دردسرهای عجیب کشورهای عضو اوپک

کد خبر: 257995

یکی از کشورهای عضو اوپک که با بیشترین چالش در صنایع نفتی روبرو است، ونزوئلا به عنوان یکی از اعضای موسس اولیه این کارتل نفتی است.

ایسنا: معمولا وقتی صحبت از کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) می‌شود، کشورهای حاشیه خلیج فارس که مردمانش با درآمد حاصل از دلارهای نفتی کم کار می کنند و البته کم مالیات می دهند در اذهان عمومی تداعی می‌شوند. اما واقعیت این است که در اوپک کشورهایی حضور دارند که نتوانسته‌اند زیر سایه دلارهای نفتی به خوشبختی ابدی برسند و با چالشهای زیادی روبرو هستند. از جمله این کشورها می توان به ونزوئلا و نیجریه اشاره کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی در این باره نوشت: یکی از کشورهای عضو اوپک که با بیشترین چالش در صنایع نفتی روبرو است، ونزوئلا به عنوان یکی از اعضای موسس اولیه این کارتل نفتی است.

در این کشور بیشترین یارانه دولتی به بنزین اختصاص داده می‌شود به طوریکه در برخی مناطق بنزین تقریبا مجانی عرضه می‌شود.

در دوران حکمرانی 14 ساله هوگو چاوز رئیس جمهور متوفی ونزوئلا، قیمت بنزین از سطح ارزان به سطح تقریبا رایگان رسید و بررسی‌های وال استریت ژورنال نشان می‌دهد قیمت پایه بنزین در کاراکاس حدودا پنج سنت در هر گالن است.

این میزان یارانه باعث افزایش تقاضای مصرف بنزین و تنزل چشمگیر دارایی‌های نفتی بزرگترین شرکت نفتی دولتی ونزوئلا(پی دی وی اس ای) شده است . این امر همچنین باعث سیر نزولی بازده نفتی این شرکت از سال ۱۹۹۸ و تنزل آن به یک چهارم شده است.

تحلیلگران معتقدند: در صورت عدم اصلاح طرح یارانه های نفتی در ونزوئلا، مشکلات اقتصادی این کشور روز به روز بیشتر خواهد شد، اما این در شرایطی است که دولت منتخب این کشور می‌داند، کاهش یارانه‌های سوخت در شرایطی که بسیاری از مردم در فقر به سر می‌برند، مشکلات و نارضایتی‌های زیادی را به بار خواهد آورد.

نیجریه یکی دیگر از کشورهای دارای مشکل در اوپک است. گزارش‌ها نشان می‌دهد، شرایط زندگی و کار در دلتای نیجر به حدی دشوار است که زندگی تنها از طریق سرقت نفت از شبکه‌ خط لوله نفت ممکن شده است.

پدیده سرقت نفت در این کشور به شکل عجیبی گسترده است طوریکه که طبق آمار روزانه حدود ۷.۵ درصد تولید نفت این کشور به سرقت می‌رود. علاوه بر سرقت نفت کاهش واردات نفت نیجریه توسط آمریکا مشکلات اقتصادی این کشور را دوچندان کرده است.

کارشناسان معتقدند: مبارزه با سرقت نفت کماکان آسانتر از یافتن مشتری جدید برای نفت این کشور است.

آمار نشان می‌دهد: تولید نفت نیجریه در سال ۱۹۷۳ برابر دو میلیون بشکه در روز بوده و اکنون پس از گذشت چهار دهه تولید نفت این کشور روزانه تنها ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها