توافق ایران و ارمنستان برای تکمیل کریدورهای شمال-جنوب

کد خبر: 1261684

وزیر راه و شهرسازی از آغاز ساخت خط‌آهن رشت-آستارا از ابتدای ۲۰۲۴ میلاد با مشارکت روس‌ها و توافق با ارمنستان برای تکمیل کریدورهای گذرگاهی شمال به جنوب خبر داد.

توافق ایران و ارمنستان برای تکمیل کریدورهای شمال-جنوب

مهرداد بذرپاش با بیان این‌که گستره وزارت راه و شهرسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها در حوزه‌های روش‌های تامین مالی، مصالح ساخت، ارزان سازی و ... در پروژه بزرگ نهضت ملی مسکن بالاست، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی پیشران‌ پیشرفت کشور است.

وی ادامه داد: این وزارتخانه نهضت ملی مسکن را به‌عنوان بزرگترین پروژه ساخت و ساز کشور در دست اجرا دارد.

وی با یادآوری این‌که ساخت حانه‌های ویلایی و یک طبقه نیازمند دانش و فناوری روز دنیاست به بزرگی ابعاد طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: در طرح مسکن مهر 8 هزار هکتار زمین تامین شد، اما در نهضت ملی مسکن تاکنون 53 هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تامین شده است،‌ ضمن این‌که  500 هزار زمین روستایی نیز تا پایان سال واگذار می‌شود.

وی افزود: این ارقام نشان دهنده ابعاد بزرگ پروژه نهضت‌ ملی مسکن است و قطعا باید در قیمت تمام شده ساخت و روش‌های نوین تامین مالی از ظرفیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنیم.

بذرپاش ضمن تاکید بر اهیمت جمع آوری اطلاعات مربوط به املاک در حوزه مقابله با احتکار خانه و زمین، گفت: طبف مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری هر زمینی که 10 سال از پروانه ساخت مسکونی آن گذشته و مالک به ساخت اقدام نکرده باشد، در این شورا تغییر کاربری خواهد گرفت و این گام بلندی برای مقابله با احتکار زمین است.

وزیر راه و شهرسازی یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن را  عدم اجرا قانون مالیات بر خانه‌های خالی و به تبع آن احتکار مسکن اعلام و اضافه کرد:  کشورهای مختلف دنیا از این روش برای ساماندهی و کنترل بازار مسکن استفاده می‌کنند. برای آنکه بتوانیم در بخش قیمت مسکن ورود موفقیت آمیزی داشته باشیم به شناسایی احتکارهای حوزه زمین و ملک و عدم عرضه آن‌ها در بازار است.

بذرپاش در ادامه با اشاره به افزایش 35 درصدی سقف وام ساخت صنعتی مسکن از تصویب آیین نامه نحوه تعامل وزارت راه و شهرسازی با شرکت‌های دانش بنیان در حوزه مسکن و حمل‌ونقل خبر داد و اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی به عنوان پیشران پیشرفت کشور دو رکن فناور پایه بودن و مردم پایه بودن دارد که اجرای رکن فناورانه بودن نیازمند تجدید نظر در رویکردهای ماست و باید تحولی در رفتارهای مدیریتی ما برای اجرای اسناد، مقررات و توافق نامه‌ها و بخشنامه ‌ها یجاد شود.

وی با یادآوری این‌که در بخش حمل‌ونقل، کلان پروژه ایران راه را در دستور کار داریم، گفت:  برای اینکه بدانیم وضعیت ما در کریدورهای بین المللی و منطقه‌ای چگونه است باید ترانزیت، ظرفیت‌های ثروت آفرینی ترانزیت و میزان افزایش آن در یک سال اخیر را بررسی کنیم که سیاست همسایگی با کشورهای همسایه و توافقات انجام شده در یک سال اخیر چقدر سهم ترانزیت ما را افرایش داد، کدام محورهای ترانزیتی برای ما تهدید است و کدام فرصت.

وی با اشاره به افزایش 33 درصدی ترانزیت وزنی کشور این رشد را ناشی از تعاملات ایران  با کشورهای منطقه عنوان کرد و گفت:‌کشورهایی مثل روسیه خود به افزایش میزان حمل و ترانزیت کالاها از طریق ایران اذعان کرده اند.

وی در خصوص زیرساخت‌های حمل‌ونقل و ترانزیت کشور توضیح داد: از همه ظرفیت‌ها برای توسعه کریدورهای حمل‌ونقلی دریایی، ریلی، زمینی و هوایی باید استفاده کنیم. پروژه رشت به کاسپین را باید تا پایان سال به اتمام برسانیم تا از دریای جنوب به دریای آزاد متصل شویم و حتما باید شهرفرودگاهی مناسب داشته باشیم.

بذرپاش تاکید کرد: راه آهن چابهار_ زاهدان به سرخس در اولویت فورق دولت و وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و پروژه شلمچه_ بصره که می‌تواند یک شاهراه ترانزیتی برای اتصال به مدیترانه باشد بعد از 45 سال به نتیجه رسید.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: عملیات اجرایی خط آهن رشت-آستارا در توافق با روسیه از ابتدای سال میلادی جدید آغاز خواهد شد و توافق با ارمنستان منجر شد که برای اولین بار با شرکت‌های ایرانی قرارداد بیش از 20 میلیون دلاری برای تکمیل کریدورهای گذرگاهی شمال به جنوب امضا شود.

وی همچنین توافق با ترکمنستان برای انعقاد قرارداد راهسازی با شرکت‌های ایرانی به میزان 550 میلیون دلار را در تاریخ کشور بی سابقه دانست و گفت: این قراردادها هم نقش کریدوری ایران را تکمیل می‌کند و هم منجر به حضور و معرفی ایرانی‌ها در دنیا خواهد شد.

به گفته بذرپاش، استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در کریدورها علاوه بر بخش‌های زیرساختی باید، حوزه نرم افزاری از جمله صدور بارنامه و تسهیل تردد در پایانه‌های مرزی و ... را هم شامل شود و نرم افزار توسعه و رونق ترانزیت باید در کنار توسعه زیرساخت‌های ریلی،  جاده‌ای، هوایی و دریایی توسعه یابد./ تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها