دلایل محتمل اقدام تهاجمی جنگنده‌های آمریکا علیه هواپیمای ایران

کد خبر: 1009002

اقدام دیشب جنگنده‌های آمریکایی علیه هواپیمای ایران را می‌توان از سه منظر تحلیل و ارزیابی کرد.

دلایل محتمل اقدام تهاجمی جنگنده‌های آمریکا علیه هواپیمای ایران

خبرگزاری فارس: محمد شیخان، کارشناس مسائل سیاسی: شب گذشته دو فروند جنگنده اف - ۱۵ آمریکا در اقدامی تخاصم‌آمیز علیه هواپیمای مسافربری ماهان، بیش از حد به این هواگرد غیرنظامی ایران نزدیک شده و با گرفتن حالت تهاجمی، موجبات هراس مسافران این هواپیما را فراهم کردند.

این اولین بار نیست که آمریکا علیه یک هواپیمای غیرنظامی ایرانی، اقدام تخاصم‌آمیز می‌نماید. بلکه در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۶۷، ناوگان دریایی آمریکا در خلیج فارس، هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران را ساقط کرده و ۲۹۰ نفر مسافر بی گناه آن را به شهادت رساند.

اما اقدام دیشب جنگنده‌های آمریکایی را می‌توان از سه منظر تحلیل و ارزیابی کرد:

۱-پیگیری بیش از پیش کارزار فشار حداکثری در فاز شوآف نظامی و عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی ایران، در جهت نا امن نشان دادن کریدور‌های پروازی بین‌المللی برای خطوط هوایی ایران. این اقدام را می‌توان روی دیگر سکه تحریم شرکت ماهان توسط آمریکا و ملزم کردن کشور‌های گوناگون به پیروی از آن ارزیابی کرد.

۲-کاهش حداکثری آستانه تحمل جمهوری اسلامی ایران و بروز یک درگیری میان ایران و آمریکا و حمله هرچند کم دامنه آمریکا به جمهوری اسلامی ایران، به منظور دستاورد سازی برای دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چرا که او اکنون در فاصله کمتر از چهار ماه مانده به انتخابات، همه آنچه را که تا همین چند وقت پیش به عنوان دستاورد‌های اقتصادی خویش و برگ برنده‌اش در انتخابات بر می‌شمرد، به دلیل شیوع کرونا از دست داده است. در حال حاضر به دلیل تعطیلی مشاغل در آمریکا، پنجاه میلیون نفر بیکار شده‌اند و این امر برای ترامپ فاجعه‌بار است؛ لذا او در آستانه انتخابات، نیاز به یک دستاورد عمده دارد.

۳-روز گذشته مانیفست سیاست خارجی حزب دموکرات در انتخابات پیش رو منتشر شد. بر اساس این مانیفست، حزب دموکرات اعلام کرده است در صورت در اختیار گرفتن مقام ریاست جمهوری آمریکا، به دنبال تغییر نظام در ایران نبوده و دولت آمریکا را به توافق برجام باز می‌گرداند.

از این منظر می‌توان گفت دولت ترامپ به منظور تخریب مانیفست سیاست خارجی حزب دموکرات، با دست زدن به اقداماتی از این دست، به دنبال این است تا آستانه تحمل جمهوری اسلامی ایران را کاهش داده و مجبور به انجام واکنش دفاعی در این خصوص نماید. چرا که ترامپ می‌خواهد از این رهگذر به افکار عمومی آمریکا اینطور القاء کند که دولت جمهوری اسلامی ایران یک بازیگر ستیزه‌جو است و هرگونه مماشات با آن، بدون نتیجه است.

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها