پرداخت سود سهام عدالت متوفیان قطعی شد | نحوه پیگیری وضعیت سهام عدالت متوفیان

کد خبر: 1353362

پرداخت سود سهام عدالت متوفیان پس از انتقال سهام به وراث از سال ۱۴۰۴ قطعی شد؛ انتقال سهام با ارائه مدارک لازم از طریق بانک‌های منتخب و کارگزاری‌های معتبر امکان‌پذیر است.

پرداخت سود سهام عدالت متوفیان قطعی شد | نحوه پیگیری وضعیت سهام عدالت متوفیان

۱۵ آبان سال ۱۴۰۲ بود که از میراث سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث رونمایی شد. پس از کش و قوس‌های فراوان، این سامانه در دسترس قرار گرفت.

مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: از سال گذشته امکان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث فراهم شده است. بر این اساس، یکی از وراث می‌تواند مدارک لازم را به شعب منتخب بانک‌های تجارت، ملی، ملت، پارسیان و کشاورزی یا کارگزاری‌های تعیین‌شده ارائه دهد و فرآیند انتقال سهام را انجام دهد.

مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام عدالت

این مقام مسئول تأکید کرد که ارائه مدارک تنها باید از طریق شعب بانک‌های تعیین‌شده و کارگزاری‌های منتخب صورت گیرد و اقدام از مسیرهای دیگر ممکن است باعث ایجاد مشکلات شود. مدارک مورد نیاز عبارتند از:

پیگیری وضعیت سهام عدالت متوفیان

محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: افراد می‌توانند به سامانه ddn یا سامانه دارا (https://dara.csdiran.ir/login) مراجعه کنند و وضعیت پرونده متوفی را مشاهده کنند. اگر تقسیم سهام انجام شده باشد، سود سهام عدالت به تمامی وراثی که در سامانه سجام ثبت‌نام کرده‌اند و شماره شبای معتبر وارد کرده‌اند، واریز خواهد شد.

توقف نشده است: واریز سود سهام عدالت متوفیان

پس از انتشار اخبار نادرست مبنی بر متوقف‌شدن پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث، مهدی حاجی‌وند توضیح داد: شورای عالی بورس در جلسه اخیر خود مباحث مرتبط با سهام عدالت متوفیان را بررسی کرد. او تأکید کرد که پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث ادامه دارد و برداشت اشتباه برخی رسانه‌ها از مصوبات شورا صحیح نیست.

وی افزود: فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان از مسیر بازار سرمایه به‌صورت رایگان انجام می‌شود و هیچ‌گونه توقف در این مسیر وجود ندارد.

ثبت‌نام در سامانه سجام: الزامی برای دریافت سود

باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، پیش‌تر اعلام کرده بود که فرآیند ثبت‌نام در سامانه میراث کاملاً رایگان است. وی تأکید کرد که تمامی وراث سهام عدالت باید در سامانه سجام ثبت‌نام کنند تا بتوانند سود خود را دریافت نمایند.

در پایان توصیه می‌شود که سهامداران اخبار مرتبط با سهام عدالت را تنها از رسانه‌های معتبر و رسمی دنبال کنند تا از هرگونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

نحوه دریافت سود سهام عدالت برای این سهامداران (۲۵ فروردین)

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه گفت: در مرحله نخست سود سهام عدالت سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲، تعداد ۱۵۱ هزار سهام‌دار سود خود را دریافت نکرده‌اند.

محمد باغستانی با بیان مطلب فوق افزود: گزارش ۱۹ بانک عامل واریز مرحله نخست سود سهام عدالت نشان می دهد در مقایسه با دوره قبل واریز سود مشمولان سهام عدالت، در این دوره شاهد کاهش ۹.۷ درصدی برگشتی بانک ها معادل ۱۶ هزار و ۳۰۷ نفر بودیم به طوری‌که در مجموع ۱۵۱ هزار و ۷۱۲ سهام‌دار به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را در این مرحله دریافت کنند.

او با بیان این‌که سهامداران نگران دریافت سود سهام عدالت خود نباشند، گفت: سهامدارانی که سود خود را دریافت نکرده اند، به‌راحتی می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، اطلاعات خود را اصلاح کنند تا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تاکید کرد: «شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت» از مهم‌ترین دلایلی است که سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نمی‌شود.

او اعلام کرد: در این دوره سپرده‌گذاری مرکزی با همکاری سازمان امور مالیاتی پس از پرداخت مالیات بر ارث متوفیان، سود یک میلیون و ۵۰ هزار متوفی مشمول سهام عدالت را که فرایند تقسیم سهامشان در سامانه میراث تکمیل شده بود، به حساب وارث آن‌ها واریز کرد.

این گزارش حاکی است، مرحله اول سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر و برای نخستین بار منافع حاصل از سود سهام عدالت مربوط به سنوات اخیر اسفندماه گذشته به حساب بیش از ۴۴ میلیون سهام‌دار واریز شد.

منبع: سنانیوز

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

تازه های سایت