از «مارکوی کوچک» تا مرد همه‌کاره ترامپ

کد خبر: 1412590

گزارشی که دنیای اقتصاد بر پایه روایت بلومبرگ منتشر کرده، قصه این تغییر عجیب را روایت می‌کند؛ اینکه روبیو چگونه از رقیب و منتقد ترامپ، به یکی از نزدیک‌ترین افراد به مرکز تصمیم‌گیری کاخ سفید تبدیل شد.

از «مارکوی کوچک» تا مرد همه‌کاره ترامپ

  یک دهه قبل، دونالد ترامپ او را تحقیر می‌کرد؛ «مارکوی کوچک» صدایش می‌زد و می‌گفت حتی حاضر نیست مدیریت یکی از شرکت‌های کوچکش را به او بسپارد.حالا ورق کاملاً برگشته؛ مارکو روبیو یکی از معدود مقاماتی است که بدون وقت قبلی می‌تواند وارد دفتر ترامپ شود و رئیس‌جمهور آمریکا او را «بزرگ‌ترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا» می‌خواند.

 گزارشی که دنیای اقتصاد بر پایه روایت بلومبرگ منتشر کرده، قصه این تغییر عجیب را روایت می‌کند؛ اینکه روبیو چگونه از رقیب و منتقد ترامپ، به یکی از نزدیک‌ترین افراد به مرکز تصمیم‌گیری کاخ سفید تبدیل شد.

دفتر مجلل وزارت خارجه را ول کن؛ قدرت در کاخ سفید است

روبیو در طبقه هفتم وزارت خارجه یکی از باشکوه‌ترین دفترهای واشنگتن را در اختیار دارد؛ همان جایی که زمانی کیسینجر و کالین پاول می‌نشستند.

اما نکته جالب اینجاست که او بیشتر روزها چندان در آن دفتر نمی‌ماند. بعد از انجام کارهای صبحگاهی، با یک سفر ۹ دقیقه‌ای خودش را به دفتر کوچک‌ترش در کاخ سفید می‌رساند. دلیلش ساده است: روبیو فهمیده برای اثرگذاری بر ترامپ، باید تا جای ممکن به او نزدیک بود.

او نخستین فرد پس از کیسینجر در حدود نیم قرن گذشته است که هم‌زمان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی است و به گفته کارکنان کاخ سفید، در یک هفته معمولی بیشتر از هر عضو دیگر کابینه در ساختمان کاخ سفید حضور دارد.

یک مانیتور فقط برای ترامپ!

روبیو حتی دو معاون ارشد خود را در نقاط حساس بال غربی مستقر کرده تا چشم و گوش بیشتری در اطراف ترامپ داشته باشد.جالب‌تر اینکه یکی از نمایشگرهای دفترش همیشه روی حساب ترامپ در Truth Social تنظیم شده؛ روبیو و تیمش می‌خواهند خیلی سریع بفهمند رئیس‌جمهور چه نوشته و چه چیزی ممکن است در راه باشد.

قاعده‌ای که او یاد گرفته روشن است: در دولت ترامپ، بدترین اتفاق این است که رئیس‌جمهور تصمیمی بگیرد و تو آخرین نفری باشی که از آن باخبر می‌شوی.

روبیو برای ماندن، چقدر تغییر کرد؟

اینجا بخش مهم ماجراست. سناتور روبیو زمانی مدافع کمک‌های خارجی، ناتو و اتحاد سنتی آمریکا با اروپا بود و درباره عقب‌نشینی واشنگتن از جهان هشدار می‌داد.

اما وزیر خارجه روبیو حالا پشت بسیاری از سیاست‌هایی ایستاده که زمانی با آنها فاصله داشت؛ از قطع بخش بزرگی از کمک‌های خارجی تا سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی و رویکرد ترامپ در قبال متحدان آمریکا.

استیون والت، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد، در این گزارش می‌گوید روبیو تقریباً با همه پیشنهادهای ترامپ همراهی کرده؛ حتی جاهایی که به نظر می‌رسیده شخصاً با آنها موافق نیست.

خود روبیو هم برای این تغییر توضیح ساده‌ای دارد: زمانی سناتور بود و نماینده مردم فلوریدا؛ حالا وزیر خارجه است و وظیفه‌اش این است که به رئیس‌جمهور مشورت بدهد و در نهایت سیاست او را اجرا کند.

اما پای جنگ ایران که وسط آمده، روبیو کمی عقب‌تر ایستاده

طبق این گزارش، روبیو در پرونده جنگ با ایران برخلاف برخی چهره‌های دولت ترامپ، ترجیح داده کمتر در خط مقدم دفاع علنی از جنگ دیده شود.

اما این به معنای کنار بودن او نیست؛ در پشت صحنه جلسات روزانه را هدایت می‌کند و با متحدان آمریکا که به‌دنبال راهی برای خروج از بحران هستند در تماس است.

در بخش دیگری از گزارش حتی آمده که با افزایش فشار اقتصادی ناشی از جنگ، روبیو تلاش کرده فاصله‌اش را با مناقشات علنی حفظ کند؛ تا جایی که هنگام سفر ونس برای پیگیری آتش‌بس، روبیو در یک رویداد ورزشی در میامی کنار ترامپ دیده شد. همین رفتار انتقاد برخی چهره‌های قدیمی جریان ترامپ را هم به دنبال داشته است.

و پشت همه اینها؛ ۲۰۲۸

حالا یک سؤال بزرگ در واشنگتن شکل گرفته: آیا روبیو همه این مسیر را برای دوران بعد از ترامپ طی می‌کند؟

گزارش می‌گوید عملکرد او توجه برخی حامیان مالی مهم جمهوری‌خواه را جلب کرده و حتی بعضی چهره‌ها او را یکی از گزینه‌های آینده حزب می‌بینند.

خود روبیو می‌گوید فعلاً به انتخابات ریاست‌جمهوری فکر نمی‌کند؛ اما گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی اطرافیانش در حال بررسی این موضوع‌اند که آیا باید در زمان مناسب از دولت ترامپ خارج شود یا نه.

قصه روبیو شاید همین باشد: سیاستمداری که زمانی مقابل ترامپ ایستاد و شکست خورد، اما این بار راه دیگری را انتخاب کرده؛ نزدیک ماندن به رئیس‌جمهور، دوری از اصطکاک و حضور دائمی در اتاقی که تصمیم‌ها در آن گرفته می‌شود.

حالا باید دید «مارکوی کوچک» سابق، فقط می‌خواهد مرد مورد اعتماد ترامپ بماند یا چشمش به روزی است که خودش پشت میز اصلی کاخ سفید بنشیند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت