ورود ۹۰۰ هزار زائر دهه پایانی ماه صفر به مشهد

کد خبر: 1243936

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی از ورود بیش از ۹۰۰ هزار زائر به شهر مشهد از تاریخ ۱۵الی ۱۹ شهریور ماه خبرداد.

 ورود ۹۰۰ هزار زائر دهه پایانی ماه صفر به مشهد

حجت‌الاسلام حجت گنابادی نژاد امروز در چهارمین نشست خبری قرارگاه عملیاتی زائران دهه آخر صفر اظهار داشت: آمار تجمیعی ورود زائران در دهه آخر ماه صفر از تاریخ 15 تا 19 شهریور ماه سال جاری 921 هزار و 631 نفر است که در مقایسه با سال گذشته نشان از رشد 18 درصدی زائران دارد.

وی افزود: در سفر روز گذشته وزیر کشور به مشهد برای بررسی میدانی و مصداقی شرایط خدمت رسانی به زائران دستورات بسیار مناسبی اتخاذ شد و بر همین اساس قرار شد تا استانداران سراسر کشور در امر خدمت رسانی به زائران به خصوص در امر حمل و نقل و ایمنی مسیرها به سمت مشهد به طور جدی کمک کنند.

گنابادی نژاد ادامه داد : بر این اساس قرار شد تا همچون سال گذشته نمایندگان استانداران سراسر کشور در این ایام ، در مشهد حضور داشته باشند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت:دستوراتی برای تامین اقلام از سوی هلال احمر، وزارت دفاع و همچنین استانداری تهران و شهرداری این شهر به عنوان معین خدمت رسانی در شهر مشهد صادر شد تا سفر زائران در آرامش به سرانجام برسد.

گنابادی نژاد ادامه داد: در زمینه تامین سوخت هیچ جای نگرانی وجود ندارد و سوخت مورد نیاز تامین شده است و همان گونه که از قبل نیز اطلاع رسانی شده است لازم است تا رانندگان کارت سوخت شخصی خود را به همراه داشته باشند و با این حال، به تعداد لازم کارت سوخت در جایگاه های بنزین وجود دارد.

وی اضافه کرد: هم اکنون و در حوزه اسکان ظرفیت خالی وجود دارد و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد و این در حالی است که در کنار ظرفیت اسکان رسمی برای زائران ، اسکان موقت شامل حسینیه ها ، مدارس و مساجد و نیز مکان هایی برای اسکان اضطراری در نظر گرفته شده است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: تجربه خوب اطلاع رسانی خدمات به زائران باعث شده است تا اکنون در حوزه قیمت هتل‌ها کسی دچار شبهه نباشد و لازم است تا امکان اطلاع رسانی وسیع در خصوص سایر خدمات و اقلام وجود داشته باشد تا مردم دچار مشکل نشوند و گرنه در حوزه قیمت ها ، اقدامات انجام شده مانند نقش زدن روی آب است که ماندگار نیست.

اسکان  170 هزار زائر در مدارس خراسان رضوی

صفدر سلطانی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد اظهار داشت: فعالیت قرارگاه عملیاتی خدمات سفر مشهد در دهه پایانی ماه صفر با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسئولان دستگاه‌های خدمت رسان به طور رسمی آغاز شد.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت:در ایام شهادت امام رضا علیه السلام و حضور میلیونی زائرین و عاشقان امام مهربانی ها، آموزش و پرورش خراسان رضوی با اختصاص و تجهیز 715 فضا با ظرفیت بیش از 170 هزار نفر، جهت اسکان زائرین نقش محوری آموزش و پرورش در خدمت رسانی به زائرین در دهه پایانی صفر دارد.

سلطانی خاطرنشان کرد: این 715 فضا در قالب مدارس طرح اسکان کاروان های پیاده، مدارس طرح اسکان کاروان های مستقل فرهنگی، مدارس طرح اسکان خانواده ها و مدارس طرح اسکان اضطراری با ظرفیت های پذیرش مختلف وجود دارند.

وی افزود: آموزش و پرورش استان به عنوان دستگاهی که نقش مهمی در پذیرایی از زائرین دارد در این دهه در قالب هیأت های مذهبی، کاروان های پیاده، ایجاد موکب و طرح گام های عاشقی ظاهر شده و ایفای نقش می کند.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: آماده سازی و اختصاص این فضاها در شرایطی انجام می‌شود که ستاد اسکان فرهنگیان استان و به ویژه شهر مشهد در تمام طول تابستان در مدارس مجری طرح اسکان به زائرین فرهنگی، کارکنان دولت و آحاد هموطنان از سراسر ایران اسلامی خدمت رسانی کرده و در آستانه بازگشایی مدارس و اجرای پروژه مهر نیز قرار دارد.

تسهیل ورود و خروج زائران با نصب 20 سازه در 12 ورودی حرم مطهر رضوی

سرپرست معاونت نگهداری و بهره برداری سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی گفت:همزمان با دهه آخر ماه صفر و به منظور تسهیل تردد زائران امام رضا(ع) 20 دروازه «گام به جلو» در 12 محور ورودی حرم مطهر رضوی نصب شده است.

بهروز برقی در رابطه با اجرای طرح دروازه‌های هدایت «گام به جلو» اظهارداشت: به منظور تسهیل عبور و مرور زائران و نظم بخشی و کنترل جمعیت زائران در مبادی ورودی و در عین حال حفظ زیبایی و صیانت از هنر معماری اسلامی حرم، 20 دروازه جدید در 12 محور ورودی حرم مطهر امام رضا(ع) طراحی و اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه پیش از این در محورهای ورودی سازه های فولادی نامناسب و نازیبا قرار داشت، تصریح کرد: برای زیباسازی و اجرای دروازه های جدید در سال 1400 و در گام نخست و با همکاری مشاوران آستان قدس رضوی و گروهی از صنعتگران، طرح و ایده های متعددی ارائه شد که درنهایت طرح فعلی بعنوان طرح نهایی انتخاب و عملیات ساخت و نصب این دروازه ها متناسب با الگو معماری اصیل و اسلامی حرم مطهر آغاز شد تا یکی از ماموریت‌های سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی عملیاتی شود.

برقی با بیان کارکردهای این المان ها گفت: به دلیل اینکه در مناسبت های مختلف حرم مطهر رضوی پذیرای جمعیت و تحرک زیادی در حرم و اطراف آن هست، الزام به استفاده از این دروازه ها بود چراکه این المان های ورودی با کنترل جریان ورود و خروج افراد به حفظ امنیت کمک می کند.

سرپرست معاونت نگهداری و بهره برداری سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: این دروازه های جدید به صورت استراتژیک حرکت افراد و وسایل نقلیه را مدیریت میکنند، تا از ازدحام جلوگیری و موجب جریان روان جمعیت ، ارتقا امنیت و حفظ صف مناسب می شود و به جلوگیری از بهم ریختگی مسیرهای ترددی کمک می کنند.

وی درباره ساختار دروازه های «گام به جلو» گفت: این دروازه ها از سه ساختار ثابت، متحرک گردان و درهای خودرویی تشکیل شده است. بخش های گردان امکان باز یا مسدود کردن محور را فراهم می کند و درهای خودرویی نیز امکان ورود خودرو ازجمله خودروهای امدادی را فراهم می کند. همچنین در این سازه، اتاقک های نگهبانی شیشه ای برای حضور و استراحت موقت درنظر گرفته شده است.

برقی بیان کرد: چهارچوب های اصلی این سازه فلزی و مستحکم است که بارنگ های طلایی الکترواستاتیک پوشانده و دربخش میانی نیز از ورقه های پلکسی نشکن با قاب محافظ دارای طرح گره استفاده شده است. ارتفاع این سازه ها حدود 1 متر و 40 سانتی متر می باشد و به گونه ای نصب و طراحی شده است که موجب از بین رفتن دید زائر نسبت به نشانه های شاخص حرم مطهر نشده است. برای زیباسازی بیشتر نیز درمیان چهارچوب های سازه، گلدان هایی تعبیه شده است./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها