قالیباف: کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه‌گذاری در کارهای مولد است

کد خبر: 1351813

روز قدس نه تنها وحدت مسلمانان حقیقی را نمایان ساخت بلکه انسجام همه آزادگان عالم را علیه جنایت بی حد و مرز رژیم غاصب صهیونی به نمایش گذاشت.

قالیباف: کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه‌گذاری در کارهای مولد است

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:ماه رمضان ماه وحدت قلوب مسلمین است و در روز قدس جلوه پرنور این وحدت.

 روز قدس نه تنها وحدت مسلمانان حقیقی را نمایان ساخت بلکه انسجام همه آزادگان عالم را علیه جنایت بی حد و مرز رژیم غاصب صهیونی به نمایش گذاشت.

قالیباف: ادعای حقوق بشری حامیان غربی رژیم صهیونیستی، آنها را بیش از پیش در افکار جهانیان بی‌آبرو کرده است

گرچه در این ماه عزیز درس‌های شیاطین بسته بود اما پنجه‌های سگ هار منطقه همچنان چهره کودکان معصوم و زنان مظلوم فلسطینی را می خراشید و جان آنها را می گرفت.

هر که چشمی برای دیدن و گوشی برای شنیدن داشته باشد خباثت بی‌نهایت این رژیم کودک کش را محکوم می‌کند اما چشم حامیان غربی این رژیم در برابر این جنایت‌ها کور و گوششان کر است و ادعای حقوق بشری شان آنها را بیش از پیش در افکار جهانیان بی‌آبرو کرده است.

قالیباف: عدم هماهنگی قوا منجر به تشدید ناترازی‌ها می‌شود

رئیس مجلس:بدتر از مواجهه‌ شعاری وتشریفاتی با شعار سال، مواجهه‌ جزیره‌ای و ناهماهنگ در سیاست‌گذاری و اجرا به عناوینِ سال است لذا اگر با موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید هم اینگونه برخورد شود هرگز به اهداف موردنظر دست نمی‌یابیم.

اقتصاد مجموعه‌ای از حوزه‌های مرتبط با یکدیگر است لذا هر مداخله‌ سیاستگذار در یک حوزه، آثار عینی در حوزه‌های دیگر دارد و به همین ترتیب رفتارِ ذینفعان آن حوزه و مشمولانِ دیگر حوزه‌ها در پی هر تصمیمی متفاوت خواهد بود که اگر از قبل  پیش بینی و تدبیر نشود، هر سیاست اصلاحی را می تواند به ضد خود تبدیل کند.

همچنین اگر مراجع و قوای مختلف سیاستگذاری، اجرا و نظارت، بدون هماهنگی لازم عمل کنند، همین نتیجه محقق می شود. تجربه‌ی این رویکرد جزیره‌ای و غیر هماهنگ را  به ویژه در ۱۵ سال گذشته شاهد بوده‌ایم و نتایج چنین شیوه‌ی حکمرانی، تشدید ناترازی‌ها و سخت تر شدن مسیر تحول پایدار اقتصادیست.

قالیباف: کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه‌گذاری در کارهای مولد است

رئیس مجلس: نه‌ تنها شعار امسال اقتصادیست، بلکه معطوف به«تولید»است.  طی ۱۷ سال گذشته  تاکید رهبر انقلاب در شعارهای سال  بر مساله‌ تولید بوده است. رویکرد ایشان همواره معطوف به پیشرفت اقتصادی بوده  و حل اساسی مشکلات معیشتی را از همین طریق  ممکن می‌دانند.

اگر سرمایه‌گذاری افزایش یابد، تولید، تقویت می‌شود. با تقویت تولید، رشد اقتصادی رقم می‌خورد. و با رشد اقتصادی، سطح رفاه و قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد. پس کلید حل مشکلات معیشتی نیز همین سرمایه‌گذاری در کارهای مولد است.  

اگرچه در مسیر رسیدن به این نقطه، حتماً باید از سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ کمک گرفت تا جلوی آسیب به اقشار کمتر برخوردار گرفته شود، اما نباید فراموش کرد که این حمایت‌ها کافی نیست و برای حل ریشه‌ای مشکلات  باید «تولید» را تقویت نمود و در نتیجه  رشد را افزایش داد.

قالیباف: همه نظارت‌ها بر دولت باید جنبه دستگیری و کمک داشته باشد تا مچ‌گیری و مانع تراشی

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

در موضوع نظارت؛ تفکیک نوع نظارت مهم است؛ نظارت راهبردی بر عملکرد دولت بر عهده مجلس شورای اسلامی است که از طریق ابزارهای نظارتی قانونی صورت می‌گیرد و این نظارت موثر در دوره حاضر با مراقبت از حرکت در ریل قانونی به ویژه قانون برنامه هفتم پیشرفت صورت می‌گیرد.

 اما نظارت اجرایی بر عهده قوه قضاییه است که از طریق رسیدگی‌های قضایی پیرو گزارش‌های مستند سازمان بازرسی و یا دیگر مراجع قانونی انجام می‌شود؛ چنانکه اصل ۱۷۴ قانون اساسی تاکید دارد که حق وزارت قوه قضاییه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری از طریق سازمان بازرسی کل کشور صورت می‌گیرد.

 طبیعتاً همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند همه نظارت‌ها باید موثر باشد و جنبه دستگیری و کمک داشته باشد تا مچ گیری و مانع تراشی.

قالیباف: اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم چاره‌ای نیست جز آنکه مردم سرمایه‌های خورد و کلان خود را به توان تولیدی کشور تزریق کنند

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

 نکته مهم زعیم فرزانه انقلاب، مردمی بودن سرمایه گذاری برای تولید است.

تجربه شخصی و مشترک همه ما در این حقیقت اذعان دارد که موفقیت هر کاری در کشور متوقف بر مردمی بودن آن است و اگر مردم غایب باشند شکست قطعی خواهد بود.

 دولت‌ها فقط بستر ساز هستند و دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند.

دولت باید جایی سرمایه گذاری کند که مردم توان یا انگیزه آن را نداشته باشند؛ بنابراین اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم چاره‌ای نیست جز آنکه مردم سرمایه‌های خورد و کلان خود را به توان تولیدی کشور تزریق کنند و لازمه این امر نقش آفرینی صحیح دولت است.

قالیباف: این ما هستیم که باید به دنبال مردم بدویم نه مردمی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

دولت در اقتصاد بسترساز حضور موثر و معنادار مردم است؛ گر می‌خواهیم در قوای سه گانه سرمایه گذاری برای تولید را تسهیل و تنظیم کنیم باید از انگیزه سرمایه‌گذاران محافظت کنیم و این جز با تامین امنیت سرمایه شدنی نیست.

تصمیم‌های الساعه و تغییرات پی در پی قوانین و مقررات سرمایه را فراری داده و مردم را به امور غیر مولد اما به ظاهر امن تر سوق می دهد؛ علاوه بر آن واردات کالاهایی که امکان تولید مشابه آنها در داخل وجود دارد می‌تواند به انگیزه سرمایه‌گذار آسیب جدی بزند.

همچنین سخت‌گیری‌های بیجای نظارتی یا فرایندهای پیچیده و طاقت فرسای مجوز دهی انگیزه سرمایه‌گذار را کاهش می دهد.

 ما مسئولین در هر سه قوه باید از صمیم قلب باور کنیم این ماییم که باید به دنبال مردم بدویم نه مردمی که می‌خواهند سرمایه گذاری کنند؛ باید به استقبال سرمایه‌گذار برویم نه آنکه او را با نگاه از بالا به پایین پرت کنیم.

قالیباف: انرژی در پیشانی سرمایه گذاری قرار دارد؛ باید مشوق‌های سرمایه‌گذاری را در این حوزه افزایش داد

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

دولت باید سکان هدایت اعتبار و نقدینگی را برای افزایش تولید در دست می‌گیرد این کار مستلزم آن است که دولت مطابق احکام متعدد مندرج در قانون برنامه هفتم پیشرفت، فرصت‌ها و نقاط نیازمند سرمایه گذاری را شناسایی کند و سپس آنها را برای مردم به درستی تبیین نماید تا سرمایه‌های سرمایه‌های خود و کلان مردم یک زنجیره ارزش به هم پیوسته اقتصادی را رقم بزند و از پراکنده شدن و هدر رفتن سرمایه‌ها جلوگیری کند. در این زمینه حوزه‌های پیشران در اولویت قرار دارند.

قطعاً موضوع انرژی در پیشانی سرمایه گذاری قرار دارد که از طریق شرکت‌های سهامی عام پروژه و دیگر قالب‌های اقتصادی باید مشوق‌های سرمایه‌گذاری را در این حوزه افزایش داد.

قالیباف: ارز نباید به حال خود رها شود؛ اما هرگونه مداخله دستوری که انگیزه سرمایه‌گذاری را از بین ببرد محکوم به شکست است

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

حکمرانی اقتصادی به ویژه سیاست مالی و سیاست پولی کشور باید به صورت توأمان در خدمت خلق ارزش پایدار و ثروت آفرینی کشور باشد.

اصلاح ساختار بودجه در جهت جبران کسری بودجه دولت باید هم راستا با اصلاح نظام بانکی به نحوی عمل کند که سرمایه گذاری برای تولید غیر دستوری محقق شود. در این زمینه سیاست ارزی نقش عمده‌ای ایفا می‌کند.

 قطعاً ارز یک متغیر سیاستی است و نباید به حال خود رها شود؛ اما هرگونه مداخله دستوری که انگیزه سرمایه گذاری در تولید و صادرات را از بین ببرد محکوم به شکست است. بانک مرکزی و دولت در قوانین متعدد اختیار کافی برای اعمال صحیح سیاست‌گذاری در این زمینه را دارد.

قالیباف: حتما بر حسن اجرای  «قانون صدور مجوزهای کسب و کار» و «قانون تامین مالی تولید» نظارت جدی خواهیم کرد 

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

مجلس شورای اسلامی در موضوع شعار سال در دوره یازدهم دو قانون مترقی و اساسی را برای هر دو سطح کسب و کار و بنگاه به تصویب رسانده است.

مجلس یازدهم اولاً با تصویب قانون صدور مجوزهای کسب و کار، سد آهنین را از پیش پای متقاضیان سرمایه گذاری در کسب و کارها برداشت و ثانیاً با تصویب قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها به روش‌های تامین مالی تنوع بخشید و با استفاده از شیوه‌های نوین به تقویت سرمایه گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد.

توسعه و ترویج الگوهای گوناگون توسعه و ترویج الگوهای گوناگون تامین مالی و توسعه ابزارهای تضمین نیز که در این قانون مورد توجه قرار گرفته از دیگر ابزارهای مجریان محترم برای رونق سرمایه‌ گذاری در تولید است.

با نمایندگان مجلس در مجلس دوازدهم حتما بر حسن اجرای این دو قانون نظارت جدی خواهیم کرد.

قالیباف: امیدواریم طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی با تایید شورای نگهبان هرچه سریع تر به قانون تبدیل شود

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور:

برای مهار بازارهای غیر مولد و مضر برای تولید وظیفه خود می‌دانیم تا علاوه بر نظارت دقیق و اجرای قانون مالیات و خانه‌های خالی که تاکنون همواره روند اجرایی ضعیفی داشته است در سال ۱۴۰۴ طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی را نیز با لحاظ نکات کارشناسی پیرامون آن پس از چند سال رفت و برگشت به سرانجام برسانیم تا سوداگری در بازار بی‌هزینه نباشد.

امیدواریم پس از رفت و برگشت‌های کارشناسی این طرح با تایید شورای محترم نگهبان هرچه سریع تر به قانون تبدیل شود.

 علاوه بر طرح مذکور وظیفه خود می‌دانیم که با نظارت جدی و چگونگی اجرای قوانین و مصوبات حوزه حکمرانی بر ریال، کنترل و تسلط حاکمیت بر جریان پول، ارز و سرمایه را بیش از پیش تقویت کنیم و اجازه ندهیم منابع و سرمایه‌های کشور در مسیرهای غیرمولد و به سوی فرامرزهای اقتصاد ملی حرکت کند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید