موج جدید برخورد با عرضه پوشاک قاچاق در «مال‌ها»

کد خبر: 1278902

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با بیان اینکه مقابله با عرضه کالای قاچاق به تقویت تولید ملی منجر خواهد شد، گفت: برخورد قاطعانه در مقابله با فروش هرگونه کالای قاچاق آغاز شده و ادامه‌دار خواهد بود.

موج جدید برخورد با عرضه پوشاک قاچاق در «مال‌ها»

به گزارش تسنیم، وضعیت بازار پوشاک از مدت‌ها قبل به سبب عرضه اجناس قاچاق با انتقاد تولیدکنندگان و مردم همراه بوده است. این در حالی است که مطابق با قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392، عرضه کالای قاچاق جرم و برای متخلفین جرایمی در نظر گرفته خواهد شد.

اما به سبب عدم جدیت دولت قبل در مبارزه با قاچاق، عملاً اجرای قانون تنها بر روی کاغذ خلاصه شد. نکته جالب‌توجه این بوده که در سال 1397 طرح مبارزه با برندهای محرز قاچاق در حوزه پوشاک آغاز شده بود؛ اما برخوردها در این حوزه به صورت مقطعی صورت گرفت. در نتیجه بنابر اعلام تولیدکنندگان پوشاک رفتار عرضه‌کنندگان کالای قاچاق تغییر نکرد.

همین عدم استمرار در برخورد با پوشاک قاچاق سبب شد انبوهی از این کالا‌ها از طرق مختلفی نظیر گذرگاه مرزی، ته لنجی، مناطق آزاد، ملوانی و... حوزه تولید را هدف قرار دهد. درواقع یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت یعنی حمایت از تولید و اشتغال با معضل ورود کالا‌های دست‌دوم و قاچاق مواجه شد.

از سوی دیگر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نیز در نامه‌ای خطاب به مقام معظم رهبری، گلایه‌های خود را نسبت به وضعیت موجود مطرح کردند. در بخشی از این نامه آمده بود: «اگرچه بر اساس فرمان حضرت‌عالی می‌بایست عزم جدی دستگاه‌های متولی مبارزه با قاچاق کالا بر این باشد جنس قاچاق از پیش از مبادی ورودی تا محل عرضه آن در بازار، آماج اقدامات گوناگون این مبارزه قرار گیرد، متأسفانه هم اکنون شاهدیم مقابله در تمام عرصه‌ها رها شده است.

هم اکنون بازار پوشاک کشور متأثر از قاچاق بیش از سه میلیارددلاری است که متولیان ذی‌ربط با ارائه آمارهای غلط، به‌جای انجام وظایف خود در جهت برخورد سعی در پنهان‌کردن این معضل دارند.»

 اهتمام پلیس برای مقابله با قاچاق

همچنین اعضای این اتحادیه با ارسال نامه‌ای به فرمانده فراجا، ضمن تشکر از توجه پلیس به مسئله قاچاق کالا، خواستار برخورد مستمر، مؤثر و مستقیم با پوشاک قاچاق در سطح عرضه و بازار شب عید شدند.

علاوه‌بر این تغییر دیدگاه دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به این معضل سبب شد، طرح تشدید برخورد باعرضه کالای قاچاق بار دیگر اجرائی شود. شواهد میدانی از بازار تهران حکایت از آن دارد که بازرسین وزارت صمت در کنار مأمورین فراجا، نظارت‌های خود را آغاز و برای متخلفین پرونده قضائی تشکیل داده‌اند.

روز گذشته هم بازرسان وزارت صمت و نیروی انتظامی با حضور در ایران مال، به بررسی اجناس برخی از دانه درشت‌های عرضه‌کننده پوشاک پرداختند و شواهد حکایت از جمع‌آوری اجناس قاچاق در پخشی‌ از فروشگاه‌ها دارد.

 برخورد با عرضه پوشاک قاچاق

در همین رابطه، «حجت‌الله مهدوی»، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، گفت: در ادامه اقدامات ستاد مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز در سطح استان تهران، با هماهنگی‌های انجام شده از طریق نهادها و ارگان‌های ذی‌ربط و بر اساس وظایف ذاتی ستاد، مبارزه باعرضه پوشاک محرز قاچاق مجدداً آغاز شده است.

وی ادامه داد: البته درگذشته نیز اقداماتی پیرامون مبارزه باعرضه کالای قاچاق انجام شده بود؛ اما اکنون مطابق با منویات مقام معظم رهبری، دستور رئیس‌جمهور، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین استاندار تهران، به‌صورت مستمر نظارت در این حوزه صورت خواهد پذیرفت.

به گفته مهدوی، استمرار در مقابله باعرضه کالای قاچاق به تقویت تولید ملی منجر خواهد شد. امری که در نهایت رضایت‌مندی مردم و تولیدکنندگان را به دنبال خواهد داشت.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، اعلام داشت: در حال حاضر در تمامی حوزه‌ها (یعنی البسه، کفش، کیف، کفش و...) و در تمامی سطح استان تهران، مقابله باعرضه کالای قاچاق صورت می‌گیرد و هرگونه تخلف با برخورد جدی و قانونی همراه خواهد بود، درعین‌حال این برخوردها مقطعی نبوده و ادامه‌دار است.

 درخواست انجمن لوازم خانگی

به گزارش ایسنا، «عباس‌ هاشمی»، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هم در نامه‌ای به «سید مجید رضوی»، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به جایگاه صنعت لوازم خانگی به عنوان دومین صنعت پیشران کشور در توانمندسازی اقتصاد بدون نفت، آورده است: علی‌رغم کسب توفیقات حاصل شده در توسعه کمی و کیفی صنعت لوازم خانگی در طول نزدیک به پنج سال گذشته توسط واحدهای تولیدی فعال، افزون بر مشکل جاری معیشت مردم و کاهش توان خرید خانواده‌ها، کماکان برخی مشکلات کلیدی و ریشه‌ای وجود دارد.

در این نامه آمده است: جولان انواع کالاها و محصولات فاقد اصالت و افزایش قاچاق (چه از منظر محصولات نهائی و چه اجزاء و قطعات) از جمله این مشکلات عنوان شده که در بازار داخلی مانعی جدی بر استمرار پیشرفت این صنعت است.

هاشمی در ادامه این نامه تاکید کرده که در این راستا برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مختلف صورت گرفته توسط واحدهای تولیدی در توسعه خطوط مختلف تولید گروه‌های کالایی، نه تنها به رشد صنعت کمک کرده، بلکه به بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی مثل صادرات غیر نفتی، اشتغال‌زایی، سهم ارزش افزوده، تولید ناخالص ملی، مصرف انرژی و... نیز اثرگذار بوده است.

به گفته دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی، عرضه محصولات قاچاق به هر شکل و عنوان در بازار موجب اختلال در نظام اقتصادی و آسیب‌های جدی به چرخه تولید، تهدید تجارت و رقابت سالم، افزایش هزینه دولت، کاهش نرخ اشتغال، کاهش میل به سرمایه‌گذاری‌های مولد داخلی بوده است.

در ادامه این نامه، این مقام صنفی تقاضا کرده برای کاهش خسارات پدیده مخرب قاچاق، نسبت به جمع‌آوری این قبیل کالاها که در سطح بازار داخلی به وفور قابل مشاهده است، دستور اقدام عاجل داده شود.

گفتنی است حمایت از تولید داخل نباید بهانه‌ای برای برخی اصناف باشد تا کالاهای بیکیفیت به مردم عرضه کنند. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب هم درخصوص کیفیت پایین خودروهای داخلی فرمودند: «با وجود حمایت زیاد از صنعت خودرو در کشور، کیفیت خودرو خوب نیست. مردم ناراضی‌اند و درست می‌گویند و حق با مردم است.»/ کیهان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد