انتقاد تند اروپاییها از دبیرکل ناتو
منابع آگاه اعلام کردند کشورهای اروپایی عضو ناتو از رویکرد مارک روتـه دبیرکل این ائتلاف، در قبال حملات آمریکا و اسرائیل به ایران ابراز نارضایتی شدید کردهاند.
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مارک روتـه دبیرکل ناتو، با استقبال از آغاز عملیات نظامی آمریکا علیه ایران، موجب خشم و نگرانی متحدان اروپایی شده است.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، منابع آگاه اعلام کردند کشورهای اروپایی عضو ناتو از رویکرد مارک روتـه دبیرکل این ائتلاف، در قبال حملات آمریکا و اسرائیل به ایران ابراز نارضایتی شدید کردهاند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که رهبران اروپایی از آغاز حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به ایران شوکه شده بودند، روتـه آشکارا اعلام کرد که اروپا «بسیار خرسند» از تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا است.
این موضعگیری روتـه، سوالات جدی را در میان متحدان اروپایی برانگیخته است و آنها در خصوص «مناسب یا کارآمد» بودن رویکرد او تردید دارند.
یک منبع آگاه به بلومبرگ گفت که به دلیل موضع روتـه، ترامپ ممکن است به اشتباه تصور کند که ناتو از عملیات وی علیه ایران حمایت خواهد کرد.
به گفته یکی دیگر از منابع، بیشتر کشورهای عضو ناتو واکنش منفی به اظهارات دبیرکل نشان دادهاند. حتی بریتانیا که به طور معمول از تاکتیکهای روتـه حمایت میکند، معتقد است او در این مورد «از خط قرمز عبور کرده است.»
این تحولات در حالی صورت میگیرد که تنشها در منطقه خلیج فارس به شدت افزایش یافته است. در خبرهای مرتبط، ارتش اسرائیل از انجام موج جدیدی از حملات به ایران پیش از برقراری آتشبس دو هفتهای خبر داده است. از سوی دیگر، چین در سازمان ملل خواستار توقف فوری اقدامات نظامی غیرقانونی آمریکا و اسرائیل شده است.
دیدگاه تان را بنویسید