باید ها و نباید های مسیر شغلی

کد خبر: 1259185

مسیر شغلی چیست؟ این سوال، یکی از متداول ترین سوالاتی به حساب می آید که کاربران در بازه های زمانی مختلف با آن مواجه می شوند. به صورت کلی، برای موفقیت در یک شاخه کاری خاص افراد باید به متغیر های زیادی توجه داشته باشند. از نگاه دکتر میثم شکری ساز مسیر هایی که شما برای موفقیت و دستیابی به مراحل شغلی عالی آنها را طی می کنید، Road Path یا مسیر های شغلی نامیده می شوند.

باید ها و نباید های مسیر شغلی

 

خیلی از ما هنگام شروع یک کار جدید، راه و روش موفقیت در آن را نمی دانیم. این سردرگمی مشکلات جدی را برای ما ایجاد کرده و روند انجام فعالیت های مختلف را تحت تاثیر خود قرار می دهد. کاربران در این شرایط با سوالاتی همچون من چگونه می توانم موفق شوم؟ چگونه می توانم درآمد خود را افزایش دهم؟ اصلا چگونه می توانم در این کار مشهور شوم، مواجه می شوند. امروز ما قصد داریم تا به این سوالات پاسخ دهیم و روند طراحی مسیر شغلی را بررسی کنیم. پس با ما همراه شوید.

تعریف مسیر های شغلی

بیایید کارمان را با بررسی دقیق چیستی مسیر های شغلی شروع کنیم. به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز همه ما به دنبال فعالیت در زمینه ای هستیم که به آن علاقه داریم. هر شخصی در زندگی اش یک سری اولویت های ویژه داشته و برنامه های خود را نیز بر همان اساس تنظیم می کند. مسیر های شغلی، ابزار های کاربردی به حساب می آیند که به افراد کمک می کنند تا در کارشان پیشرفت کنند. با استفاده از چنین ابزار هایی، شما می توانید مراحل شروع، پیشرفت و اتمام کار را مشاهده نمایید. به خاطر داشته باشید که استفاده از این ابزار برای همه افراد علاقه مند به یک حوزه کاری خاص، ضروری است.

2

از نگاه دکتر میثم شکری ساز اگر شما به دنبال موفقیت در کسب و کار خود هستید، باید برنامه ای ویژه با نام مسیر شغلی را مورد استفاده قرار دهید. با طراحی برنامه و فعالیت بر اساس همین برنامه، شما می توانید طی مدت زمان کوتاهی به شغل دلخواه خود دسترسی پیدا نمایید. البته که طراحی مسیر های مربوط به ایجاد تحول در شغل، کار راحتی نیست. متغیر های زیادی هستند که مسیر های شغلی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهند. اگر شما هم به دنبال فعالیت در این زمینه هستید، لزوما باید بر اساس علایق و سلایق خود تصمیم بگیرید.

انواع مسیر برای رسیدن به شغل رویایی

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که به صورت دقیق، در حال حاضر چند مدل مسیر شغلی در دنیا وجود دارد. مسیر های شغلی مختلف را می توان بر اساس پیش نیاز هایشان در دسته بندی های متنوعی تقسیم نمود.

مسیر های دانش محور، اولین دسته بندی محبوب به حساب می آیند. در طی این مسیر، شما با استفاده از دانشی که در دوره های دانشگاهی یا عملی کسب کرده اید، می توانید نسبت به کسب درآمد اقدام نمایید.

دومین دسته بندی به مسیر های درآمد محور اشاره دارد. این مدل از مسیر های شغلی بیشتر روی مباحث فنی تمرکز داشته و به مهارت شخص وابسته است.

فریلنسینگ سومین و آخرین دسته بندی است که شما می توانید آن را مورد استفاده قرار دهید. آزاد کاری یا فریلنسینگ مزایای گسترده ای را برای کاربران به همراه دارد. افراد با ورود به این حوزه از کار، می توانند بدون دغدغه در مورد مشکلات مالی و شرکت، در بازار فعالیت داشته باشند. البته که فعالیت در این زمینه هم به مهارت فرد وابسته است و هم به دانش او!

مراحل مسیر شغلی

توجه به مراحل مسیر شغلی هم اهمیت زیادی دارد. همانطور که گفته شد برای کسب بازدهی مطلوب در این زمینه کاربران لزوما باید بر اساس مراحل اقدام نمایند. در حال حاضر امکان مشخص کردن یک دسته مراحل خاص برای همه شغل های موجود در ایران وجود ندارد. تلاش و پشتکار به شما اجازه می دهد تا به همه خواسته های خود برسید اما، بدون تحقیق در مورد یک شغل خاص، احتمال موفقیت شما تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند. از همین جهت، برای کسب بازدهی مطلوب شما باید به دنبال استفاده از خدمات مشاورین حرفه ای برای یافتن مسیر مناسب شغل باشید. به صورت عمومی، یک مسیر سر راست و اصولی، از چهار قسمت تعیین هدف، خود شناسی، مسئولیت پذیری و شبکه سازی تشکیل شده است. مسلما هر کدام از این مراحل، روی روند به نحوی خاص تاثیر گذار هستند.

نکات مهم برای طراحی مسیر شغلی

بر باور دکتر میثم شکری ساز برای طراحی مسیر شغلی، شما همواره باید به یک سری نکات خاص توجه کنید تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید. اولین نکته به حوزه کاری شما اشاره دارد. شاخه های کاری همچون طراحی گرافیک، برنامه نویسی و مهندسی نرم افزار به صورت فریلنسینگ بازدهی مطلوبی را به همراه دارند. از همین رو، کاربران متخصص در دنیای کامپیوتر به جای استخدام در یک سازمان، به سراغ آزاد کاری می روند. جدا از این مسئله، برای طراحی مسیر های شغلی در بهترین حالت ممکن شما باید به علایق خود توجه کنید. خیلی از افراد صرفا به درآمد توجه کرده و در طولانی مدت با مشکلات گسترده ای هم مواجه می شوند.

3

دریافت مشاوره برای طراحی مسیر شغلی

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز مدیرعامل گروه بین المللی پارس پندار نهاد برای طراحی مسیر شغلی در بهترین حالت ممکن، بهتر است خدمات تیم های مشاوره ای حرفه ای و تعلیم دیده را نیز مورد استفاده قرار دهید. استفاده از مشاورین حرفه ای برای طراحی آینده، مزایای زیادی را به همراه دارد. مشاورانی که در این زمینه فعالیت می کنند، با داشتن سابقه فعالیتی درخشان همواره آماده رفع نیاز کاربران هستند.

با استفاده از خدمات افراد حرفه ای و متخصص در این زمینه، شما می توانید شرایط ذهنی، فیزیکی و مهارت های خود را به صورت دقیق بررسی کنید و بر همان اساس هم بهترین برنامه را تنظیم نمایید. جدا از این مسئله، طراحی مسیر های شغلی به دانش بازار نیاز دارد. مشاورین فعال در این زمینه، همواره با بررسی بازار و وضعیت آن بهترین راه حل را در اختیار متقاضیان قرار می دهند. پس برای کسب بازدهی مطلوب، بهتر است کمی وقت خود را صرف یافتن بهترین تیم های مشاوره ای فعال در این زمینه بکنید.

منبع: مسیر شغلی از نگاه دکتر میثم شکری ساز

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد