تحریم‌های جدید بعد از خروج جاسوس‌های آمریکایی/ مقام آمریکایی: تحریم‌ها برای حقوق‌بشر، موشکی و تروریسم با شدت ادامه دارد/ ظریف: در خصوص تحریم‌های جدید ایمیل زده‌ام

کد خبر: 483882

معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا: «ما همواره به صراحت اعلام کرده‌ایم که ایالات متحده با قدرت تحریم‌های ضد فعالیت‌های ایران خارج از برنامه جامع اقدام مشترک را، از جمله در ارتباط با حمایت ایران از تروریسم، ثبات‌زدایی منطقه‌ای، نقض حقوق بشر و برنامه موشک‌های بالستیک،‌ ادامه می‌دهد.»

سرویس سیاسی فردا: وزیر امور خارجه کشورمان ضمن حضور در برنامه نگاه یک درخصوص اقدامات دستگاه دیپلماسی در مقابل خلف وعده طرف غربی گفت: در شورای امنیت ملی پیش بینی کرده ایم که در برابر هر خلف وعده چه اقدامی کنیم.
وی اضافه کرد: مکانیسم ها و سازکارهایی هم در خود برجام دیده ایم و همه ما اجرای برجام را رصد می کنیم همچنین 5 یا 6 ایمیل امروز از سوی من در رابطه با تحریم های جدید ارسال شد.
این صحبت های ظریف در حالی بود که هنوز 24 ساعت از اعلام آغاز برجام و رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه کشورمان نگذشته وزارت خزانه داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را به بهانه برنامه موشکی ایران اعمال کرد.
ساعتی از نشست خبری روز یکشنبه آقای رئیس جمهور نگذشته بود که خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از اعمال تحریم‌های تازه علیه کشورمان به بهانه برنامه موشکی خبر داد. نکته قابل توجه در اعمال این تحریم‌ها آن بود که بلافاصله پس از خروج هواپیمای حامل جاسوسان آمریکایی در بند ایران از کشورمان، اتفاق افتاد!
وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای از افزودن نام 11 شرکت‌ و افراد جدید به فهرست تحریم‌های ایران به واسطه ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد. نام این افراد و شرکت‌ها در فهرست تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار گرفته و از این پس دارایی‌های آنها در آمریکا بلوکه شده و اتباع آمریکا قادر به مبادله اقتصادی با آنها نخواهند بود.
در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا عنوان شده است که این 11 فرد و شرکت به دلیل «ایفای نقش در انجام خرید به نمایندگی از برنامه موشک‌های بالستیک ایران» در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.
در این بیانیه شرکت «مبروکه» که یک شرکت مستقر در امارات است، شرکتی دخیل در خرید اقلام حساس مورد استفاده در برنامه موشکی معرفی شده که در کشورهای ثالث اقدام به راه اندازی شرکت‌کرده و تحریم‌ها را دور می‌زده است.
همچنین ادعا شده است که پنج نفر از افراد تحریم‌شده، در خرید قطعات برنامه موشکی نقش داشته‌اند. در بیانیه عنوان شده است: «این اقدام همخوان با تعهد دولت ایالات متحده برای هدف قرار دادن کسانی است که به تلاش‌های ایران برای به دست آوردن اقلام برنامه موشک‌های بالستیکش، کمک می‌کنند.»
«آدام زوبین» معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای گفته است: «برنامه موشک‌های بالستیک ایران تهدیدی جدی برای امنیت جهانی و منطقه به شمار می‌آیند و همچنان تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد.»
وی افزود: «ما همواره به صراحت اعلام کرده‌ایم که ایالات متحده با قدرت تحریم‌های ضد فعالیت‌های ایران خارج از برنامه جامع اقدام مشترک را، از جمله در ارتباط با حمایت ایران از تروریسم، ثبات‌زدایی منطقه‌ای، نقض حقوق بشر و برنامه موشک‌های بالستیک،‌ ادامه می‌دهد.»
جیکوب لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا، هم گفت: کشورش تحریم‌های ضدایرانی خارج از چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک را ادامه خواهد داد.
لو در بیانیه‌ای اعلام کرد آمریکا تحریم‌‌ها درباره اقدامات قابل تحریم‌ ایران را در خارج از چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد. همان‌گونه که همیشه گفته‌ایم، برجام به مسائل هسته‌ای پرداخته و سایر حوزه‌هایی را که رفتار ایران غیرقابل پذیرش مانده شامل نمی‌شود. ما به هدف قرار دادن اقدامات قابل تحریم‌ها در خارج از برجام ادامه می‌دهیم، اقداماتی که شامل حمایت ایران از تروریسم، بی‌ثباتی منطقه‌ای، نقض حقوق بشر و نیز توسعه موشک‌های بالستیک می‌شود.
هیلاری کلینتون نامزد دموکرات پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این باره تصریح کرد: من واقعاً از آزادی و بازگشت سالم زندانیان آمریکایی از ایران خوشحال هستم. اگر من در ماه نوامبر به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شوم، رویکردم در قبال ایران، بی‌اعتمادی و راستی آزمایی خواهد بود.
وی افزود: ایران هنوز در حال نقض قطعنامه‌های شورای امنیت با برنامه موشک‌های بالستیک است که باید تحریم‌های جدیدی علیه تهران اعمال شود و این کشور با پاسخ قاطعی روبه‌رو گردد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: آمریکا پیش از این قصد داشت ایران را به خاطر آزمایش‌های جدید موشکی‌اش تحریم کند که بحث تبادل زندانیان در این بین باعث به تاخیر افتادن وضع تحریم‌های جدید ضدایرانی شده بود. این خبرگزاری در این رابطه نوشته بود: یک روز پیش از آنکه دولت اوباما در ماه گذشته تحریم‌های جدید علیه ایران را اعمال کند، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به جان کری، همتای آمریکایی خود هشدار داد که این اقدام می‌تواند توافق بر سر تبادل زندانیان را که دو طرف ماه‌ها بر سر آن مذاکره کرده‌اند از مسیر خود خارج کند.
پس از این تماس، کری و دیگر دستیاران ارشد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای تعطیلات در هاوایی به سر می‌بردند، سلسله تماس‌ها و کنفرانس‌های تلفنی برگزار کرده به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند شانس آزاد کردن آمریکایی‌ها را به خطر بیندازند.
اوباما: تحریم ادامه دارد
رئیس جمهور آمریکا گفت: ایران اورانیوم غنی شده کافی داشت؛ اما الان نود درصد آن را از کشور خارج کرده و دیگر توانایی تولید حتی یک بمب را ندارد و اکنون که ایران به تعهداتش عمل کرده می‌تواند به دارایی‌ها و پول‌های خودش دست بیابد.
اوباما افزود: «هنوز بین ایران و آمریکا اختلاف است. ایران هنوز از برخی مزدوران و تروریست‌ها دفاع می‌کند و برنامه موشکی خود را متوقف نکرده است. ما تحریم‌های مربوط به برنامه موشکی ایران را همچنان ادامه می‌دهیم.»
خطوط قرمز صریح
دولت آمریکا در حالی ایران را به بهانه داشتن برنامه موشکی تحریم کرد که در این زمینه خط قرمز صریحی وجود دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دومین شرط نامه تایید مشروط برجام تاکید کرده بودند: «در سراسر دوره‌ هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبه‌ مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.»
در سومین بند مصوبه مجلس درخصوص نحوه اجرای برجام نیز آمده بود؛ «دولت موظف است هرگونه عدم‌پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را به‌دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به‌طوری‌که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنی‌سازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. شورای‌عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع می‌باشد. دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.»
اگر چه ایران کلیه تعهدات خود در برجام را انجام داده و از این پس تنها در زمینه بازرسی‌ها باید با آژانس همکاری کند؛ اما وضعیت جدید باید دید آیا دولت به این الزامات قانونی عمل خواهد کرد. بدون شک بی‌توجهی به خطوط قرمز تعیین شده درخصوص نحوه اجرای برجام، دورنمای مبهمی درباره آینده آن بوجود خواهد آورد و راه را برای زیاده خواهی و اقدامات خصمانه واشنگتن هموار می‌کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها