آیا حضرت خِضر زنده است؟

کد خبر: 939420

طبق آنچه از آیات سوره کهف و تفاسیر پیرامونی و نیز روایات موجود به دست می‌آید، این احتمال تقویت می‌شود که حضرت خضر (ع) هم اکنون زنده است.

آیا حضرت خِضر زنده است؟

باشگاه خبرنگاران: حضرت خضر (ع)، یکی از پیامبران و اولیای الهی محسوب می شود که براساس روایات و احادیث این پیامبر وفات نیافته و تاکنون زنده است، که در همین راستا امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به بررسی این موضوع بپردازد.

حضرت خِضر که بود؟

حضرت خِضر، را یکی از اولیا و پیامبران الهی دانسته‌اند که بر اساس برخی احادیث وی همان شخصی است که نامش در سوره کهف و داستان موسی آمده است.

حضرت خضر را از نوادگان اسحاق نبی دانسته‌اند وطبق روایات، وی مثل حضرت عیسی (ع) زنده است.

حضرت خضر ، در این آیات دارای علم لدنی توصیف شده و بر اساس آیات ۶۰ تا ۸۲ سوره کهف، خضر کشتی عده‌ای مستمند را سوراخ می‌کند، پسر بچه‌ای بی‌گناه را می‌کشد و در روستایی که به آنان غذا ندادند، دیواری مخروبه را تعمیر می‌کند.

موسی (ع) به این کار‌ها اعتراض می‌کند و خضر تأویل کار‌های خود را بیان می‌کند.

در کتاب‌های شیعه احادیث متعددی درباره شخصیت خضر، ماجرای دیدارش با حضرت موسی و نیز حضورش نزد حضرت محمد (ص) و امامان نقل شده است.

مطابق روایتی او مونس امام عصر در زمان غیبت است.

خضر در ادبیات صوفیانه و اشعار فارسی مرشد و راهنما و دارای مقام ولایت است و به سرچشمه حیات دست یافته است. داستان حضرت خضر در قرآن

داستان حضرت خضر و حضرت موسی، داستانی قرآنی در مورد ملاقات و همراهی حضرت موسی (ع) با خضر است که این همراهی به درخواست و اصرار حضرت موسی (ع) بود.

خضر با وجود مخالفت اولیه، با این شرط که موسی (ع) هیچ سوالی از او نپرسد، همراهی را قبول می‌کند.

در این همراهی سه عملِ سوراخ کردن کشتی، کشتن نوجوان و تجدید بنای دیوار توسط حضرت خضر رخ داد.

موسی (ع) در هر سه مورد اعتراض کرده و همین، سبب جدایی این دو می‌شود. خضر در انتهاء علت کار‌هایی که انجام داد را گفت.

این داستان یکبار در قرآن نقل شده و میان مفسران و متکلمان گفتگو‌های بسیاری در مورد این داستان وجود داشته و دارد.

چه دلایلی بر زنده بودن حضرت خضر (ع) وجود دارد؟

طبق آنچه از آیات سوره کهف و تفاسیر پیرامونی و نیز روایات موجود به دست می‌آید، این احتمال تقویت می‌شود که حضرت خضر (ع) هم اکنون زنده است، و برای زنده بودن و عمر طولانی حضرت خضر (ع) دلیلی جز خواست خدای تعالی نمی‌توان یافت.

در این‌جا به برخی از روایات که در منابع اهل سنت و شیعه آمده است اشاره می‌شود:

امام صادق (ع): «مسجد سهله، اقامت‌گاه آن سواره است». پرسیده شد: آن سواره کیست؟ آن‌حضرت فرمود: «حضرت خضر (ع)». امام رضا (ع): «خضر از آب حیات نوشید؛ از این‌رو زنده است و تا روزى که در صور دمیده شود نمی‌میرد. او نزد ما می‌آید و سلام می‌کند و ما صدایش را می‌شنویم، امّا خودش را نمی‌بینیم. هر جا اسمش برده شود، حاضر می‌شود. بنابر این، هر یک از شما نام او را برد، به وى سلام دهد. هر سال در موسم حج حاضر می‌شود و تمام مناسک را به‌جا می‌آورد و در عرفه می‌ایستد و براى دعاى مؤمنان آمین می‌گوید. زود باشد که خداوند او را انیس تنهایى قائم ما، در زمان غیبتش قرار دهد و به وسیله او، وى را از تنهایى به در آورد». به ابن عباس گفته شد: «ما نشنیدیم که از آن رفیق موسى دیگر یادى شده باشد»! او در پاسخ گفت: «او از آب زندگانى خورد و عمر جاودانى یافت و با کشتى به دریا رفت و تا روز رستاخیز در دریا روان خواهد بود»

همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، روایات مختلفی زنده بودن خضر (ع) و طولانی‌بودن عمر او را تایید می‌کنند.

بر این اساس ، همان‌گونه که امام صادق (ع) فرمودند: دیگر نمی‌توانند به دلیل گذشت زمان طولانی، وجود مقدس حضرت مهدی (عج) را انکار کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها