صف میلیاردرهای آمریکایی در پکن

کد خبر: 1398942

تصویری که از همراهان تجاری دونالد ترامپ در سفر به چین منتشر شده، گویای یک واقعیت انکارناپذیر است: چین به قطب بی‌رقابت تجارت و سرمایه‌گذاری جهان تبدیل شده است.

صف میلیاردرهای آمریکایی در پکن

 در حالی که برخی در ایران هنوز راه توسعه را در غرب جست‌وجو می‌کنند، ترامپ با گروهی از مدیران ارشد تسلا، اپل، انویدیا، بلک‌راک و گلدمن ساکس راهی پکن شده و این حقیقت افشا شده که چین امروز نه یک گزینه، که مقصد نهایی تجارت جهان است.

 فارس؛‌ تصویری که از همراهان تجاری دونالد ترامپ در سفر به چین منتشر شده، گویای یک واقعیت انکارناپذیر است: چین به قطب بی‌رقابت تجارت و سرمایه‌گذاری جهان تبدیل شده است. 

در این سفر، رئیس‌جمهور آمریکا را نام‌آشناترین مدیران ارشد اقتصادی همراهی می‌کنند؛ از ایلان ماسک (تسلا و ایکس) و تیم کوک (اپل) گرفته تا جنسن هوانگ (انویدیا)، لری فینک (بلک‌راک)، استیون شوارتزمن (بلک‌استون) و دیوید سولومون (گلدمن ساکس). این فهرست بلندبالا شامل مدیرانی از بوئینگ، کارگیل، میکرون و کوالکام نیز می‌شود.

پیام روشن به جهان: چین مقصد سرمایه‌های بزرگ است

حضور همزمان بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری، فناوری، هوافضا و نیمه‌هادی جهان در کنار رئیس‌جمهور آمریکا، یک پیام روشن دارد: چین امروز قلب تپنده اقتصاد جهانی است. 

غول‌هایی مانند بلک‌راک (مدیریت ۱۰ تریلیون دلار دارایی) و بلک‌استون (بزرگترین سرمایه‌گذار جایگزین جهان) به دنبال فرصت‌های جدید در بازار چین هستند. شرکت‌های فناوری مانند انویدیا و تسلا نیز بدون حضور در چین، جایگاهی در رقابت جهانی ندارند.

در ایران، هنوز برخی از غرب می‌گویند

در سوی دیگر، متأسفانه هنوز در ایران یک تفکر وجود دارد: خیال اینکه راه توسعه اقتصادی از غرب و اروپا می‌گذرد. در حالی که واقعیت تجارت جهانی طی دو دهه اخیر به کلی تغییر کرده است. 

چین نه تنها بزرگترین شریک تجاری بیش از ۱۲۰ کشور جهان است، بلکه کریدورهای ریلی و جاده‌ای آن از آسیای مرکزی تا اروپا امتداد یافته است. آمریکا نیز با وجود همه تنش‌های سیاسی، عملاً با چنین هیئت قدرتمندی به پکن سفر می‌کند تا سهم خود را از سفره چین حفظ کند.

محور توسعه، شرق است یا غرب؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند که تا وقتی نگاه توسعه‌محور ایران به سمت غرب (اروپا و آمریکا) باشد، از قطار سریع‌السیر اقتصاد جهانی که به سوی چین، هند و آسیای جنوب شرقی در حرکت است، جا خواهد ماند. 

هیئت تجاری ترامپ در پکن، به‌وضوح نشان می‌دهد که حتی رقبای ژئوپلیتیک نیز برای تجارت به چین سفر می‌کنند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت