قیمت گوشت قرمز الان چند؟ | تخفیف ۱۵ درصدی قیمت گوشت در فروشگاه ها
پس از سیاست حذف ارز ترجیحی، قیمت محصولات پروتئینی نظیر گوشت قرمز با رشد چشمگیری روبرو شد به طوریکه قیمت گوشت گوساله به یک میلیون و ۶۰۰ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن و گوشت گوسفندی یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۹۰۰ هزارتومان رسیده بود که مسئولان وزارت جهاد در راستای تعدیل قیمت اقدام به واردات کردند که این امر با واکنش شدید دامداران روبرو شده است چراکه در این شرایط حمایت از دامدار و پایداری تولید حایز اهمیت است.
بنابر گفته کارشناسان، دولت با واردات دام زنده بدنبال تنظیم بازار و تعدیل قیمت گوشت قرمز است که تا حدی کاهش قیمت محقق شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از سیاست حذف ارز ترجیحی، قیمت محصولات پروتئینی نظیر گوشت قرمز با رشد چشمگیری روبرو شد به طوریکه قیمت گوشت گوساله به یک میلیون و ۶۰۰ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن و گوشت گوسفندی یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۹۰۰ هزارتومان رسیده بود که مسئولان وزارت جهاد در راستای تعدیل قیمت اقدام به واردات کردند که این امر با واکنش شدید دامداران روبرو شده است چراکه در این شرایط حمایت از دامدار و پایداری تولید حایز اهمیت است.
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت گوشت به یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان کاهش یافته است، همچنین گوشت مخلوط گوساله در فروشگاه های زنجیره ای با تخفیف ۱۵ درصدی یکمیلیون و ۳۱۷ هزارتومان عرضه می شود.
گوشت ارزان می شود
پرویز جعفری مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: با توجه به نوسان قیمت گوشت قرمز، برای کنترل آن در بازار مقدار قابل توجهی دام زنده پایه کشتار از سیستان و بلوچستان وارد پایتخت می شود تا بازار به تعادل برسد.
به گفته وی، در حال حاضر ۲۵ هزار راس دام از سیستان و بلوچستان وارد پایتخت شد و در آینده نزدیک پیش بینی شده که ۵۰ هزار راس دیگر دام زنده پایه پروار و کشتار وارد و توزیع شود.
جعفری با اشاره به علل نوسانات اخیر قیمت گوشت در بازار بیان کرد: با آزادسازی نرخ ارز و هیجانات بازار، ممنوعیت ورود دام زنده از پاکستان به تهران و سایر شهرها بدلیل بیماری تب برفکی که با رفع بیماری مجوز واردات دام زنده آغاز شده است که براین اساس انتظار می رود که طی این هفته شاهد کاهش روند قیمت دام و گوشت در بازار باشیم.
مدیرعامل پشتیبانی امور دام قیمت گوشت در میادین عمده عرضه پروتئین ملاک است، افزود: نرخ کنونی هرکیلو گوشت گوسفندی و گوساله یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان است که انتظار می رود طی این هفته به یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن برسد.
واردات گوشت قرمز به ۴۵ هزارتن رسید رسید
رضا سالمی دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده های خام دامی گفت: در حال حاضر با افزایش قیمت تمام شده گوشت گرم و منجمد وارداتی ناشی از تغییر سیاست ارزی از تالار اول به تالار دوم روبرو هستیم.
به گفته وی، بخشی از حوزه های دام و طیور با تغییر نرخ ارز ۳۰۰ درصد افزایش یافته است که همین امر منجر به افزایش قیمت گوشت قرمز داخلی و وارداتی شده است.
سالمی ادامه داد: در تولید و مصرف گوشت قرمز ناترازی وجود دارد که براین اساس سال گذشته ۲۴۰ هزارتن کسری نیاز کشور وارد شد، درحالیکه ۹ ماهه امسال ۴۵ هزارتن گوشت وارد شده است که همین امر منجر به نوسان قیمت در بازار شد.
دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده های خام دامی افزود: با توجه به شرایط فعلی قیمت گوشت تا پایان سال، حداقل ۳۰ هزارتن کسری بار داریم که با احتساب خریدهای بخش خصوصی و دولتی حداقل ۱۰ هزارتن کسری دارم.
سالمی گفت: قیمت های فعلی گوشت کاذب است که با واردات گوشت قرمز امیدواریم بازار را در ایام پایانی سال کنترل کنیم.
واردات گوشت قرمز ضربه مهلکی به تولید می زند
جواد آزاد نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: تولید گوشت قرمز نسبت به مدت مشابه سال قبل تا حدودی افزایش می یابد، اما بدلیل کشتار دام های مولد، در شرایط فعلی آمار رشد تولید مطلوب نیست.
وی از کاهش قیمت دام زنده خبر داد و گفت: در ابتدا با توزیع کالابرگ، افزایش تقاضا منجر به نوسان قیمت شد که عطش کالابرگ به مرور کم می شود.
آزاد با بیان اینکه رتبه دوم کالابرگ به گوشت قرمز اختصاص دارد، گفت: دولت با آزادشدن واردات و عدم تامین نقدینگی دامدار، ضربه مهلکی به تولید وارد کرد که همین امر منجر به روند کاهشی قیمت می شود، از این رو سیاست واردات کاملا نادرست بود.
دولت در ایجاد تعادل در بازار گوشت قرمز، اولین راهکاری را که پس از افزایش قیمت ها به کار می گیرد واردات گوشت است، درحالیکه پس از حذف ارز ترجیحی، حمایت از تولید و ساماندهی شبکه توزیع این محصول پروتئینی باید در دستور کار قرار بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید