مقام ایرانی به المیادین: قطعا پاسخ حمله اوکراین را می‌دهیم

کد خبر: 1407240

این منبع گفت که تهران همچنان حمله کی‌یف به یک کشتی ایرانی در دریای خزر را یک «اقدام جنایتکارانه و بی‌ملاحظه از سوی رژیم اوکراین» می‌داند.

مقام ایرانی به المیادین: قطعا پاسخ حمله اوکراین را می‌دهیم

 در پی حمله اوکراین به یک کشتی تجاری ایران در دریای خزر، یک منبع ایرانی از پاسخ قطعی به این جنایت خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، این منبع گفت که تهران همچنان حمله کی‌یف به یک کشتی ایرانی در دریای خزر را یک «اقدام جنایتکارانه و بی‌ملاحظه از سوی رژیم اوکراین» می‌داند.

المیادین که اشاره‌ای به نام و هویت این منبع نکرده، می‌گوید «آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین از طریق یک واسه به تهران ابلاغ کرده که کی‌یف تمایلی به وارد کردن ایران به دایره جنگ ندارد.

این منبع ادامه داد: طرف اوکراینی به تلاش‌های خود از طریق واسطه‌ها ادامه می‌دهد تا بتواند تنش را با ایران کاهش داده و این وضعیت را مهار کند.

به گفته این منبع، وزیر امور خارجه اوکراین چند روز پیش در یک تماس تلفنی با عراقچی در روزهای گذشته، از ایران عذرخواهی کرده است.

اوکراین روز شنبه از هدف قرار دادن یک کشتی ایرانی در دریای خزر خبر داد. این حمله به کشتی تجاری ایرانی به شهادت یک ملوان و زخمی شدن ملوانی دیگر منجر شد. 

وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی در واکنش به این حادثه، حمله اوکراین را نقض منشور ملل متحد خواند و تأکید کرد که این اقدام با هدف کشاندن اروپا به جنگ ایران با ایالات متحده انجام شده است. 

عراقچی تصریح کرد که «اقدام این فرصت طلب مستقر در کی‌یف نمی‌تواند بی‌پاسخ بماند.»مسئولان اوکراینی با هراس از اقدام تلافی‌جویانه ایران، به سرعت اقدامات دیپلماتیک خود را آغاز کرده‌اند. 

روز سه‌شنبه وزرای خارجه دو کشور ایران و اوکراین با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌وگو کردند. عراقچی پس از این تماس در پستی نوشت که وزیر خارجه اوکراین، حمله به کشتی باری ایرانی را «غیرعمدی» توصیف کرده است. 

عراقچی نوشت: «ایران نیز خواهان تشدید تنش نیست، اما صریحاً تأکید کردم که هرگونه تعرض به شهروندان یا منافع جمهوری اسلامی ایران غیرقابل‌قبول است. خسارات و زیان‌های واردشده نیز باید به‌طور کامل جبران شود.»

وزیر اوکراینی به عراقچی گفته بوده که این حادثه «عمدی نبوده، بلکه نتیجه یک خطای عملیاتی» بوده است.

به گفته این منبع، وزیر خارجه اوکراین به صورت تلویحی گفته که اعلام خبر حمله به کشتی ایرانی توسط رئیس‌جمهور این کشور یک اقدام نسنجیده بوده است.

وزیر خارجه اوکراین از طریق واسه به ایران گفت که شخص زلنسکی به این نتیجه رسیده که «بهتر بود این کار (حمله به کشتی ایرانی) انجام نمی‌شد؛ زیرا اوکراین جنگ خود را منحصر با روسیه می‌داند.

واسطه اوکراین به مقامات ایران گفته که کی‌یف تمایلی به وارد کردن ایران به دایره جنگ ندارد، ولی ایران به صراحت به این واسطه هشدار داده که «این جنایت نمی‌تواند بدون پاسخ بماند».

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید