بانوی بنیان گذار تاکسیرانی تهران/تصاویر

کد خبر: 280361

در میان مردمي که روزانه در کلان شهر تهران از تاکسی به صورت روزانه استفاده می‌کنند شاید کمتر کسی حتی از میان تاکسیرانان بداند که بنیان گذار سیستم تاکسیرانی در پایتخت یک زن بوده است.

بانوی بنیان گذار تاکسیرانی تهران/تصاویر
باشگاه خبرنگاران: اشرف الملوك فخرالدوله دختر مظفرالدين شاه به سال 1304 ه‍جري قمري متولد شد. وي ابتدا نامزد پسرخاله خود ، دكتر محمّد مصّدق بود . اما صدر اعظم ميرزا علي خان امين الدوله به واسطة رقابت‌هاي سياسي وقت ، تصميم گرفت جهت استحكام قدرت خود با اشرف الملوك فخرالدوله وصلت كند . فخرالدوله به عنوان بانويي مؤمن ، با كفايت و نيكوكار مشهور است كه از ثروت خانوادگي خود با چنگ و دندان محافظت نمود . او با تدبير و کارداني ، خود و خانواده اش را از آشفتگي‌هاي مربوط به عزل پدرشوهر و غضب دربار به او ، خلع برادرزاده اش احمدشاه از سلطنت و ديگر گرفتاري‌هاي سياسي رهانيد . ضمن آن‌كه از ثروت خود در امور خيريه فروگذاري نكرد.
از جمله كارهاي مهم او تأسيس آسايشگاه سالمندان در املاك موروثي‌اش واقع در كهريزك است كه امروزه جزو عظيم ترين مؤسسات ياري رساني به مصدومان ، از كار افتادگان و سالمندان به شمار مي‌رود . فخر الدوله با تدبیر و ارثیه خود یکی از زنان ثروتمند ایران بود که با قرار دادن سیستم تاکسیرانی در تهران و احداث مسجد فخرالدوله و چند بنای دیگر خیلی زود توانست لیاقت و کاردانی خود را بروز داده و تاریخ از او به عنوان یک زن خلاق و اجتماعی یاد می‌کند. فخرالدوله اولین فرد وارد کننده تاکسی به تهران بوده و با برقرار کردن سیستم تاکسیرانی درتهران و احداث مسجد فخرالدوله و چند بنای دیگر نام خود را در تاريخ ماندگار کرد.
همچنین او به پسرهایی که می‌خواستند متاهل شوند یک تاکسی برای امرار معاش هدیه می‌داد. زمانی که زندگی شهرنشینی به شدت در حال گسترش بود و کالسکه تنها وسیله نقلیه مردم ایران بود که با سرعت زمان همخوانی نداشت مخترعان در پی کشف موتورهای بنزینی درون سوز و به دنبال آن اتومبیل بودند. پس از آن اتومبیل‌هایی نظیر وُلگا، شورولت، مسکوویچ، میلمن، موریس، وانگارد، دکاوه، بنز، فیات و ... وارد حمل و نقل مسافر شهری شد. رشد سریع شهر و افزایش ناگهانی اتومبیل‌ها، کنترل خیابان‌ها را مشکل کرد و برای شهرداری و نظمیه کاملا مشخص بود که هدایت اتومبیل‌ها جهت رفت و آمد در شهر را باید به ماموران خاصی بسپارند.
آیین نامه اجرایی قانونی در تاریخ 10/9/1348تحت عنوان کنترل و نظارت بر حسن اجرای خدمت رسانی، طی لایحه‌ای توسط هیئت وزیران تهیه و پس از تصویب به وزارت کشور و سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران به دلیل جمعیت بالای 200 هزار نفر به سازمانی مستقل به نام سازمان تاکسیرانی محول شد. در حال حاضر ناوگان تاکسیرانی شهر تهران با بیش از 100 هزار تاکسیران و 80 هزار تاکسی حدود 20 درصد از سفرهای درون شهری را در 22 منطقه تاکسیرانی در تهران انجام می‌دهد همچنین تمام مسائل مربوط به تاکسیرانی مانند پروانه کار با تاکسی، پیشنهاد نرخ کرایه به شورای اسلامی شهر، نظارت بر اجرای کرایه‌های مصوب، رسیدگی به امور رانندگان و غیره بر عهده این سازمان است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها