مسمومیتی که درمان و پادزهری ندارد

کد خبر: 882700

معاون کل وزارت بهداشت با هشدار نسبت به مسمومیتی که هیچ درمان و پادزهر اختصاصی ندارد، به مشکل کمبود مربی خط بریل اشاره کرد و گفت: همچنین ۷۵ درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست درحالیکه ۷۵۰ هزار نابینا و کم بینا در ایران وجود دارد.

مسمومیتی که درمان و پادزهری ندارد

خبرگزاری تسنیم: دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه متاسفانه ۷۵ درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست، اظهار داشت: در حال حاضر، تعداد نابینایان کشور حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده می‎شود که این افراد حدود ۲۰ درصد کل معلولان جسمی حرکتی و ذهنی کشور را شامل می‎شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: این در حالی است که با احتساب افراد کم بینا، این رقم به ۷۵۰ هزار نفر می‌رسد که به درجات مختلفی اختلال بینایی دارند.

وی تصریح کرد: متاسفانه ۷۵ درصد معابر پایتخت برای نابینایان مناسب نیست. حدود ۲۵ درصد از معابر پایتخت برای نابینایان بهسازی شده است و این وضعیت برای نابینایان دردیگر شهر‌ها نامطلوب‌تر است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مراقبت‎های بازتوانی نابینایی و کم‎بینایی به دو دسته بزرگ، وسایل کم‎بینایی (اپتیکی) و غیر آن (مانند عصای سفید و خط بریل) طبقه‎بندی می‎شود و از سوی دیگر ناظر بر اقدامات بازتوانی اجتماعی و شغلی و آموزشی است، تاکید کرد: ناآگاهی بیماران و ارجاع ندادن آنان به نظام درمانی برای دریافت این خدمت و در درجات بعدی مکانیزم‎های حمایتی خانواده و جامعه و عوامل فرهنگی در کنار مسایلی همچون پوشش ناکافی بیمه‎ نیز از جمله مهمترین موانع بهره مندی و استفاده از خدمات به شمار می‌رود.

وی اقدامات انجام شده به منظور توانمند سازی اجتماعی و فردی افراد معلول را ناکافی دانست و گفت: براساس گزارش انجمن نابینایان، میزان بیکاری در افراد نابینا و کم بینا بیش از ۶۰ درصد برآورد شده است.

حریرچی تصریح کرد: دسترسی به خط بریل در کل کشور به دلیل کمبود مربی برای آموزش و هزینه بالای دستگاه، ضعیف و دسترسی به رایانه‎های مناسب به منظور کاربران نابینایان نیز برای نابینایان تحصیلکرده حدود ۴۰ درصد تخمین زده می‎شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به رایج بودن استفاده از قرص برنج در کشور، به ویژه در نواحی شمالی کشور برای نگهداری برنج و سایر غلات در انبار‌ها و جلوگیری از تأثیر مخرب آفات اشاره کرد و گفت: عواملی مانند قیمت پایین و پتانسیل سمیت زایی بالا و قابل در دسترس بودن قرص برنج، سبب بروز مسمومیت‌های حاد عمدی و تصادفی و در نهایت مرگ و میر می‌شوند.

وی افزود: هر چند در سالیان اخیر اقداماتی برای کاهش تولید، ممنوعیت و محدودیت در فروش آن‌ها انجام شده، ولی آمار نسبتاً بالای مسمومیت‌های ناشی از این عوامل، به ویژه در استان‌های شمالی کشور و تهران، خود، گویای لزوم برخورد جدی‌تر با این معضل است.

حریرچی اظهار داشت: در ۳۵ سال اخیر، موارد زیادی از مسمومیت با میزان مرگ و میر بالای ثانویه به استفاده از قرص برنج در تمام دنیا گزارش شده است که به جز موارد نادری از آن‌ها که به صورت تصادفی بوده، عمده آن‌ها به علت خودکشی بوده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال ۳۰۸ نفر بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست داده اند، گفت: یعنی هر روز دو نفر، که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۰.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد، مسموم شده اند.

حریرچی تصریح کرد: متاسفانه در سال گذشته نیز آمار فوتی‌های قرص برنج نسبت به سال قبل از آن با رشد ۷ درصدی مواجه بود.

مسمومیت باقرص برنج هیچ درمان و پادزهر اختصاصی ندارد

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه از سال ۱۳۹۰ تا اول شهریور امسال ۴ هزار و ۱۰۹ نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، تاکید کرد: مسمومیت باقرص برنج هیچ درمانی ندارد و هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درمانی فقط شامل اقدامات حمایتی است.

به گزارش وزارت بهداشت-وی با تاکید بر اینکه اقدام اصلی، پیشگیری است، اظهار داشت: در پیشگیری از مسمومیت‌های گوارشی به ویژه مسمومیت‌های تصادفی در اطفال، آگاه سازی خانواده‌ها و هم اقدامات عمومی جهت پیشگیری از خودکشی مهم است.

حریرچی با اشاره به اینکه تظاهر به خودکشی برای جلب توجه در تعدادی از افراد وجود دارد که متاسفانه در مورد قرص برنج در قریب به اتفاق موارد منجر به مرگ دلخراش می‌شود، تصریح کرد: باید اقدامات وسیع و سختگیرانه برای جلوگیری از توزیع قرص برنج انجام شود.

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها