نماینده قطر: «اسرائیل» باید به «ان پی تی» بپیوندد

کد خبر: 1247299

نماینده قطر در نشست سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین مجدداً خواهان پیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(ان پی تی) شد.

نماینده قطر: «اسرائیل» باید به «ان پی تی» بپیوندد

به گزارش الخلیج الجدید، «عبدالعزیز سالمین الجابری» رئیس کمیته ملی منع سلاح هسته‌ای قطر در سخنانی گفت: قطعنامه‌های سازمان ملل از سال ۱۹۷۴، قطعنامه‌های ۴۸۷ و ۶۸۷ شورای امنیت در سال‌های ۱۹۸۱ و ۱۹۹۱ و مصوبات مختلف آژانس بین المللی انرژی اتمی همه و همه خواهان آن هستند که کشورهای خاورمیانه غیرعضو در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای این معاهده را امضا کنند.

این در حالیست که رژیم صهیونیستی تاکنون نه تنها این معاهده را امضا نکرده بلکه به بازرسان آژانس نیز اجازه بازدید از تأسیسات هسته‌ای خود را نداده است.

نماینده قطر از جامعه جهانی خواست برای تصحیح این روند و اتخاذ گام‌های عملی با هدف اجرایی کردن قطعنامه‌های مذکور وارد عمل شود.

وی اضافه کرد: پیوستن تل آویو به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و قرار گرفتن تمام تأسیسات هسته‌ای اسرائیل زیر نظر قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی شرط اصلی داشتن خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای است.

نماینده قطر از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست با ابتکار عمل خود رکود به وجود آمده را از بین ببرد. وی تاکید کرد که مسائل هسته‌ای رژیم صهیونیستی باید در میان مسئولان تصمیم گیرنده آژانس مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

پیش از این برخی کشورهای عربی از جمله قطر در اوت ۲۰۲۲ در جریان نشست بررسی معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خواهان پیوستن رژیم صهیونیستی به این معاهده و ایجاد خاورمیانه‌ای عاری از تمام سلاح‌های کشتار جمعی شده بودند.

رژیم صهیونیستی با وجود آنکه یکی از منابع اصلی تهدید و خطر در منطقه به شمار می‌رود از دهه‌ها قبل تاکنون هیچ همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نداشته است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی کشورهای غربی، این رژیم نزدیک به ۲۰۰ بمب هسته‌ای دارد. این در حالیست که برخی منابع غربی از وجود مقادیر زیادی اورانیوم و پلوتونیوم نزد این رژیم خبر داده اند که باعث می‌شود تل آویو بتواند ۱۰۰ بمب هسته‌ای دیگر بسازد. با این وجود تأسیسات هسته‌ای رژیم صهیونیستی تحت هیچ نظارت یا بازرسی قرار نمی‌گیرد.

رژیم صهیونیستی هفت رآکتور هسته‌ای دارد که دیمونا برجسته‌ترین آنها است و سران این رژیم به احدی اجازه نزدیک شدن به این رآکتورها و یا بازرسی آنها را نمی‌دهند.

مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها