ماجرای خشم ایرلندی ها از ترامپ

کد خبر: 1348162

نخست وزیر ایرلند در حالی فردا (چهارشنبه) مهمان ترامپ در کاخ سفید است که اختلافات این کشور با آمریکا بر سر حمایت از اوکراین و غزه، روابط طرفین را تحت الشعاع قرار داده و موجی از خشم و نفرت در ایرلند به راه انداخته‌است.

ماجرای خشم ایرلندی ها از ترامپ

نخست وزیر ایرلند در حالی فردا (چهارشنبه) مهمان ترامپ در کاخ سفید است که اختلافات این کشور با آمریکا بر سر حمایت از اوکراین و غزه، روابط طرفین را تحت الشعاع قرار داده و موجی از خشم و نفرت در ایرلند به راه انداخته‌است.

تارنمای پولیتیکو نوشت، در شرایط عادی، شرکت در جشن های ملی مذهبی سنت پاتریک برای ایرلند یک رویای دیپلماتیک است اما مراسم امسال برای اقتصاد این کشور که بسیار به آمریکا وابسته است، خطرناک است.

دعوت از دوبلین در این هفته برای حضور در کاخ سفیدِ دونالد ترامپ، با ترس و نفرت بی سابقه ای در دوبلین، مورد توجه مقامات ایرلند قرار گرفته است.

مایکل مارتین نخست وزیر ایرلند قبل از دیدار روز چهارشنبه با ترامپ در واشنگتن، در تگزاس بسر می برد و به دنبال توسعه سرمایه گذاری آمریکا برای پر کردن خزانه ملی و جلب حمایت از اقتصاد در هم تنیده این کشور با واشنگتن است.

مارتین، ساعاتی بعد از رویارویی اخیر ترامپ و ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید، آن را بسیار خارق العاده توصیف کرد و گفت، اگر ترامپ می خواهد، هنگامی که وی به عنوان اولین رهبر خارجی روی صندلی طلایی می نشیند که آخرین بار زلنسکی روی آن نشسته بود، به ایرلند حمله کند، او نیز چیزهای زیادی برای هدف گرفتن خواهد داشت.

اختلاف نخست برلین و دولت ترامپ، بر سر اوکراین است. دولت ایرلند موافق زلنسکی درباره نیاز به ضمانت های امنیتی آمریکا، بیش از آتش بس است. با این حال ایرلند که رسما کشوری بی طرف است و حتی در ناتو عضو نیست، مصداقی از کشورهایی اروپایی است که از نظر ترامپ، تمایلی به هزینه کردن برای دفاع از خود ندارد.

اختلافات بر سر اوکراین و غزه، دیدار نخست‌وزیر ایرلند با ترامپ را در کاخ سفید متشنج می‌کند؟

ایرلند تنها ۰.۲ درصد از تولید اقتصادی خود را صرف هزینه دفاعی خود کرده است که کمترین میزان در سطح اتحادیه اروپا است. فقدان رادار و دستگاه های رادار زیردریایی موسوم به سونار، در کنار نیروی دریایی کوچک با ملوان‌های بسیار معدود و نیروی هوایی که فاقد جت است، دوبلین را به طور مؤثری برای دفاع از خود به ایالات متحده و انگلیس وابسته می‌کند.

این حقیقت به سختی دوبلین را موقعیت معتبری برای حمایت از سیاست های امنیتی قوی تر در حوزه های دیگری قرار می دهد.

اما اختلاف فاحش ایرلند و آمریکا بر سر غزه است. ایرلند یکی از منتقدان صریح در بین کشورهای اروپایی درباره عملکرد رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها است و سال گذشته به اسپانیا و نروژ در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی ملحق شد.

این کشور همچنین از اقدام حقوقی آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی عدالت برای متهم کردن رژیم اسرائیل به نسل کشی در غزه حمایت کرد؛ اتخاذ چنین موضعی بهانه ای به تل آویو داد تا سفارت خود در دوبلین را تعطیل کند.

نخست وزیر ایرلند در داخل کشورش با فشار اپوزیسیون برای تصویب قانونی قرار دارد که واردات از سرزمین های تحت اشغال اسرائیل را منع می کند.

بزرگترین حزب اپوزیسیون ایرلند خواستار حمایت قوی از غزه است

حزب اپوزیسیون «شین فین» ایرلند برای اولین بار، شرکت در جشن های سیاسی امسال را تحریم کرده و از مارتین نخست وزیر این کشور خواسته است با قدرت کامل در حمایت از غزه، در نشست های کاخ سفید حاضر شود. این حزب بیش از هر حزب ایرلندی دیگری از فلسطین حمایت کرده است. موضع این حزب، نارضایتی عمیق در مقابل لفاظی های اخیر ترامپ درباره پاکسازی فلسطینی در غزه را نشان می دهد.

ریچارد بوید-بارت یکی از چپگراترین قانون‌گذاران ایرلند از مارتین خواسته است که ترامپ را به چالش بکشد. وی گفت: ترامپ یک قلدر خطرناک است. او تهدید به جنگ تجاری می کند و غزه را به پاکسازی قومی تهدید می کند.

با این حال به گفته اسکات لوکاس، استاد سیاست بین‌الملل در دانشگاه کالج دوبلین، ایرلند آن قدر ها هم در ناز و نعمت نیست تا بتواند در شرایطی که امنیت اقتصادی اش به خطر می افتد، بر اصول خود تاکید کند.

چالش دوبلین با شعار اول آمریکای ترامپ

یکی از چالش های جدید دولت ایرلند شعار اول آمریکای ترامپ و عزم بیان شده دولت آمریکا برای دلسرد کردن شرکت های این کشور برای سرمایه گذاری بیشتر در ایرلند و در سطحی گسترده تر، اتحادیه اروپا است.

اختلافات بر سر اوکراین و غزه، دیدار نخست‌وزیر ایرلند با ترامپ را در کاخ سفید متشنج می‌کند؟

تعدادی از قانونگذاران ایرلندی از احزاب دولت و اپوزیسیون به پولیتیکو گفتند که نخست وزیر این کشور باید خود را آماده رویایی با اظهارت انتقادآمیز نه تنها از سوی ترامپ، بلکه اسکات بسنت وزیر خزانه داری و هوارد لوتنیگ وزیر بازرگانی آمریکا کند. لوتنیگ سال گذشته گفت معنی ندارد که ایرلند به هزینه ما، مازاد تجاری داشته باشد.

دولت ایرلند امیدوار است با ارائه امار و ارقامی که نشان می دهد تجارت آمریکا و ایرلند به نفع آمریکا است و برای هر دو کشور امتیاز محسوب می شود، از چنین انتقادهایی جلوگیری کند.

حتی سایر وزرای دولت ایرلند این هفته به ایالات متحده سفر می کنند تا با رهبران سیاسی و تجاری در ۱۵ ایالت، از جمله در یوتا و مونتانا، دیدار کنند.

پولیتیکو نوشت: یکی از بزرگترین دغدغه های ترامپ، اولویت شرکت بزرگ داروساز آمریکایی برای فعالیت در ایرلند است. یکی از بزرگترین این شرکت ها در منطقه کورک زادگاه نخست وزیر ایرلند در جنوب غربی این کشور قرار دارد.

برخی دیگر از شرکت های آمریکایی در خود ایرلند فعالیت می کنند تا دسترسی بدون مانع به بازار مشترک اتحادیه اروپا را حفظ کنند.

کارتل شرکت‌های بزرگ‌داروسازی (بیگ فارما) چهار پنجم تولیدات و مواد تشکیل دهنده ساخت ایرلند را به بازار ایالات متحده ارسال می کند که سهم بزرگی در صادارت ۷۲ میلیارد یورویی ایرلند در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص داد. ایرلند قصد دارد به انتقادهای ترامپ با اشاره به نرخ بالای بی سابقه تجارت دوجانبه دو کشور و ارزش بالای آن در حوزه خدمات پاسخ دهد.

سازمان دولتی اینترپرایز ایرلند که حمایت و تبلیغ از شرکت های داخلی را برعهده دارد همزمان با سفر مارتین نخست وزیر این کشور به تگزاس این پیام را مخابره کرد و فهرستی از مشاغل ایرلندی را با سرمایه گذاری و عملیات بزرگ شرکت های آمریکایی ارائه داد.

پولیتیکو نوشت: در روزهای آینده میزبانان آمریکایی آنها می توانند انتظار داشته باشند از هر وزیر ایرلندی بارها بشنوند که دوبلین ششمین سرمایه گذار بزرگ جهان در تجارت آمریکا است.

با این حال تراز کلی تجاری از جمله در بخش کالاها و خدمات عمدتا به نفع صادرات در بخش خدمات از سوی آمریکا است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت