سهام عدالت نیز بتوانند سهام عدالت خود را دریافت کنند.

وی در رابطه با نقش تعاون در اقتصاد ایران اظهار کرد: بخش تعاون یکی از بخش‌های مهم اقتصاد ایران است و تلاش می‌شود که سهم بخش تعاون در اقتصاد افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول به ساماندهی شرکت‌های تعاونی سهام عدالت اشاره کرد و افزود: یکی از اتفاقات خوبی که در سال‌های اخیر افتاد، تعاونی‌های سهام عدالت بود که شرکت‌های تعاونی آن‌ها در شهرستان‌ها و استان‌ها تشکیل شد. سهام عدالت در قالب این شرکت‌های تعاونی به حدود ۶ دهک از جمعیت کشور داده شد و هم اکنون نزدیک ۴۹ میلیون نفر و عمدتاً از دهک‌های پایین جامعه سهامدار این شرکت‌های تعاونی سهام عدالت هستند. پوی با بیان اینکه مدل واگذاری‌ها در سال‌های اخیر تغییر ماهیتی پیدا کرده تا گروه‌های هدف بیشتری را در برگیرد، تاکید کرد: تلاش وزارت اقتصاد بر این است که اصل قانون اساسی تحقق پیدا کند تا اقتصاد در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی اداره شود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.