کاهش قیمت تایر در کشور

کد خبر: 1255747

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران از کاهش قیمت تایر در کشور خبر داد و از برنامه‌ریزی برای تبدیل ایران به یک صادرکننده تایر خبرداد.

کاهش قیمت تایر در کشور

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران از کاهش قیمت تایر در کشور خبر داد و از برنامه‌ریزی برای تبدیل ایران به یک صادرکننده تایر خبرداد.

جمال میرزایی در در جلسه مشترک با رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت و شماری از تولیدکنندگان لاستیک که در محل پلیس امنیت اقتصادی فراجا برگزار شد، گفت: با پیگیری‌های انجمن صنعت تایر و همچنین همکاری دیگر بخش‌ها بنا شد تا ۷۰۰ هزار لاستیک با قیمت مصوب در بازار عرضه شود که با توجه به اینکه عمده کمبود مربوط به تایرهای سایز ۱۳ یا اصطلاحا پرایدی بود، تقریبا حدود ۵۰ درصد از این تایرها مربوط به این سایز است. در نتیجه سایت‌ها و اقدامات انجام شده نیز شاهد کاهش نرمی در قیمت‌ها هستیم و قیمت‌های بازار آزاد نیز کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه خرید تایر از بازار آزاد منطقی نیست، گفت: باید تمام فروشندگان قیمت‌گذاری‌ها را داشته باشند و براساس آن اقدام به فروش کنند. خوشبختانه اکثریت فروشندگان نیز با این موضوع همراه هستند و معدود مواردی منجر به سوداگری و گرانفروشی شده است.

میرزایی با بیان اینکه ظرفیت تامین تایر کشور و حتی صادرات آن را داریم، گفـت: در بازار تقاضای کاذب وجود دارد که همین موضوع نیز در افزایش قیمت موثر بود. در همین راستا نیز انجمن تصمیم به افزایش ظرفیت تولیدگرفت و در مجموع ۲۰ هزار تن در مواد تولیدی افزایش دادیم. طبق پیش‌بینی‌ها تا دو سال آینده ۲۰۰ هزار تن بر ظرفیت تولید کارخانه‌های لاستیک در کشور اضافه خواهد شد. در این مدت برابر برنامه‌ریزی انجام شده از وارات کلیه سایزهای مصرفی تایر بی‌نیاز شده و حتی امکان صادرات نیز برای ما فراهم خواهد شد و می‌توانیم محصولاتمان را در کشورهای منطقه توزیع کنیم.

رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران از مردم خواست که از خرید تایر اضافه بر نیاز پرهیز کنند و گفت: اگر این ۷۰۰ هزار تایر وارد بازار شود، قیمت تایر قطعا باز هم افزایش پیدا خواهد کرد و از این رو خریدارانی که این روزها اقدام به خرید کرده باشند، قطعا ضرر می‌کنند. ضمن اینکه نگهداری از تایر هم هزینه زیادی دارد.

وی درباره اینکه میزان کاهش قیمت تایر در کشور چقدر بوده است، گفت: در مجموع می‌توان گفت که در روزهای اخیر قیمت تایر در کشورمان حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین توانستیم مشکلات موجود درمورد سایزهای ۱۵ و ۱۶ تایر را حل کنیم و مشکلات باقی سایزهای تایر نیز حل خواهد شد. کمی مشکل در مورد تایرهای ۱۳ وجود دارد که حل می‌شود./ایسنا

تشریح اقدامات وزارت صمت برای کاهش قیمت لاستیک/پلیس بر آگهی‌های آنلاین فروش لاستیک هم نظارت کند

معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی را درباره اقدامات انجام شده از سوی وزارت صمت برای کاهش قیمت لاستیک ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، علیرضا شاه‌میرزایی در جلسه مشترک با رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا و شماری از تولیدکنندگان لاستیک برگزار شد، گفت:  اقدامات موثری در حوزه نظارت بر بازار تایر خودروهای سواری انجام شد و در نتیجه توانستیم قیمت‌ها را در این بخش کاهش دهیم. در این میان پلیس هم با توجه به اشراف اطلاعاتی کاملی که در حوزه صنوف و اماکن و فضای مجازی داشت اقدامات خوبی انجام شد و نقشی ویژه برعهده داشت که از آنان تشکر می‌کنم. اقدامات پلی در زمینه نظارت و برخورد با اقدامات سوداگرانه بسیار موثر بود.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت صمت برای کاهش قیمت لاستیک اظهارکرد: وزارت صمت برنامه‌هایی شامل افزایش تولید و همچنین افزایش موقت واردات به منظور کنترل قیمت‌ها در بازار را برعهده دارد. خب در یکی دو سال‌اخیر با توجه به افزایش تولید خودرو در کشور، یکسری کمبودها در میزان لاستیک به وجود آمد که بخش اعظمی از آن حل شد. در حال حاضر نیز عمده تایرهای کشور را تولیدکنندگان داخلی تامین می‌کنند. یکسری مشکلات هم در مورد قیمت‌گذاری دستوری وجود داشت که این‌ها منجر به این التهابات شده بود.

معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر هم مشکلات مربوط به قیمت و ... در مورد یک یا دو سایز لاستیک است و در دیگر حوزه‌ها مشکلی وجود ندارد. حتی در مورد برخی از سایزها فروش با قیمت کمتر از نرخ مصوب نیز انجام می‌شود. در هرصورت اما باید مشکلات مربوط به این یکی دو سایز لاستیک که جزو موارد پرتقاضا نیز محسوب می‌شود، رفع شود. مشکلاتی هم در حوزه تامین برخی مواد وجود داشت که این موارد نیز حل شده است.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه در نظام توزیع هم باید نظارت انجام شود، گفت: اگر شرایط عادی باشد، نیازی نداریم که در هنگام خرید و فروش از خریدار کدملی و شماره پلاک دریافت شود. اما در حال حاضر برای جلوگیری از سودجویی و سوداگری در زمان خرید مدارک گرفته می‌شود و از سوی فروشنده در سامانه‌ای به ثبت می‌رسد. در این سامانه‌ شماره پلاک خودرو و کدملی خریدار ثبت می‌شود.

وی همچنین از فعالیت برخی از سایت‌های فروش نیز انتقاد کرد و گفت: برخی از همین سایت‌ها باعث افزایش قیمت شدند. در این سایت‌ها برخی افراد سودجو تحت عنوان آگهی و نیازمندی‌ها مواردی را برای فروش لاستیک آگهی کردند که دارای قیمت واقعی نبود و بالاتر از نرخ مصوب قرار داشت. پلیس در این زمینه همکاری خوبی دارد و نظارت بر سامانه‌های مجازی نیز انجام می‌شود.

معاون تجارت و خدمات وزیر صنعت، معدن و تجارت درپاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه آیا نیازی به ارائه سند خودرو و ... در هنگام خرید لاستیک وجود دارد، یا خیر اظهارکرد: اجبار مراجعه به سامانه برای فروشنده‌هاست. در این سامانه هم کدملی و شماره پلاک ثبت می‌شود و خریدار به این سامانه‌ها مراجعه نمی‌کند. این هم برای این است که ما بدانیم چه کسانی لاستیک خریده‌اند و مقابل سودجویی و سوداگری را بگیریم. نیازی هم به ارائه سند و ... وجود ندارد. اگر در جایی چنین درخواستی شده احتمالا مربوط به واحدهای صنفی بوده که هنوز به سامانه متصل نشده بودند و به همین دلیل هم کپی این مدارک را نگهداری کردند تا بعدتر به طورکلی در سامانه وارد کنند.

شاه‌میرزایی درباره اینکه مردم چگونه می‌توانند از قیمت مصوب لاستیک در بازار با خبر شوند، گفت: در این خصوص باید به سامانه 124 مراجعه کرده و در آنجا قیمت مصوب انواع لاستیک را مشاهده کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها