راغفر: اصلاح نظام بانکی و مالیاتی کشور ضروری است

کد خبر: 974990

استاد دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان اینکه، برای تحقق اقتصاد قوی نیازمند بازگشت به قانون اساسی و اصلاح تفکر اقتصادی موجود هستیم، گفت: نظام بانکی و مالیاتی موجود موانع اصلی تحقق اقتصاد قوی هستند.

راغفر: اصلاح نظام بانکی و مالیاتی کشور ضروری است

خبرگزاری تسنیم: حسین راغفر با بیان اینکه، نگرش سیاست گذاران و مجریان مهمترین مانع تحقق اقتصاد قوی است، گفت: نگرش حاکم بر مسائل اقتصادی چالش‌های اصلی را در جامعه ایجاد کرده است و به تبع آن مشکلات عدیده اقتصادی امروز مثل بیکاری، تورم، جهش نرخ ارز و آسیب پذیری در برابر تکانه‌های خارجی دور از ذهن نبوده است.

این استاد دانشگاه گفت: اولین قدم برای تحقق اقتصاد قوی اصلاح این نگاه و نگرش موجود است، بر این اساس با اصلاح این نگاه می‌توان انتظار تغییر کارکرد‌های نظام مالیاتی و بانکی کشور را داشت.

وی افزود، کارکرد‌های امروز نظام بانکی کشور بایستی متحول شود، در واقع تغییرات باید به نحوی باشد که منابع و سپرده‌های خرد مردمی به سمت تولید هدایت شود.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه، با اصلاح کارکرد‌های نظام مالیاتی، می‌توان به مالیات ستانی عادلانه از فعالیت‌های کاذب و رانتی اقتصاد امیدوار بود، تاکید کرد، در خال حاضر عدم مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه مثل خرید وفروش ارز، سکه، مسکن و حتی درآمد سهام یک نقصان تلقی می‌شود.

راغفر گفت: بایستی در راستای این اصلاحات برای تحقق اقتصاد قوی، حمایت‌های مالیاتی از تولیدکنندگانی که از انرژی ارزان بهره مند می‌شود پایان یابد. از سوی دیگر بسیار از فعالیت‌های صادراتی مثل صادرات مواد خام معدنی امروز معاف از مالیات است که تمام این رویه‌ها باید اصلاح شود.

وی ادامه داد، همچنین بایستی این درآمد‌های مالیاتی به صورت مستقیم برای حمایت از تولید اختصاص داده شوند، بر این اساس به نظر می‌رسد اصلاح فوری نظام بانکی و مالیاتی کشور یک ضرورت انکار ناپذیر در مسیر تحقق اقتصاد قوی است.

به گفته این استاد دانشگاه، درآمد‌های حاصل از مالیات ستانی از فروش منابع طبیعی کشور باید به اشکال دیگر به سرمایه تبدیل شود. به عبارت ساده‌تر این منابع بایستی در اختیار آموزش، بهداشت و همچنین فعالیت‌های مرتبط با تحقیق و توسعه قرار گیرد.

راغفر با بیان اینکه، در شرایط فعلی به نوعی بازگشت به قانون اساسی با هدف اجرای تعهدات دولت در برابر مردم نیاز داریم، گفت: تعهدات دولت به مردم مانند اموزش و پرورش رایگان، خدمات بهداشت و درمانی و. جزو وظایف انکار ناپذیر است، اما شرایط تحقق آن‌ها در گرو شکل گیری اقتصادی قوی است.

وی افزود، به هر ترتیب با چرخه‌های به هم پیوسته از علت‌ها و معلول‌ها مواجه هستیم و با تحقق هر یک از این مراحل می‌توان به شکوفایی ظرفیت‌های مردمی بالقوه نیز امیدوار بود که در این صورت شاهد یک جهش اقتصادی نیز خواهیم بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها