حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا دستگیر شدند
شهردار نیویورک اعلام کرد که حدود ۳۰۰ دانشجو در جریان سرکوب اعتراضهای حمایت از فلسطین در دانشگاه کلمبیا دستگیر شدند.
رئیس گشت پلیس نیویورک در پی یورش شب گذشته به دانشجویان در دانشگاه های نیویورک به ویژه دانشگاه کلمبیا و برخورد خشونت آمیز با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل اعلام کرد: حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا و سیتی کالج نیویورک دستگیر شده اند.
مقامات و پلیس آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی پس از سرکوب اعتراضات دانشجویی به ویژه در دانشگاه کلمبیای نیویورک و یورش به این دانشگاه و دستگیری دهها دانشجوی حامی فلسطین با خشونت در نشستی خبری به دفاع از عملکرد خود پرداختند.
جان چل، رئیس گشت پلیس نیویورک در یک کنفرانس خبری روز چهارشنبه با حضور مقامات شهر نیویورک گفت: از حدود ۳۰۰ نفری که توسط افسران پلیس نیویورک در داخل و خارج از ساختمان دانشگاه کلمبیا دستگیر شدند، بیشتر بازداشت شدگان مربوط به دانشکده سیتی این دانشگاه بودند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این مقام پلیس نیویورک گفت: ۲۸۲ نفر در رابطه با حمله به همیلتون هال دستگیر شده اند، از جمله ۱۷۳ نفر از دانشکده سیتی و ۱۰۹ نفر از دانشگاه کلمبیا.
او افزود که مقامات هنوز در حال تعیین تعداد دقیق دستگیرشدگان غیروابسته به هر دو دانشگاه هستند.
شهردار نیویورک اعتراضات در دانشگاه کلمبیا را به نفوذ غیردانشجویان نسبت داد
اما شهردار نیویورک در این نشست خبری مدعی شد: افراد غیر وابسته به دانشگاه کلمبیا به ساختمان دانشگاه نفوذ کرده بودند. اریک آدامز، شهردار نیویورک، روز چهارشنبه به وقت محلی در این نشست خبری ادعا کرد افرادی که به ساختمان همیلتون هال در دانشگاه کلمبیا حمله کردند شامل دانشجویان بودند اما توسط افرادی "که به دانشگاه وابسته نیستند" ،هدایت می شدند.
آدامز در توجیه یورش شبانه و خشونت پلیس نیویورک به دانشگاه کلمبیا گفت: "دانشگاه برای تخلیه هامیلتون هال و چادرهای خارج به کمک پلیس نیاز داشت و این عملیات دوگانه که شمال جمع آوری چادرها و تخلیه همیلتون هال می شد با موفقیت انجام شد."
شهردار نیویورک افزود: پلیس در حال رسیدگی به وضعیت حدود ۳۰۰ بازداشت شده است تا « دانشجویان را از افراد غیر وابسته مشخص کند.»
این مقام ارشد شهر نیویورک ادعا کرد: این بازیگران خارجی سابقه ایجاد هرج و مرج دارند و به دنبال اعتراض مسالمت آمیز نیستند.
مواجه شدن دستگیرشدگان با اتهامات ورود غیرقانونی تا شرارت جنایی
رئیس پلیس نیویورک نیز در این نشست خبری اعلام کرد افرادی که در محوطه دانشگاه نیویورک دستگیر شده اند با اتهامات ورود غیرقانونی تا شرارت جنایی روبرو هستند
ادوارد کابان، رئیس پلیس نیویورک افزود که پلیس نیویورک حدود ۳۰۰ نفر را بین دانشگاه کلمبیا و دانشکده سیتی کالج نیویورک دستگیر کرد که اتهامات اولیه این افراد شامل ورود غیرقانونی و شرارت مجرمانه است.
پیش از این، «ادوارد ای. کابان» رئیس پلیس نیویورک اعلام کرد که اداره پلیس از ۷ اکتبر به بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ اعتراض در سراسر شهر پاسخ داده است.
کابان تصریح کرد: «از زمان حمله ۷ اکتبر، پلیس نیویورک به بیش از دو هزار و ۴۰۰ اعتراض و تظاهرات در سراسر شهر پاسخ داده است.»
رئیس پلیس نیویورک اضافه کرد: از این تعداد تظاهرات حدود یکهزار و ۱۰۰ مورد مربوط به "وضعیت در اسرائیل و فلسطین است و در هر مورد ما برای ایمن نگه داشتن معترضان و محافظت از حقوق متمم اول آنها تلاش کرده ایم."
او گفت: "این کار آسانی نیست، اما مردان و زنان پلیس نیویورک کار خود را به خوبی انجام داده اند."
حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.
این اعتراض ها در پی حمایت های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.
لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.
استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.
اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.
این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدانهای بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید