لاریجانی:تتثبیت غنیسازی امری مهم است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تجلیل از مقام پزشک صرف تشریفات خاصیتی نداشته و در این زمینه باید به مسائل مهم نیز پرداخت و در همایشها نیز خواستههای جامعه مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در کنار اینگونه بزرگداشتها و تجلیل از مقام و پیران جامعه باید به مسائل مهم پزشکی و جامعه پرداخت و در این صورت خواهد بود که مطلوب واقع میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ابن سینا را یک شخصیت عالم، پرکار، دانشمند و فیلسوف بزرگ خواند و تصریح کرد: ایشان در زمینه فلسفه کاری کرد که بینظیر بود. اگر روند رشد فکری را در زمان ابن سینا و قبل از آن مورد مطالعه قرار دهیم خواهیم دید که یک جریان فکری به سمت شرق و عالم اسلام پدید آمد و این تفکر چیز دیگری شد و این همان تفکر فلسفی در ساختار فکر ارسطویی بود که به عالم اسلام آمد.
وی به خلق مسائل جدید در حوزه پزشکی توسط ابن سینا اشاره و خاطرنشان کرد: کار ابن سینا خلق مسائل جدید و ابتکارات نو بود. کتبی مانند کتاب شفای ابوعلی سینا، کتاب ارسطو نیست بلکه منش ارسطویی دارد که یک فکر و تفکر جدیدی ایجاد کرد.
لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: از نظر روند فکری میبینیم دوباره این تفکر به غرب بازگشته و تفکر فلسفی و فیلسوفی ابن سینا در آنجا رواج پیدا کرد. تفکرات ابن سینا خلق مسائل جدید بود اما سؤال اینجاست که آیا این تفکرات را میتوان مجدد ایجاد کرد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال عنوان کرد: اکنون دیگر مانند گذشته نیست که یک دستگاه فکری جدا ایجاد شده و پس از آن رواج پیدا کند بنابراین نمیشود آن شیوه را دنبال کرد باید سهم ایران و ایرانیان در پیشرفت دانش را به صورت مقالات علمی بالا برد.
وی لزوم ایجاد مراکز تخصصی و پژوهشی را مطرح کرد و ادامه داد: ما باید مراکز پژوهشی را مورد حمایت قرار داده تا امور علمی و پژوهشی را مورد حمایت و پژوهش قرار گیرد چرا که امروز کار فردی پاسخگو نیست.
لاریجانی یادآور شد: در گذشته میگفتند بودجههای تحقیقاتی را باید بالا برد ولی اکنون این مسئله را باید مطرح کرد که مراکز تخصصی، پژوهشی باید بیشتر شود چرا که با ایجاد این مراکز در بالا بردن سطح دانش بسیار مؤثر است.
وی همچنین به بودجه خشکسالی در دولت نیز اشاره کرد و گفت: این وضعیت انشاءالله بهتر خواهد شد؛ برای برخی امور باید تعیین تکلیف شده و در سطح کلان کشور نظم داده شوند. همچنین این موارد از طریق مجلس نیز پیگیری خواهند شد. اگر فکر میکنید گسترش امور کشور از نظر پیشرفت به مردمی شدن آن وابسته است باید تصمیم گرفت که این تفکر جا افتاده و عملی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسائل هستهای و روند اخیر آن متذکر شد مسئله هستهای امروز امری است که همه فکرها را درگیر کرده و اختلاف نظرهایی در آن وجود دارد اما سؤال اینجاست که ما از مسئله هستهای چه میخواستیم. در این زمینه ما میخواستیم حق غنیسازی داشته باشیم و اکنون این حق را داریم پس این مسئله بسیار خوبی است.
لاریجانی متذکر شد: در گذشته به گونهای بود که در مذاکرات مسئله غنیسازی هستهای ایران را به هیچ عنوان نمیپذیرفتند ولی مذاکرهکننده هستهای ایران تلاش کرد و طرف مقابل حق غنیسازی ما را پذیرفت پس این مسئله خوبی است.
وی همچنین به لغو یکباره تحریمها نیز اشاره و خاطرنشان کرد:بنابراین بوده است که تحریمها به صورت یکجا لغو شوند که در این باره نیز تلاشهایی انجام شده که قطعاً به مرور زمان تحریمها لغو میشود.
وی با تأکید بر اینکه نباید این سند مفید (توافق هستهای) را تخریب کنیم، متذکر شد: اینکه یک سند مفید را تخریب کنیم کار جالبی نیست اینکه گفته شده غربیها زورگو هستند سخن درستی است. هم اکنون نیز در همین مرحله هم طرف مقابل راه زورگویی را پیش گرفته است. در روند مذاکرات گرچه لغزشهایی وجود دارد ولی کلیت کار مطلوب است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تثبیت غنیسازی هستهای ایران کار و هدف خوبی است، ادامه داد: اینکه کشور ما میتواند غنیسازی هستهای داشته باشد امری مطلوب و هدفی خوب است.
وی به بودجه عمرانی سال جاری نیز اشاره و تصریح کرد: در مجموع 400هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی کلنگ زده شده است ولی فکر نمیکنم بیشتر از 20 تا 30 هزار میلیارد تومان تخصیص بودجه در حوزه عمرانی وجود داشته باشد. 5هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در ابتدای سال تخصیص داده شد.
وی در ادامه این مسئله لزوم واگذاری این مسئله به بخش خصوصی را مطرح کرد و گفت: این پروژهها باید به بخش خصوصی واگذار شوند همچنین باید بستههای اقتصادی به وجود آورد و در بخش خصوصی ادامه پیدا کند.
لاریجانی ضمن تشریح این روند خاطرنشان کرد: اینکه برخیها میگویند بازی برد برد است این باید در داخل نمود پیدا کند تا انگیزه ایجاد شود. اجازه دهیم طرحهای عمرانی به مردم واگذار شود و در قالب مشوقهایی در بخش خصوصی صورت گیرد. توصیه میکنم این مسئله پیگیری شده و در برنامه ششم قرار داده شود، همچنین تأکید وزارت بهداشت و برنامههای آن در افق پنجساله مشخص شود.
وی همچنین به طرح نظام سلامت نیز اشاره کرد و ادامه داد: در مجمع تشخیص مصلحت مقرر شد که سیاست نظام سلامت تعریف شده، همچنین بیمه سلامت در دستور کار وزارت بهداشت قرار گیرد و این مسئله نیز تصویب شد. دولت باید در این خصوص لایحه آن را آورده تا در مجلس شورای اسلامی آن را مستعجل کنیم تا بیمه سلامت تحت وزارت بهداشت محقق شود.
لاریجانی در خصوص افزایش جمعیت به مزایای این طرح نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تلاشهای وزارت بهداشت در این خصوص صورت گرفته است، باید در این راستا سیاستهایی عنوان شده و این مسئله به نحو مطلوب پیگیری شود. در این راستا نباید روشهای غیرکارشناسی به کار گرفته شوند. با همه زمینههای موجود در حوزه بهداشت باید سیر معقول و رو به رشدی را داشته باشیم و انتظام ببخشیم.
وی همچنین لزوم وجود لایحهای مناسب در راستای افزایش جمعیت را مورد تأکید قرار داد و افزود: در راستای افزایش جمعیت باید لایحه محبوبی که با شیب درست کشور حرکت کند وجود داشته و در زمینه جمعیت آن را سامان بخشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: ساماندهی بحث ازدواج و جمعیت نیازمند نگاه معقول و منطقی است که باید تنظیم مجدد شده تا نسبت به آن رفتار سنجیدهای به کار گرفته شود.
دیدگاه تان را بنویسید