رسانه‌های صهیونیست مدعی شدند

چراغ‌سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به لبنان

کد خبر: 1385120

در شرایطی که تحرکات ارتش در شمال فلسطین اشغالی و در امتداد مرز با لبنان شدت گرفته، «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ صبح امروز (چهارشنبه) برای نیروی دریایی و هوایی ارتش اسرائیل، فرماندهان جدیدی را منصوب کرد.

چراغ‌سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به لبنان

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در بحبوحه تشدید تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی، فرماندهان جدید نیروی هوایی و دریایی را منصوب کرد. از دیگر سو، منابع اسرائیلی فاش کرده‌اند واشنگتن برای حمله احتمالی تل‌آویو به جنوب لبنان چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری ایرنا به نقل از شبکه خبری ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، در شرایطی که تحرکات ارتش در شمال فلسطین اشغالی و در امتداد مرز با لبنان شدت گرفته، «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ صبح امروز (چهارشنبه) برای نیروی دریایی و هوایی ارتش اسرائیل، فرماندهان جدیدی را منصوب کرد.

بر اساس این تصمیم، «عومر تیشلر» به‌عنوان فرمانده نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، جایگزین «تومر بار» خواهد شد، فرمانده کنونی در ماه آوریل (اردیبهشت ۱۴۰۵) از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. همچنین ژنرال «ایال هارئل» به‌عنوان فرمانده نیروی دریایی منصوب شده است.

کاتس در سخنان خود تأکید کرد که این انتصابات بخشی از روند تقویت ارتش اسرائیل در برابر چالش‌های امنیتی پیش‌رو است و افزود که تکمیل تحقیقات سند «دیوار اریحا» که ستاد ارتش در خصوص فرماندهان ارشد و عملکرد آنها، پیش از وقوع عملیات هفت اکتبر (طوفان الاقصی) انجام می‌دهد، مبنای تصمیم‌گیری‌های آتی درباره انتصاب فرماندهان خواهد بود.

به گفته برخی منابع، ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی تحت عنوان سند دیوار اریحا، شیوه احتمالی عملیات حماس در آینده را پیش‌بینی کرده بود؛ با این حال نتوانسته است از وقوع آن جلوگیری کند.

این تغییرات در حالی صورت گرفته که رژیم صهیونیستی تهدیدهای خود علیه لبنان را افزایش داده و با نقض آتش‌بس، حملات به جنوب این کشور را شدت بخشیده است. رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که آمریکا برای این حملات چراغ سبز داده و هماهنگی‌های امنیتی میان دو طرف در جریان است.

همچنین انتصاب فرماندهان جدید در شرایطی انجام می‌شود که روابط میان وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش، «ایال زمیر»، طی ماه‌های اخیر به شدت متشنج بوده است. اختلاف اصلی دو طرف بر سر نحوه انتخاب و تأیید فرماندهان ارشد ارتش شکل گرفته است. زمیر خواستار آن بود که انتصابات با توجه به سابقه نظامی و توان فرماندهان در جنگ انجام شود، در حالی که کاتس بر انتخاب فرماندهان با ملاحظات سیاسی و در راستای منافع ائتلاف کابینه تأکید داشت.

روزنامه معاریو ماه گذشته در خصوص انتصاب «ایتای اوفیر»، دادستان حقوقی جدید ارتش به جای «یفعت تومر یروشلیمی» که در ماجرای افشای ویدیوی شکنجه اسرای فلسطینی در زندان «ساده تیمن» برکنار شد، با اشاره به مداخلات مستقیم کاتس در ساختار ستاد ارتش نوشت که وی ارتش را به محلی برای پیگیری منافع سیاسی «حزب لیکود» تبدیل کرده است.

این کشمکش‌ها بارها به رسانه‌ها کشیده شده و نشان دهنده شکاف عمیق میان نهاد سیاسی و نظامی اسرائیل در مدیریت ارتش محسوب می‌شود. تحلیلگران معتقدند که با وجود تأیید رسمی انتصابات جدید، اختلافات میان کاتس و زمیر همچنان پابرجاست و ممکن است بر جهت‌گیری تصمیمات ارتش در آینده و انسجام عملیاتی آن اثرگذار باشد. توقف ترفیع افسران، دخالت در انتصابات کلیدی و فشار بر فرماندهان میدانی، همگی بیانگر تلاش کاتس برای تثبیت نفوذ سیاسی لیکود در ساختار نظامی است؛ اقدامی که با هشدارهای جدی فرماندهان ارشد درباره تضعیف توان ارتش همراه شده است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت